Csehország: Portugáliából a Teplicébe vezetett Balázs útja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 14:09
null
Balázs Benjámin Portugália után Csehországban folytatja (Fotó: Twitter/FK Teplice)
A portugál Vitória Guimaraes csapatából a cseh élvonalbeli Teplicébe igazolt Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi volt labdarúgója.

Balázs Benjámin a nyáron szerződött a portugál első ligás Vitória Guimaraeshez, ám a negyvenhármas keretbe sem regisztrálták, így csak a B-csapatban játszott. A féléves mellőzést követően Balázs klubot és országot váltott: aláírt a Teplicéhez, amely hétfőn be is mutatta. A magyar légiós három évre írt alá.

„Nagyon örülök, hogy Teplicébe igazolhattam, szeretném európai kupainduláshoz segíteni a csapatot” – idézi Balázs Benjámint a Teplice hivatalos honlapja.

A kapos.hu beszámolója szerint a játékos az alábbi szöveget írta ki Facebook-oldalára:

„Kedves Ismerőseim! Ezúton szeretnélek tájékoztatni benneteket, hogy 2015. januárjától a csehországi Teplice csapatához szerződtem. Nagyon sokat tanultam Portugáliában, de szeretnék több játéklehetőséghez jutni, ezért kértem korábbi csapatomnál a szerződésbontást. Rendkívül fontos számomra a nemzetközi csapatoknál szerzett tapasztalat, emiatt éltem a Teplicéből érkezett ajánlattal. Köszönöm, hogy figyelitek a pályafutásomat, remélem a jövőben is örömet szerezhetek a játékommal! Mindenkinek egészségben teli boldog új esztendőt kívánok!”

A cseh élvonal hatodik helyén álló Teplice szakmai munkáját a volt DVSC-edző Zdenek Scasny irányítja, a keretben két volt NB I-es légiós is van Eugene Salami és Francis Litsingi személyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik