DAC: Schäfer András szeretne Dunaszerdahelyen maradni

Vágólapra másolva!
2020.07.18. 15:54
null
Schäfer András szívesen maradna Dunaszerdahelyen (Fotó: Török Attila)
Bajnokesélyes csapat, Európa-liga-csoportkör, jó válogatott szereplés – ezt reméli a következő futballidénytől Schäfer András, a szlovák élvonalban szereplő DAC sokoldalú középpályása.

 

– Most, a szabadsága idején jut ideje egyik kedvenc hobbijára, a teniszezésre?
– Ó, nem, mert ebben az időszakban a sérült bokám gyógyulása a legfontosabb – válaszolta lapunk érdeklődésére Schäfer András, a DAC 21 esztendős magyar középpályása, aki az olasz élvonalbeli Genoa kölcsönjátékosaként a tél óta szerepel a szlovák első osztály harmadik helyén záró dunaszerdahelyi csapatnál. – A barátnőmmel két napot töltöttem a Balatonnál, és a tenisz mellett az úszás is kimaradt a programomból.

– Mi jut eszébe elsőként a tavaszi szezonról?
– A koronavírus miatt kialakult káosz. No meg az, hogy Bernd Storck edző májusi érkezését követően összeállt a csapat, öt bajnoki meccsből négyet megnyertünk. A kupában sajnos elbuktunk az elődöntőben, remélem, jövőre javítunk.

– Árulja el, a télen hogyan került a DAC-hoz?
– Az engem képviselő CMG menedzseriroda több mint egy éve kapcsolatban állt a Dunaszerdahellyel, folyamatosan egyeztetett Jan Van Daele sportigazgatóval. Még Peter Hyballa volt a DAC edzője, amikor megszerveztek vele egy beszélgetést. Bemutatta a csapatot, elmondta, milyen szerepkörben számítana rám, és igent mondtam.

– Januárban aztán Hélder Cristóvao váltotta Hyballát a kispadon.
– Örülök, hogy ennek dacára sem esett kútba a kölcsönszerződésem megkötése. Ideérkezésemkor tisztában voltam vele, hogy miután Olaszországban nem voltam játékban, jószerével a sor végéről kell előreverekednem magam a kezdőcsapatba kerüléshez, keményen megdolgoztam érte.

– Milyen változást hozott az együttes életében Bernd Storck májusi kinevezése?
– Pozitív beállítottságú, remek szakember, aki mindent tud a futballról, ráadásul jó humora van. A munkában azonban nem ismer tréfát, irányításával egészen más lett a játékunk a korábbihoz képest, szórakoztató futballt vezetünk elő. Az is örömteli volt számomra, hogy Németh Antal a segítője, akivel már dolgoztam együtt az U19-es válogatottnál.

– Hogy érzi, melyik találkozón nyújtotta a legjobb teljesítményt?
– A Rózsahegy elleni kupamérkőzésen, amelyen gólt rúgtam, kár, hogy csak döntetlent értünk el. Hogy őszinte legyek, a tavasszal egyik meccsen sem tudtam az igazi önmagamat adni, több van bennem, igyekszem is megmutatni a folytatásban.

– Az elmúlt időszakban beszélt az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltánnal?
– A helyszínen látta a Slovan Bratislava elleni mérkőzésünket, s elmondta, örül a jó formámnak, illetve hogy rendszeresen játszom a DAC-ban.

– Jelenlegi kölcsönszerződése augusztus harmincegyedikéig érvényes. Tudja már, azt követően hogyan alakul a jövője?
– Sajnos még nem, de az biztos, hogy szeretnék itt maradni, s még legalább egy évig a Dunaszerdahelyben futballozni. Remélem, meg tud majd egyezni egymással a felvidéki és az olasz klub.

– Jövő májusban mivel lenne elégedett?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy szakmailag mi a vágyam a következő idényre. Legyen versenyképes, a bajnoki cím elhódítására esélyes a DAC, jussunk el az Európa-liga csoportköréig, és szerepeljünk jól a válogatottal a Szlovéniával közösen rendezendő U21-es Európa-bajnokságon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik