U17-es Eb-elitkör: vereség a nyitányon, a hajrában buktunk el

Vágólapra másolva!
2017.03.21. 15:22
null
A magyar válogatott a hajrában bukott el Izrael ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Izraeltől az U17-es Európa-bajnoki elitkör 2. csoportjának 1. fordulójában. A találkozó egyetlen gólja a rendes játékidő utolsó előtti percében született.

Szélesi Zoltán csapata Izrael ellen kezdte meg a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkört, melyről a májusi U17-es horvátországi kontinensviadalra lehet kvalifikálni. Ehhez a Norvégiával és Oroszországgal kiegészült kvartettben legalább két együttest meg kell előznie a magyar csapatnak, hiszen a nyolc csoportelső, valamint a hét legjobb csoport második csatlakozhat a házigazda horvátokhoz.

A Telkiben rendezett meccs első félideje meglehetősen kevés izgalmat tartogatott a nézők számára. A mieink labdabirtoklási fölényben voltak, a gólhoz azonban az izraeliek jártak közelebb – a kapusoknak azonban egyszer sem kellett játékba avatkozniuk.

A gól nélküli első negyven perc után támadóbban léptek fel a mieink, ám a gól – amihez a legközelebb Schön Szabolcs járt, az Ajaxban pallérozódó fiatal lövését azonban védte a kapus – nem akart összejönni. Nem úgy, mint a kék mezes izraelieknek: a rendes játékidő utolsó előtti percében egy bal oldali beadás az ötös sarkán üresen álló Ilaj Hent találta meg, aki szép mozdulattal, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). Ezzel Izrael megszerezte a rendkívül értékes három pontot, és miután Oroszország a ráadásban pontot mentett norvégok ellen, vezeti a 2-es számú csoportot.

„Jól felkészültünk az ellenfélből, és a nyolcvan perc során ezt bizonyítottuk is a pályán, egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés – idézi az mlsz.hu Szélesi Zoltán meccs utáni értékelését. – A végén egy taktikai hiba okozta a vereségüket, egy bedobás után üresen hagytuk az ellenfél játékosát, ilyen apróságokon múlik egy-egy mérkőzés. A hajrában egyenlíthettünk volna, és nem is lett volna érdemtelen, mert a játék képe alapján a döntetlen benne volt a meccsben. Még van hátra két mérkőzésünk, előre kell tekintenünk, és a hibák elemzése után már a csütörtöki, oroszok elleni találkozóra koncentrálni.”

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI ELITKÖR
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

Telki.V: Strukan (horvát)
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 0–1 (0–0)
MAGYARORSZÁG:
Ásványi – Kovács K., Mocsi, Bolla, Majnovics – Szerető (Csoboth, 53.), Csonka A. (Lipóth, 75.), Szoboszlai, Tímári – Szendrei (Bencze, 60.), Schön. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
IZRAEL: Peretz – Szela, Blorian, Sztroszberg, Mahluf – Kanaan (Katan, 76.), Elmkiesz – Hen, Karzev, Sziszaj (Levi, 53.) – Dahan (Majdoub, 67.). Szövetségi edző: Gadi Brumer
G: Hen (79.)

A csoport másik meccsén
Oroszország–Norvégia 2–2

Az állás: 1. Izrael 3 pont (1–0), 2. Norvégia 1 (2–2), 2. Oroszország 1 (2–2), 4. Magyarország 0 (0–1)

PERCRŐL PERCRE

84. perc: Véget ért a mérkőzés, Izrael 1–0-ra legyőzte Magyarországot az elitkör nyitányán.

84. perc: Csoboth előtt adódott lehetőség, lövésébe azonban belevetődtek.

81. perc: Csoboth tört be a tizenhatoson belülre, lövésig azonban nem jutott.

80. perc: Négy perc a ráadás.

79. perc: GÓL! Vezet Izrael! Mahluf védőjét lefutva ment le az alapvonalig, beadása után pedig az üresen álló Ilaj Hen remek mozdulattal, az ötös sarkáról, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1

78. perc: A sarokrúgás után magyar szabálytalanságot látott a horvát játékvezető.

