T. I.
2020.01.14 17:38 Frissítve: 2020.01.14 22:27

Légiósok: a Preston kezében Bogdán Ádám jövője

Továbbra sem tudni, mi lesz Bogdán Ádám sorsa a Hiberniannél. A magyar válogatott labdarúgó az őszi szezon közepén rövid távú megállapodást írt alá a skót klubbal. A szerződés a korábbi hírek szerint januárban lejár(t), ám a játékos elbocsátásával és a szerződés meghosszabbításával is kivárnak a Hibsnél. Ennek oka, hogy a Preston North Endtől kölcsönkapott Chris Maxwell sorsa szintén kérdéses.

Bogdán Ádám és Chris Maxwell – egyikük biztosan távozik a Hiberniantől (Fotó: Edinburgh News Evening)

 

Az Edinburgh News Evening beszámolója szerint sok a bizonytalanság a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. helyén álló Hibernian kapusai körül. A csapatnál, amelyhez Bogdán Ádám az őszi szezon második felében csatlakozott, jelenleg három kapus is az első keret tagja: a magyar válogatott labdarúgó mellett az izraeli válogatott Ofir Marciano és a Prestontól kölcsönvett Chris Maxwell.

Most, hogy mindannyian egészségesek, a klub egyiküktől mindenképpen megválna. A legkönnyebben Bogdán Ádámmal teheti meg ezt, a magyar játékosnak ugyanis hivatalosan lejár(t) a szerződése 2020 januárjával.

Csakhogy a Preston nem várt lehetőséget adhat a 32 éves magyar kapusnak – azzal, hogy visszahívja a kölcsönből Maxwellt. A walesi kapus a vártnál kevesebb játéklehetőséget kapott ősszel, és állítólag jelezte, tavasszal szeretne máshol futballozni.

„Remélhetőleg néhány napon belül tisztázódik minden kérdés a kapusaink körül – idézte a skót csapat menedzserét, Jack Rosst az Edinburgh News. – Egyelőre várnunk kell, hogy mi lesz a megoldás Chris helyzetére. Ezen múlik, hogy elrendezzünk minden kérdést Ádám körül. A jó dolog, legalábbis a mi szempontunkból, hogy szeret itt lenni és szívesen maradna a csapatnál. De nem akarunk három kapust az első keretben tavasszal, ezt pedig ő is megérti.”

A kulcs tehát Bogdán sorsát illetően Maxwell jövője, ha a futballistát kérésének megfelelően visszahívja a Preston és új csapatot keres neki, akkor Bogdán jó eséllyel marad a Hibernian játékosa – legalább a 2019–2020-as idény végéig.

Bogdán az előző évadban még mint a Liverpool kölcsönjátékosa került a Hibshez, amelynél az őszi szezonban Marcianót is kiszorította a kapuból. Később aztán egy sérülés miatt kikerült a kezdőből, majd kölcsönszerződése lejárta után nem számítottak rá. Miután több hónapon át csapatot keresett magának, 2019 novemberében jelentette be, hogy visszatér a skót klubhoz. A Hibs tájékoztatása szerint rövid távú, a téli átigazolási időszakig szóló szerződést kötött akkor a két fél.

A 32 éves kapus bajnokin eddig 18-szor lépett pályára a zöld-fehéreknél, visszatérése óta viszont még egyszer sem. Az utolsó három őszi fordulóban a kispadon ült.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.