Légiósok: Szoboszlai Dominik marad a Salzburgnál – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 18:31
null
Szoboszlai Dominik marad Salzburgban (Fotó: Getty Images)
A Liverpool elleni felkészülési mérkőzést (2–2) követő sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott labdarúgója bejelentette, hogy idén nyáron biztosan nem vált klubot, hanem az őszi szezonban is az osztrák bajnoki címvédőnél futballozik.


Szoboszlai Dominik kapcsán sokáig tartotta magát a hír a nemzetközi sportsajtóban, hogy jól sikerült idénye után – a 2019–2020-as évadban 27 osztrák bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett és 14 gólpasszt adott – a nyáron az AC Milanba igazol, de miután eldőlt, hogy a Red Bull-csoport sport- és futballfejlesztési részlegének (most már csak) korábbi vezetője, Ralf Rangnick nem vállal szerepet az olasz klubnál, a magyar középpályás szerződtetése is kútba esett.

Az utóbbi hetekben kevesebbet lehetett hallani Szoboszlai esetleges klubváltásáról, kedd délután, a Liverpool elleni előkészületi meccs után pedig biztossá vált, hogy 19 éves légiósunk marad a Salzburg játékosa.

„Beszéltem a családommal és a menedzseremmel, és úgy döntöttem, hogy maradok Salzburgban. Nagyon sokat adott nekem a klub, szeretném az új szezonban is itt folytatni, és újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot” – mondta Szoboszlai a találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Nagyon örülök, hogy Dominik úgy döntött, velünk marad” – idézi röviden Jesse Marsch vezetőedzőt a Salzburg hivatalos honlapja.

Szoboszlai szerződése a Transfermarkt adatbázisa szerint 2022-ig érvényes a Salzburgnál, kivásárlási ára 25 millió euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik