K. T. I./D. T. 2020.10.25 12:25 Frissítve: 2020.10.25 15:27

DAC: elutasították a Slovan halasztási kérelmét, lesz meccs

Bár szombaton még kétségesnek tűnt, megrendezik a Dunaszerdahely–Slovan Bratislava rangadót a Fortuna Ligában – minderről a sportolunk.sk számolt be a pozsonyi együttes hivatalos honlapján megjelent közlemény alapján.

Nem marad el Kalmár Zsolték meccse a Slovannal (Fotó: Lelkes Ernő)

A Slovan beszámolója szerint hiába kérvényezték a halasztást, a Fortuna Ligát irányító Ligás Klubok Uniójának (ULK), valamint a DAC-nak egyaránt bele kellett volna mennie. Mivel a két klub között erről nem született megállapodást, a halasztás lehetetlen. „El kell fogadnunk az ULK kézikönyvéből fakadó előírásokat” – idézi a közleményből a sportolunk.sk.

A szlovákiai iránymutatás szerint (ez egyébként megegyezik az Európai Labdarúgó-szövetség által a Bajnokok Ligájában is gyakoroltakkal), ha egy csapatban van tizenhárom negatív teszttel rendelkező játékos – köztük egy kapus –, akkor ki kell állnia a soros tétmérkőzésére. A Slovannal ennyien még bevethetőek.

A szombati hírek szerint a tizenhárom játékos mellett Darko Milanic vezetőedző eredménye lett még pozitív.

„Sajnos a pozitív teszteredmények és a sok sérülés miatt nem tudunk teljes erőben pályára lépni. Ebben a helyzetben csak egy megoldás létezik: elfogadni a jelenlegi helyzetet, összefogni és így is megpróbálni mindent a sikerért. Ezért úgy döntöttem, hogy a meccs alatt ott leszek a kispadon, hogy személyesen támogassam a csapatot és megmutassam, hogy mi egy klub, egy család vagyunk” – nyilatkozta ifjabb Ivan Kmotrík, a pozsonyi csapat elnöke. Rajta kívül a sportigazgató Ivan Trutz és a tartalékcsapat, valamint az akadémiai stábtagjai is ott lesznek majd a mérkőzésre nevezett hivatalos személyek között.

A Slovan játékosaira kora délután újabb teszt vár, a csapat ezt követően hozza nyilvánosságra az utazókeretét.

A DAC listavezetőként, a Slovan a második helyről várhatja az összecsapást. 

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
11. FORDULÓ

16.00: DAC (Dunaszerdahely)–Slovan Bratislava (Pozsony) (Tv: M4 Sport+ – kb. 16.20-tól) – élőben az NSO-n!

 

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.