CS. A. 2018.11.18 12:22 Frissítve: 2018.11.18 12:23

Légiósok: Otthon nincsenek rákényszerítve a futballisták a gyorsabb játékra – Bobál D.

Még nem tudott bemutatkozni. Bobál Dávid a nyáron szerződött a Budapest Honvédtól a Dukla Prahához, de a cseh élvonalbeli együttesben még nem játszhatott. Hamarosan azonban változhat a helyzet.

Bobál Dávid arra vár, hogy bemutatkozhasson a cseh élvonalban a Dukla Praha első csapatában (Fotó: AFP)

 

„Az utóbbi másfél hónapban az Achilles-inammal bajlódtam, ami sajnos nem új keletű probléma – mondta lapunknak Bobál  Dávid, a Dukla Praha 23 esztendős hátvédje. – Már Kispesten is sokat bajlódtam vele, az utóbbi két évben több alkalommal is begyulladt, s most sem úsztam meg. Pihentetnem kellett, majd az erőnléti edzővel és a fizioterapeutával közösen kitaláltuk, mi lenne a helyes megoldás. Végül arra jutottunk, hogy a derekamat, a törzsizmomat és a vádlimat még inkább meg kellene erősítenünk. Ez történt, rengeteget dolgoztunk, s persze jártam lézerterápiára is, így eljutottunk odáig, hogy ezen a héten már teljes értékű  edzésmunkát végezhettem. Remélem, a jövő heti, Teplice elleni bajnokin végre bemutatkozhatok a csapatban – eddig kétszer ülhettem a padon.” 

A Dukla Praha finoman fogalmazva is gyengén szerepel, az utolsó, 16. helyen szerénykedik a bajnokságban, igaz, rendkívül szoros a mezőny. 

„Beragadtunk a rajtnál, az első  hét bajnokinkat sorozatban elveszítettük. Edzőváltás történt, Pavel  Drsek helyett Roman Skuhravy érkezett, s azóta az eredmények is  jobbak. Pályára ugye nem léptem, de kívülről is látszik, hogy technikailag nem képzettebbek a játékosok, mint az NB I-ben, az iram  ugyanakkor lényegesen nagyobb. Úgy tapasztaltam, hogy Magyarországon nincsenek rákényszerítve a futballisták arra, hogy gyorsabban és intenzívebben játsszanak, míg Csehországban igen.

A legfontosabb, hogy jó erőben érzem magam, s hiszem, hogy simán benn maradhatunk az első osztályban. Ami a nyelvet illeti: lelkesen tanulom, elefántcsontparti csapattársammal járunk különórákra. Mit mondjak, nem könnyű a cseh nyelv, de a tökéletes beilleszkedéshez muszáj  elsajátítani, attól függetlenül is, hogy a keret kilencven  százaléka beszél angolul – a vezetőedző azonban kivétel. De tudjuk, akkor fogadják el igazán az embert, ha a pályán is bizonyít, és bízom benne, hogy jövő héten végre játszhatok.”

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.