Leandro: Ciprus szakmailag is előrelépés

Vágólapra másolva!
2010.01.16. 10:50
null
Leandro visszautasíthatatlan ajánlatot kapott (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Racionális döntést hozott: Ciprus nemcsak anyagi, hanem szakmai előrelépést is jelent számára. A Debrecenből távozó, az Omonia Nicosia labdarúgócsapatához másfél plusz két éves szerződést aláíró Leandro kedden utazott Ciprusra, vasárnap pedig akár már be is mutatkozhat új együttesében. Kezdeti tapasztalatairól, a lenyűgöző körülményekről egy végigloholt nap végén számolt be.

– Anélkül, hogy a zsebében turkálnék: valóban visszautasíthatatlan ajánlatot kapott?
– Kevesen mondtak volna rá nemet. A ciprusiak által elém tett szerződésről annyit, hogy még Szima Gábor is azt mondta, ezzel az ajánlattal ő nem tud versenyezni. Sajnos ennyit nem tud fizetni nekem. Ettől függetlenül köszönettel tartozom neki, bárcsak több ilyen ember lenne a magyar futballban!

– Azt még csak-csak feldolgozza az ember, hogy anyagilag nem tudunk versenyezni a ciprusi bajnokkal, de hogy szakmailag sem...?
– Amit eddig láttam a klubnál, lenyűgözött. A körülményeket össze sem lehet hasonlítani az otthoniakkal, az edzőpályák leginkább a biliárdasztalhoz hasonlítanak. Hogy ne kelljen kórházba rohangálnunk, az öltöző mellett kisebb műtőt rendeztek be, és még hosszasan sorolhatnám. Jó csapathoz jöttem. A bajnokság színvonaláról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, habár korábbi debreceni csapattársam, Sandro Tomic sokat mesélt róla. Ő kapusedző Cipruson, és elmondta: a kiscsapatok ellen sem mehetünk biztosra, beállnak védekezni, a jobbakban pedig hemzsegnek a külföldiek, főleg a portugálok és a brazilok.

– Hogy esett az edzés?

– Az első nap még csupán kocogtam, azóta pedig együtt edzem a csapattal. Sőt úgy néz ki, a sok sérült miatt vasárnap már bajnokin is játszom. Különösebben nem hatódtak meg azon, hogy jóformán egy hónapja nem tréningeztem rendesen. A délelőtti gyakorlás után egy órát még egy regeneráló gépben töltöttem: befektettek egy különös masinába, amelybe oxigénnel dúsított levegőt fújtak be.

– És frissebb lett?
– Jólesett. De elmesélek még valamit. Az orvosi vizsgálat itt mindenre kiterjed: részt vettem terheléses vizsgálaton, reflexvizsgálaton, vettek vért, röntgenfelvételt készítettek minden csontomról, nem túlzok, még a kislábujjamat is megtapogatták. Megállapították, hogy a hátamat meg kell erősíteni – bevallom, egy ideje panaszkodom rá, sűrűn fáj. Aztán kimutatták, milyen vitaminokra van szükségem, és annyit nyomtak belém, amennyit otthon egy év alatt nem vettem be. Ezért mondtam, hogy szakmailag előrelépés a ciprusi szerződés.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik