Légiósok: egy svájci lap szerint Szalai Ádám a nyáron befejezi

Vágólapra másolva!
2022.10.13. 12:41
null
Szalai a nyáron befejezi a futballt a svájci lap szerint (Fotó: Getty Images)
Amint arról szerdán beszámoltunk, Szalai Ádám ezúttal sem került be az FC Basel csütörtöki Slovan Bratislava elleni Európa-konferencialiga-mérkőzésének keretébe. A Basler Zeitung online kiadása szerint a csatár a hétvégén a Servette elleni bajnokin sem kap majd szerepet, és a klub sportigazgatójára hivatkozva arról ír: Szalai a nyáron befejezi a pályafutását.

A lap arról ír, hogy Szalai nem utazott el a csapattal Pozsonyba a csütörtök esti Ekl-mérkőzésre, és a hétvégén sem kap szerepet. A magyar válogatott játékos a Hoffenheim edzésén jelent meg.

„Jelenleg sok az olyan fiatal játékos a keretben, aki az utóbbi időben nem sok lehetőséget kapott és őket szeretnénk beépíteni a csapatba, úgyhogy minél több játéklehetőséget szeretnénk nekik adni” – szólaltatta meg a lap Alex Frei vezetőedzőt.

Az újság ugyanakkor Philipp Kaufmannra, a klub sportigazgatójára hivatkozva azt írja, hogy „jelenleg is zajlanak az egyeztetések Szalai Ádámmal és a menedzserével. A játékos Baselbe igazolásakor már beszélt róla, hogy a nyáron mindenképpen befejezi a labdarúgást. Elképzelhető, hogy a dolgok ilyetén alakulása miatt a befejezés még hamarabb eljön számára.”

Szalai februárban igazolt az FC Baselhez, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt eredményes, és legutóbb több mint egy hónappal ezelőtt, szeptember 3-án, a Sion elleni bajnokin játszott.

FRISSÍTÉS, 14.30:

A svájci lap értesülése kapcsán a Nemzeti Sport megkereste Szalai Ádámot. Lapunk megkérdezte tőle: a válogatottság lemondása után tervében szerepel-e pályafutása befejezése a 2022–2023-as idény végeztével?

„Az én jövőm, karrierem nyitott, annak végét én határozom meg. Jelenleg a Basel labdarúgója vagyok még mindig. Szerződésem lejárta után is többféle út lehetséges játékosként. Hogy melyik lesz az, majd eldöntöm. Legyen meglepetés!”

Szalai Ádám bázeli szerződése 2023. június 30-ig érvényes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik