K. T. I. 2020.07.31 14:27 Frissítve: 2020.08.01 00:46

Edzősors: Rangnick elköszönt a Red Bull-csoporttól – sajtóhír

Egybehangzó német sajtóbeszámolók szerint felbontotta a Red Bull-csoporttal kötött szerződését Ralf Rangnick. A 62 esztendős szakember az elmúlt egy évben az RB sport- és futballfejlesztési részlegének volt a vezetője, ezt megelőzően pedig az RB Leipzig sportigazgatójaként, megbízott vezetőedzőjeként is dolgozott.

Ralf Rangnick elköszönt a Red Bull-csoporttól (Fotó: AFP)

 

A Kicker, a Bild és a Süddeutsche Zeitung is tényként közli, hogy Rangnick pénteken a Red Bull-csoport salzburgi központjába autózott, hogy személyesen nyújtsa be lemondását. A sportvezető esetleges távozásáról már hosszú ideje pletykáltak. Az elmúlt fél évben úgy tűnt, hogy az AC Milan vezetőedzője lehet, ám a milánói klub végül szerződést hosszabbított Stefano Piolival.

Mint ismert, Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója hónapok óta tárgyalt a Red Bull sportigazgatójával, Ralf Rangnickkal a vezetőedzői poszt betöltéséről, de nem jutottak egyezségre.

A Kicker szerint olyasmi nem vetődött fel, hogy Rangnick esetleg csak Paolo Maldini sportigazgatói feladatkörét vegye át Milánóban – a 62 éves német szakember, aki állítólag intenzíven tökéletesítette olasz nyelvtudását, egyértelműen a vezetőedzői posztot célozta meg, legfeljebb kiegészítésképp, kettős szerepben lett volna sportigazgató.

Rangnick az elmúlt években többször is utalt arra, hogy hiányzik számára a napi munka, az hogy közvetlenül a játékosok mellett dolgozhasson, s ezen még az ideiglenes lipcsei beugrása sem segített sokat. „Már korábban megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy egy lehetséges utód után nézzünk. Nekem ez nem munka. A hobbimmal foglalkozom, amivel egyébként nagyon elégedett vagyok” – mondta például 2017-ben az RND nevű német lapnak a szakember. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a korábban a Hoffenheim és a Schalke kispadján is ülő Rangnick hol folytatja a karrierjét. 

2020.09.20 15:00:18

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a lipcseiek, és biztosan nyertek. Szalai Ádám nem kapott lehetőséget a Mainzban.

2020.09.20 00:50:29

Német labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az az ember érzése, hogy a Bundesliga a futball újítója.

2020.09.19 18:02:40

Német labdarúgás M. G.

A 17 éves Bellingham gólpasszt adott a 17 éves Reynának, a 20 éves Haaland duplázott.

2020.09.19 15:04:37

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az újonc VfB Stuttgart sokáig elszórakozta a helyzeteit, de a hajrára magához tért, csoda izgalmas lett a vége.

2020.09.18 20:03:25

Német labdarúgás M. G.

Az előző idényben triplázó bajorok és az egész évben szenvedő gelsenkircheniek között osztálykülönbség volt.