West Brom: Gera Zoltán a 60. percig játszott a visszatérésén

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 21:49
null
Gera újra tétmeccset játszott (Fotó: wba.co.uk)
A tervezett egy félidőhöz képest valamivel többet, hatvan percet töltött a pályán a hosszú sérülésből visszatérő Gera Zoltán a West Bromwich Albion U21-es együttesében az Arsenal elleni bajnokin az Emirates-ben.

Gera január óta nem léphetett pályára, a QPR elleni FA-kupameccsen ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett. Szerződése június 30-án lejárt a birminghamieknél, ám a klubvezetők új kontraktust kínáltak neki, és végül egy évvel hosszabbítottak vele.

A rutinos támadó – aki a Premier League 2012–2013-as szezonját egy bombagóllal kezdte a Liverpool ellen – már két-három hete az első csapattal edzett, a mai U21-es meccsen pedig tétmeccsen is visszatért.

Gera kezdőként, a tízes mezt viselve a 60. percig volt a pályán az Arsenal elleni U21-es meccsen (a találkozót 1–0-ra nyerték meg az „ágyúsok" Serge Gnarby bombagóljával).

„Jól játszott a neki jutó egy órában – mondta Geráról a WBA fiataljait irányító David Oldfield. – Nagyszerűen passzolt, remekül összefogta a társaságot, nagy segítségére volt fiatal csapattársainak. A játékosok fejlődése szempontjából nagyon jó, ha egy ilyen képességű futballista is köztünk van.”

Egervári Sándor szövetségi kapitány az észtek elleni meccs után elmondta, ha Gera az októberi selejtezőkig játszani tud néhány bajnokit, akkor számol vele a keret összeállításakor.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik