DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely; összefoglaló), K. T. I. (percről percre) 2022.03.13 16:51 Frissítve: 2022.03.13 20:32

Úgy tűnt, Balogh góljával nyer a DAC, aztán jött a 94. perc...

A DAC 1904 1–1-es döntetlent játszott hazai közönség előtt a Spartak Trnava ellen a szlovákiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 2. fordulójában. A vendégek a 94. percben mentettek pontot!

Balogh Norbert megszerezte első gólját a DAC mezében (Fotó: Lelkes Ernő)

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Spartak Trnava (Nagyszombat) 1–1
(1–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna. 4668 néző. Vezeti: Ziemba
DAC: Ricardo – Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis – Nebyla (Bögi, 79.), Njie – Balogh N. (Sharani, 59., Andzouana, 79.), Andrezinho, Verlinden (Ciganiks, 69.) – Krsztovics
Vezetőedző
: Joao Janeiro
TRNAVA: Takác – Kostrna (Iván, 63.), Curma, Tumma, Mikovic (Ramadan, a szünetben) – Szaffidisz – Dyjan (Olejník, 63.), Bukata, Gric, Yusuf (Kozak, 75.) – Risztovszki
Vezetőedző: Michal Gasparík
Gólszerző: Balogh N. (38.), ill. Risztovszki (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ugyan a Dunaszerdahelyen legendásnak számító hazai bemondó, Bíró Tamás külön megkérte a nagyszombati szurkolókat, hogy hagyják el a rasszista, nemzetgyalázó megnyilvánulást, amint felhangzott a DAC himnusza, a Nélküled, a piros-fekete drukkerek rázendítettek az „Üsd a magyar fejét” rigmusra...

Az utóbbi hetek rapszodikus teljesítménye ellenére a dunaszerdahelyi szurkolók ismét bizonyították, hogy nagyon szeretik a csapatukat: a Nagyszombat ellen 4668-an látogattak ki a Mol Arénába. Nem mellékesen ez több néző, mint a hétvége másik öt Fortuna Liga-meccsén összesen volt.

Joao Janeiro mester alaposan felforgatta a dunaszerdahelyi kezdő tizenegyet: a múlt heti rózsahegyi blama után öt új játékos futott ki a pályára. Először kezdett a magyar válogatott Balogh Norbert, aki később az egyik főszereplővé lépett előre.

A kezdeti tapogatózás után az első lövési kísérlet Nikola Krsztovics nevéhez fűződött, majd a vendégek pillanatai következtek. Többször forró pillanatok alakultak ki a hazaiak kapuja előtt, ám megúszták ezeket a perceket kapott gól nélkül. A dunaszerdahelyieknek nem ment a játék, Janeiro mester többször hangosan a nemtetszését fejezte ki. A közönség űzte, hajtotta a sárga-kékeket, akik fél óra után aktívabbak lettek, majd jött Balogh Norbert... Krsztovics csúsztatta meg a labdát és a 26 éves támadó közelről a kapuba kotorta a labdát. Óriási volt az öröm.

Amint várható volt, a szünet után visszahúzódott a hazai gárda és a szilárd védelem mellett gyors ellenakciókkal próbálkozott. Kétszer is növelhette volna az előnyét: az 53. percben Pinto remekül ugratta ki Krsztovicsot, aki szemtől szembe a vendégkapusba lőtte a labdát, majd néhány pillanattal később a leshatárról induló Nebyla a döntő pillanatban hosszan szöktette magát. A 68. percben már gólt kiáltottak a nagyszombatiak, de a hazai kapus, Ricardo óriásit védett. A ráadás utolsó másodpercében azonban Risztovszki sokkolta a hazaiakat és kiegyenlített. Másra már nem is volt idő. A Spartak Trnava az utolsó másodpercekben szerzett góllal elvitt egy pontot Dunaszerdahelyről.

Légiósaink közül...

A hazaiaknál Balogh Norbert az 59. percig játszott és gólt szerzett, Szánthó Regő kispados volt, Veszelinov Dániel lebetegedett, Hahn János, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos sérült.

PERCRŐL PERCRE

ITT A VÉGE! A DAC NEM BÍRTA KI!

90+4. perc: EGYENLÍT A SPARTAK!

90+3. perc:
Még egy sárga a végére Andzouanának.

90. perc: Három perc a tervezett ráadás!

89. perc:
A véghajrára beszorult a DAC... de hiába tartja ott a labdát a Spartak a hazai tizenhatos előterében, egyelőre nem talál fogást a sárga-kékeken.

88. perc:
Pinto kap sárga lapot.

85. perc:
Kiegyenlített a játék képe, az idő viszont a hazaiaknak dolgozik...

80. perc:
Gric kap sárgát.

79. perc:
S meg is kapja: Sharani helyén Andzouana, Nebyla helyén Bögi.

78. perc:
Sharani belesérülhetett az előző akcióba... cserét kér.

76. perc:
Nebyla ugratja ki Sharanit, aki már lövésre lendíti a lábát, mikor az utolsó pillanatban az egyik vendégvédő szerelni tudja.

75. perc: Yusuf helyén Kozak.

72. perc:
Andrezinho szabadrúgása után a fejek között ide-oda flipperezik a labda a vendégkapu előterében, végül Kruzliak szabálytalansága miatt kifelé ítél a spori...

69. perc:
Verlinden le, Ciganiks be!

69. perc:
Ramadanról marad le mindenki a bal szélen, köszöni a lehetőséget és lő, Ricardo bravúrral menti meg a DAC-ot az egyenlítéstől!

67. perc:
a hivatalos nézőszám 4668 fő!

65. perc: Verlinden kap sárgát a hazaiaktól.

63. perc:
Kostrna és Azevedo le, Iván és Olejník be!

61. perc:
Nebyla léphetne ki ziccerben a leshatárról, de hosszan tolja meg a labdát, ezzel pedig oda a lehetőség!

59. perc:
Lement a gólszerző, Balogh Norbert, a helyén Sharani folytatja! 

53. perc:
NAGY ESÉLY A HAZAIAK ELŐTT! Pinto indult meg a jobb szélen, óriási terület nyílt előtte, Krsztovicshoz játszott, aki ziccerben lépett ki a passzal, de óriási helyzetben a kapust trafálta el.

51. perc:
Andrezinho szabadrúgása után Balogh kerülhetne helyzetbe a kapu előterében, de elpattan a labda a lábáról. 

Görögtüzek gyúlnak a lelátón, pont annyi a füst a stadionban, hogy még ne kelljen megállni a játékkal...

46. perc
: Egy csere a vendégeknél: Mikovic helyén Ramadan folytatja!

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

SZÜNET

45+3. perc:
Vége az első játékrésznek!

45+2. perc:
Andrezinho is begyűjt egy lapot.

45. perc:
Kettő perc a tervezett ráadás! 

45. perc:
Yusuf is kap egy sárga lapot.

44. perc:
Az iménti gól szerzője, Balogh kapott sárgát.

42. perc
: Bukata lövése után tolja szögletre a labdát Ricardo.

Balogh Norbert az első gólját szerezte dunaszerdahelyiként!

39. perc:
Szabályos volt a gól, érvényben hagyják!

39. perc:
A vendégek lest reklamálnak. A videobírói szobában is visszanézik az esetet...

38. perc: GÓÓÓL! Megszerezte a vezetést a DAC!
Andrezinho a 16-os jobb szélétől érezte úgy, beadja, középen Krsztovics csúsztatott bele, a hosszún pedig Balogh érkezett, és jó magasra emelve a lábát a hálóba bökte a labdát! 1–0

35. perc:
Az elmúlt percek inkább a kemény belépőkről szólnak, sem mint a gólszerzésről...

32. perc:
A nagyszombatiaknál futballozó Kostrna kapja a meccs első sárga lapját.

30. perc:
Az eddig eltelt időben 57 százalékban volt a vendégeknél a labda. A gólszerzési kísérletek száma kettő és öt. A vendégek öt próbálkozásából ugyanakkor egy sem volt igazán pontos.

27. perc:
Bukata harcol ki szabadrúgást a hazai kaputól 25 méterre. A szabadrúgás a sorfalról szögletre vágódik.

22. perc:
ZICCER, DE MEGÚSZTA A DAC! Gric maradt feltűnően üresen a 16-oson belül, Yusuf játszotta meg őt, a támadó kapásból lőtt, de nem találta el a kaput. Simán lett volna ideje átvenni és jobban megnézni, hová akarja lőni...

18. perc: Egyelőre a Spartak sokkal veszélyesebben játszik, de ziccere nem volt a vendégeknek. Az imént Davisnek kellett egy szöglet után tisztáznia.

13. perc:
Az első kaput eltaláló lövés a DAC-é! Balogh passzából Krsztovics próbálkozik, de a kísérletét magabiztosan védi Takác.

10. perc:
Andrezinho harcolt ki szabadrúgást a 16-os előteréből, a labdát ő is ívelte be a tizenhatoson belülre, az egyik hazai védő tisztázott, az ellentámadás végén Risztovszki próbálkozott gyengén.

6. perc:
Yusuf ballal eleresztett, nem túl erős, lapos lövésére ér oda a rövid oldalon Ricardo. Valószínű nem is találta volna el a kaput, de ezt nem kockáztatta meg inkább a portugál.

5. perc:
Helyzet nélkül teltek el az első percek. A vendégeknél jár többet a labda.

A DAC a szokásos sárga-kék hazai szerelésében, a Spartak Trnava játékosai fehér mezben, nadrágban és sportszárban futballoznak ezen a délutánon!

1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés!

 

2022.06.13 14:28:44

Légiósok PÓR KÁROLY

A brit drukkereket a tengerparton is elcsendesítették Szoboszlaiék. Bodnár Gergő hamarosan profi szerződést köthet a PUFC-cal.

2022.05.01 21:31:44

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szükség van a csillagok kedvező együttállására is.