V. Gy. 2020.10.23 19:44 Frissítve: 2020.10.25 09:14

Edzősors: volt FTC-s lett Bölöni segítője a Panathinaikosznál

Eldőlt, hogy az ukrán-magyar állampolgárságú ifjabb Szergej Kuznyecov lesz Bölöni László segítője a görög Panathinaikosznál.

Ifjabb Szergej Kuznyecov, Bölöni László új segítője (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

A hétfőn munkába álló magyar tréner nem sokat gondolkodott azon, hogy kiket válasszon maga mellé. Így aztán pénteken már be is mutatták a klub irányítói a csapatnak a 38 éves Szergej Kuznyecovot, akinek az édesapja annak idején a Ferencváros Bajnokok Ligájában szereplő csapatának is tagja volt.

Az ifjú Kuznyecov a Ferencvárosban kezdett el futballozni, sőt, a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott, kilenc mérkőzésen négy gólig jutott. Aztán messze sodorta az élet, Ukrajnában és Oroszországban is játszott, ám viszonylag korán edzőségre adta a fejét. Két évvel ezelőtt előbb az Arszenal Tula segédedzője volt, majd követte mesterét a Szpartak Moszkvához, ahol előbb szintén pályaedző volt, majd Oleg Kononov vezetőedző menesztése után néhány meccsen megbízott edzőként is irányította a csapatot. Most pedig a nagy múltú görög Panathinaikosznál vállalt munkát.

„Év elején ismertem meg Bölöni Lászlót, egy hétig részt vehettem az Antwerp téli felkészülésén januárban. Nagyon sokat tanultam a magyar szakembertől, s amikor elváltunk, közöltem vele, ha lehetőség nyílna rá, szívesen lennék a segítője. Most eljött a pillanat, nagy örömömre szolgál, hogy Bölöni László másodedzője lehetek” – mondta a tréner a Nemzeti Sport érdeklődésére. 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.