nemzetisport.hu
2015.08.11 06:43 Frissítve: 2015.08.11 10:09

Dzsudzsák: Arra várok, hogy elmehessek a Herthába

Száműzve. Ez a 2015 végén lejáró szerződésű Dzsudzsák Balázs helyzete klubjánál, a Dinamo Moszkvánál. A szélső arra vár, hogy igent mondhasson a Hertha BSC hívására – és közben tehetetlenül szemléli az eseményeket. Interjú a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával.

Dzsudzsák Balázs körön kívülre került a Dinamo Moszkvánál (Fotó: Reuters)
– Őszintén: hogy van?

– Most mit mondjak? Elvagyok. Tehetetlenül szemlélem az eseményeket. Nem fogom fel tragédiaként, ami mostanság velem történik, de azt sem jelenthetem ki, hogy hidegen hagy. A legrosszabb az egészben, hogy az elmúlt három hétben megfosztottak attól, amit a legjobban szeretek. Az mindennél jobban bánt, hogy nem futballozhatok. Száműztek, ez most már világos.

 

– Azért, mert nem írta alá a szerződés-hosszabbítást?

 
Dinamo: hamarosan Dzsudzsák lehet a legértékesebb játékos

– Nyilván. Ha nem lenne nyakunkon a románok elleni Eb-selejtező, minden bizonnyal jobban kezelném ezt a helyzetet, de rettentően elkeserít, hogy mindjárt itt a szeptember, és én mást nem csinálhatok, csak edzhetek. Hozzáteszem, amíg Sztanyiszlav Csercseszov volt az edző, nem volt gond. Még ő irányította a Dinamót, amikor a klubbal már tárgyaltam az esetleges hosszabbításról. Már akkor is benne volt a pakliban, hogy nem fogadom el az ajánlatot, mégis azt mondta, őt nem érdekli, kinek hogyan alakul a jövője, ő továbbra is a legjobbakra építi a csapatot, márpedig én a legjobbak közé tartozom. Örültem a hozzáállásának, valamelyest meg is nyugodtam. Nem sokkal később leváltották… Július tizedikén a Monaco ellen játszottuk az utolsó felkészülési meccsünket, nyertünk egy–nullára. Utána kaptunk három szabadnapot, mire visszaértem Moszkvába, már nem Csercseszov volt az edző… Andrej Kobeljev vette át a helyét, aki rögvest közölte, a keret összes tagjával egyenként elbeszélget. Nos, én azóta várom, hogy leüljünk. Az első fordulóban, a Zenit ellen még egy félidő jutott nekem, az azóta lejátszott három meccsen viszont a cipőmet sem kellett bekötnöm, mert még melegíteni sem küldött el. Tisztességgel edzek, elutazom a csapattal, aztán végignézem a mérkőzést a padról. Pályafutásom során még sohasem voltam ilyen szituációban, korábban bele sem gondoltam, milyen lehet ez. Nem akarom dramatizálni, de nem jó érzés.

– Legalább halvány fényt lát az alagút végén?
– Várunk. A klub vezetői azt várják, hogy eligazoljak, én pedig azt várom, hogy befusson az ajánlat, amire rábólinthatok. Fogalmazhatok konkrétabban is: arra várok, hogy végre elmehessek a Herthába.

MIN MÚLIK, HOGY NINCS MEGÁLLAPODÁS DZSUDZSÁK ÜGYÉBEN? MIBEN MARADTAK DÁRDAIVAL? MILYEN SZEREPET JÁTSZIK RONNY? HAJLANDÓ-E A SZÉLSŐ JÁTSZANI A DINAMO TARTALÉKCSAPATÁBAN? PIETSCH TIBOR DZSUDZSÁK BALÁZZSAL KÉSZÍTETT INTERJÚJÁT TELJES TERJEDELEMBEN A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN TALÁLJA!

2022.10.04 09:25:54

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar futballista jött, látott és győzött Brüsszelben.

2022.09.14 12:01:27

Légiósok nemzetisport.hu

A magyar válogatott támadója megmutatta, hogy telik egy napja új csapatánál Dél-Koreában.

2022.09.08 15:15:18

Légiósok nemzetisport.hu

A Sporting Kansas City magyarja maga sem hiszi el mindazt, amit elért, és még van egy merész álma.

2022.08.14 19:59:08

Légiósok DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A DAC 3–0-ra legyőzte a Banská Bystricát, így továbbra is őrzi veretlenségét az új idényben.