77. perc: Csoboth elől Blorian mentett szögletre.

76. perc: AZ izraeliek is cseréltek: Kanaan le, Afik Katan be.

75. perc: Szélesi Zoltán harmadik lehetőségét is kihasználta: Lipóth András érkezett Csonka András helyére.

74. perc: Ezúttal Levi cselezte magát helyzetig, az ötösön belül azonban sikerült előlel tisztázni. Ásványi vetődött ki remekül a kapujából.

72. perc: Hen kapott remek kiugratást, ám hiába lendült lövésre a lába, Bolla egy pazar becsúszással az utolsó pillanatban szögletre mentett.

70. perc: Schön lőtt a jobbösszekötő helyéről, a kékek azonban blokkolták a lövést.

67. perc: Az izraeliek is kihasználták a második cserelehetőségüket: Dahan helyét Nser Majdoub vette át.

64. perc: Ezúttal sem sikerült igazán jól felszabadítani, Dahan azonban nem találta el 16-ról a kaput.

63. perc: Ásványi ismét jól lépett ki a kapujából, ezúttal Dahan elől szedte fel a labdát.

60. perc: Újabb magyar csere: Szendreit Bencze Márk váltotta.

58. perc: Sárga a másik oldalon is, Alon Sztroszberg állította meg szabálytalanul Csobothot a félpályánál.

57. perc: Újabb Ásványi-védés! Levi rázta le a védőjét, a magyar kapus azonban jól jött ki a kapujából és elsodorta a labdát.

56. perc: A szöglet után megiramodtak az izraeliek, Mocsi Attila pedig visszarántotta Elmkieszt, így villant a meccs első sárgája.

55. perc: Csoboth tört be rögtön a tizenhatoson belőle, a kékek azonban kivágták előle a labdát.

53. perc: Csere a mieinknél, Szerető helyét a Benfica játékosa, Csoboth Kevin vette át. Az izraeliek is változtattak: Sziszaj le, Maor Levi be.

51. perc: Az első igazi magyar helyzet! Schön tört be a tizenhatoson belülre, majd kiszorított helyzetből lőtt, Peretz azonban jól zárta a szöget és szögletre hárított.

47. perc: AZ újabb Karzev-kornert Kovács fejelte el.

46. perc: Egy izraeli kontra végén Dahan beadását sikerült szögletre vágni. Karzev sarokrúgása után ismételhetnek az izraeliek.

45. perc: Kovács beadását könnyedén kivágták az izraeliek.

42. perc: Schön maradt a földön, de egy rövid ápolás után folytatja.

Csere egyik oldalon sem történt.

41. perc: Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

A csoport másik meccsén az oroszok a ráadásban mentettek pontot a norvégok ellen (2–2).

40. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért az első félidő, az állás egyelőre gól nélküli döntetlen.

38. perc: Mocsi felszabadítása rövid volt, így Kanaan tüzelt újra, 30 méterről azonban ezúttal sem találta el a kaput.

36. perc: Schön szögletét Bolla csúsztatta a kapu mellé.

35. perc: Kanaan távoli lövése nem okozott gondot Ásványinak.

A norvégok egy gyors gólváltás után továbbra is vezetnek az oroszok ellen a csoport másik mérkőzésén. Öt perccel a vége előtt: Oroszország–Norvégia 1–2.

32. perc: Szendrei elől szedte fel Peretz a labdát az ötösön belül.

30. perc: Ásványi lépett ki jól a kapuból, és az alapvonal közelében lábbal szerelte az ellenfelét.

29. perc: A kicsiben elvégzett sarokrúgást könnyedén kivágták az izraeliek.

28. perc: Tímári harcolta ki az első magyar szögletet.

Helyet cserélt a két szélső, most Tímári a jobb, Szerető pedig a bal oldalon rohamoz.

27. perc: Szerető háromszögezett Szoboszlaival, utóbbi labdája azonban centikkel elment a szélső lába előtt.

25. perc: Szerető vett át egy labdát a tizenhatos vonalán, majd egy csel után szerelték. Nem biztos, hogy szabályosan, a síp azonban néma maradt.

20. perc: Hen ragadt lesen.

18. perc: Tímári forgolódott az izraeli tizenhatos előterében, lőni azonban nem tudott.

15. perc: Izraeli helyzet! Szela rázta le Tímárit a jobb oldalon, majd laposan beadott, azonban a középen érkező Karzev senkitől sem zavartatva, a kapu mellé lőtt. Ez most nem rajtunk múlt, hogy nem lett gól...

13. perc: Hen szöglete megpattant egy védőn, ennek ellenére sikerült kivágni a tizenhatoson belül pattogó labdát.

9. perc: Kovács hosszú indítását kivágták, majd a meglóduló Tímárit szerelték.

6. perc: Schön vágta fel Dahant a félpályánal, lap szerencsére nem villant.

4. perc: Schön vállalkozott lövésre, 35 méterről eleresztett lapos kísérlete azonban elsuhant a bal oldali kapufa mellett.

2. perc: Bolla, majd Csonka sem tudott fejjel felszabadítani, így Hen lőhetett, próbálkozása azonban a magyar kapu fölé szállt.

Dabason a norvégok egy félidő után 1–0-ra vezetnek az oroszok ellen.

A magyar válogatott piros-fehérben, az izraeliek pedig tiszta kékben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az izraeliek indították útjára a labdát.

A játékosok már a pályán, a himnuszok után kezdődik a találkozó.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Izrael mérkőzés, az U17-es Európa-bajnoki elitkör 2. csoportja 1. fordulójának találkozója. Tartsanak velünk!

Az U17-es együttes 2016. szeptember végén és október elején, szintén hazai pályán harcolta ki az elitkörben való részvételt. Ekkor a magyar csapat Liechtensteint 3–0-ra, majd Dániát 3–1-re legyőzte, így az utolsó fordulóban az is belefért, hogy 4–0-ra kikapott Hollandiától.

Fontos szabály, hogy az U17-es korosztályban 45 helyett két 40 perces félidőből áll egy mérkőzés!

Az Európa-bajnokság döntőjét Horvátországban, május 3. és 19. között rendezik meg. A tornára 16 csapat jut ki: a házigazda horvátok mellett a nyolc elitkörös kvartett csoportelsője, valamint a nyolcból a hét legjobb csoportmásodik – a csoportnegyedikek elleni eredmény minden esetben kiesik – is képviselheti hazáját a kontinensviadalon.

Három elitkörös csoportban már véget értek a küzdelmek, így Spanyolország, Olaszország, Hollandia, Írország és – óriási meglepetést szerezve, egy kis magyar segítséggelFeröer már biztosította helyét a tornán.

A héten egyébként nemcsak az U17-es, hanem az U19-es válogatottért is szoríthatunk: az eggyel idősebb korosztály Csehországban lép pályára az Eb-elitkörben, ahol a házigazdák mellett Ausztriával és Skóciával küzd meg a nyolccsapatos grúziai kontinenstornára való kijutást jelentő első helyért.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kovács Péter (DVSC)
Védők:Lakatos Benjámin (DVSC), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Csóka Dániel (Wolverhampton – Anglia), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria)
Középpályások:Csonka András (Ferencváros), Lipóth András (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia)
Támadók:Szendrei Norbert (Honvéd), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Tímári Norman (Puskás Akadémia)

AZ ELITKÖR 2. CSOPORTJÁNAK TOVÁBBI PROGRAM

MÁRCIUS 23., CSÜTÖRTÖK
2. FORDULÓ
Dabas, 14.30: Izrael–Norvégia
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 15.30: Oroszország–Magyarország(Tv:M4 Sport)

MÁRCIUS 26., VASÁRNAP
3. FORDULÓ

Telki, 13.00: Norvégia–Magyarország(Tv:M4 Sport)
Dabas, 13.00: Izrael–Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik