NS-klub: A szívembe zártam a genki időszakot – Köteles László

Vágólapra másolva!
2023.07.12. 11:05
Micsoda meccs volt! 2011. augusztus 23-án Köteles László parádés teljesítményt nyújtva a Bajnokok Ligája főtáblájára vezette a Genk futballcsapatát.

A Maccabi Haifa volt az ellenfél a selejtező utolsó fordulójában, a párharc tizenegyesekkel dőlt el, s a magyar kapus két lövést hárítva a csoportkörbe juttatta együttesét.

„Óriási élmény volt, persze – mondta lapunk érdeklődésére a 38 éves Köteles László, az NB II-ben szereplő ETO FC sportigazgatója. – Hogy a Nemzeti Sportnál a címlapra kerültem a BL-be jutásunkkor, arra nem emlékszem, a szüleim viszont biztosan, mert gyűjtötték a rólam megjelent cikkeket.

Köteles László a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is védett (Fotó: AFP)
Köteles László a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is védett (Fotó: AFP)

A szívembe zártam a genki időszakot, hiszen annál a csapatnál töltöttem el a legtöbb időt profi labdarúgóként, bajnokságot, kupát és szuperkupát nyertünk, no meg a Bajnokok Ligája mellett az Európa-liga-főtáblán is szerepeltünk. 2018-ban vonultam vissza, ma már amondó vagyok, védhettem volna még három-négy évig, mindamellett a legkevésbé sem vagyok elégedetlen a karrierem alakulásával, az eredményességemmel.

Különben sem szakadtam el a labdarúgástól a visszavonulásom után, jelenleg az ETO FC sportigazgatójaként dolgozom, benne vagyok a futballban. Élmény és kihívás a győri munka, hiszen a klubnak az élvonalban a helye, azért dolgozunk, hogy eljussunk oda. Fiatal, dinamikus és motivált kollégákkal dolgozom együtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik