Hoffenheim: megállapodtak Szalai konkurenciájával. Vagy helyettesével?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.01. 09:44
Mark Uth, a holland SC Heerenveen 23 éves német labdarúgója a FOX Sportsnak megerősítette, hogy szerződésének minden részletében megállapodott a német TSG 1899 Hoffenheimmel. A német klub alkalmazásában álló Szalai Ádám – amennyiben nem vált a nyáron – komoly riválist kap házon belül a szintén center Uth személyében.

A két érintett klub között még nem született megállapodás, a Kicker úgy tudja, hogy kétmillió eurót fizethet érte a Hoffenheim. A transfermarkt.de 1.75 millió euróra teszi a támadó értékét – az aláírás előtt még tüzetes orvosi vizsgálat is vár –, akinek szerződése még egy évig érvényes Hollandiában.

Uth kölni nevelésű, de hiába volt a 2011–2012-es idényben már az első keret tagja, egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára az első csapatban. A támadó három éve a környezetváltás mellett döntött, és Hollandiába tette át a székhelyét. Első szezonjában még csak kiegészítő szerephez jutott, azt követően viszont két idényen át már alapembernek számított. Előbb 30 tétmeccsen (27 bajnoki/három Holland Kupa) kilenc gólt szerzett (7/2), a most véget ért bajnokság alapszakaszában 32 találkozón 15-ször volt eredményes és van 11 gólpassza, az Európa-ligáért folyó rájátszásban négy találkozón ötször talált az ellenfelek kapujába.

Amint arról korábban már beszámoltunk: Szalai helyzete a Hoffenheimnél egyáltalán nem stabil. A magyar csatár 2014 nyarán, hatmillió euróért érkezett a Hoffenheimhez, szerződése 2018-ig érvényes. A 2014–2015-ös évadban huszonhat bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett, és négy gólpasszt adott. A tavasszal egyszer sem volt eredményes. Peter Rettig, a Hoffenheim ügyvezető igazgatója a Bildnek elárulta: Szalai elégedetlen az idényével, és ő sem zárta ki, hogy távozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik