V. Gy. 2020.10.23 19:44 Frissítve: 2020.10.25 09:14

Edzősors: volt FTC-s lett Bölöni segítője a Panathinaikosznál

Eldőlt, hogy az ukrán-magyar állampolgárságú ifjabb Szergej Kuznyecov lesz Bölöni László segítője a görög Panathinaikosznál.

Ifjabb Szergej Kuznyecov, Bölöni László új segítője (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

A hétfőn munkába álló magyar tréner nem sokat gondolkodott azon, hogy kiket válasszon maga mellé. Így aztán pénteken már be is mutatták a klub irányítói a csapatnak a 38 éves Szergej Kuznyecovot, akinek az édesapja annak idején a Ferencváros Bajnokok Ligájában szereplő csapatának is tagja volt.

Az ifjú Kuznyecov a Ferencvárosban kezdett el futballozni, sőt, a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott, kilenc mérkőzésen négy gólig jutott. Aztán messze sodorta az élet, Ukrajnában és Oroszországban is játszott, ám viszonylag korán edzőségre adta a fejét. Két évvel ezelőtt előbb az Arszenal Tula segédedzője volt, majd követte mesterét a Szpartak Moszkvához, ahol előbb szintén pályaedző volt, majd Oleg Kononov vezetőedző menesztése után néhány meccsen megbízott edzőként is irányította a csapatot. Most pedig a nagy múltú görög Panathinaikosznál vállalt munkát.

„Év elején ismertem meg Bölöni Lászlót, egy hétig részt vehettem az Antwerp téli felkészülésén januárban. Nagyon sokat tanultam a magyar szakembertől, s amikor elváltunk, közöltem vele, ha lehetőség nyílna rá, szívesen lennék a segítője. Most eljött a pillanat, nagy örömömre szolgál, hogy Bölöni László másodedzője lehetek” – mondta a tréner a Nemzeti Sport érdeklődésére. 

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.