Légiósok: a Benficánál vastapssal köszöntötték Csoboth Kevint

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2017.03.29. 09:43
Az édesapa ifjúsági Eb-győztes volt, míg gyermeke, az Európa-bajnoki szereplésre készülő, U17-es válogatott Csoboth Kevin álma az, hogy bekerüljön a Benfica profi keretébe.

Csoboth Róbert büszke lehet a fiára. Az 51 esztendős, egykor Pécsen, Ausztráliában és Szombathelyen is szereplő labdarúgó – aki 1984-ben tagja volt az ifjúsági Eb-t nyerő válogatottnak – most fogadhatja a gratulációkat.

Tizenhét esztendős gyermeke, Csoboth Kevin meghatározó játékosa volt az elmúlt napokban közönség- és szakmai sikert arató, az Európa-bajnoki szereplést kiharcoló korosztályos válogatottnak. Az ifjú reménység több mint fél éve él Lisszabonban, a Benfica akadémiáján pallérozódik.

„Felejthetetlen napokon vagyok túl – mondta Csoboth Kevin. – A meccsek hangulata, a közönség szeretete, a továbbjutás eufóriája még itt dolgozik bennem. Hétfőn érkeztem vissza Lisszabonba, kimentem a csapat edzésére. Már ment a tréning, leültem a lelátón, egyszer csak a gyakorlás közepette a portugál edzőm leállította a foglalkozást, és azt mondta a fiúknak, »Gyerünk oda Kevinhez, ünnepeljük meg, gratuláljunk neki«. Így is történt, a Benfica U17-es gárdájának tagjai körbeálltak, aztán szólt a vastaps, és kórusban kiabálták: bravó!”

Szép és kerek az élet most az ifjú játékos körül, aki a Ferencvárosban szerepelt, majd Kozármisleny érintésével jutott el Lisszabonba.

„Arra koncentrálok, arról álmodozom, hogy néhány éven belül bemutatkozhatok a Benfica nagycsapatában – folytatta az Eb-döntőre készülő korosztályos válogatott. – Az U17-es együttessel pénteken játszunk rangadót a Sportinggal, hatalmas elszántsággal készülünk a nagy meccsre. A Benfica akadémistájaként az utánpótlás-nevelő központban élek, kifogástalan körülmények között, és elmondhatom, hogy az itt töltött hónapok alatt sok mindent másként látok az életről, a futballról. Ahogy mondani szokták, fejben rengeteget fejlődtem.”

A papa ifi Eb-t nyert – a fia a nyomdokaiban jár.

Az Európa-bajnoki döntő sorsolását 2017. április 3-án, hétfőn 18 órától tartják meg Zágrábban.

AZ U17-ES EB TELJES MEZŐNYE
Első kalap:Horvátország (házigazda), Németország, Spanyolország, Skócia, Hollandia, Franciaország, Anglia, Írország
Második kalap:Magyarország, Törökország, Norvégia, Szerbia, Olaszország, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Feröer

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik