Légiósok: Egervári megerősített az elhatározásomban - Hajnal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 15:20
Amint arról a nap folyamán már beszámoltunk: hároméves szerződést írt alá Hajnal Tamás a német másodosztályú Ingolstadt labdarúgócsapatához. A Stuttgarttól távozó válogatott középpályás az mlsz.hu oldalnak nyilatkozva elárulta: a szövetségi kapitány Egervári Sándor is támogatta őt a váltásban. A szakember szerint biztosabb ugyanis a helye a válogatott keretben, ha állandóan játszik a Bundesliga 2-ben, mint ha padozna az élvonalban.
„Több klub is bejelentkezett értem az utóbbi hetekben, de az Ingolstadt volt az, amely a legtöbbet tette a szerződtetésem érdekében – mondta Hajnal Tamás. – A város az Audi cég fellegvára, és a vállalat nemrégiben bejelentette, hogy az eddigieknél is jelentősebb energiákat fog befektetni a csapat sikerei érdekében. Három évre szóló szerződést írtam alá, a klub pedig egy hároméves projektet indított el, melynek végéig az élvonalba való feljutás a cél. Külön érdekesség, hogy külön szerződést kaptam az Auditól is, amely öt esztendőre szól, és egyfajta nagyköveti szerepet határoz meg. Ennek aláírásával már a pályafutásom utáni életemre is gondolok, akár hosszabb távon is a klub és az Audi kötelékeiben maradhatok. A klub részéről a vezetők kijelentették: ha a három év lejárta után még érzek elég erőt a folytatáshoz, újabb szerződést kaphatok, később pedig más területen szánnak nekem feladatot. Ha minden jól megy, addigra A-licences edző leszek, és ilyen feladatkörben kapcsolódhatok be a szakmai munkába.”

„Egy épülő csapat fontos láncszemének, mondhatni vezéregyéniségének igazoltak, játékszervezőként kis túlzással körém szeretnék építeni a csapatot. A szerződés aláírása után részt vettem az első edzésemen a csapatnál. Meggyőző körülmények fogadtak, három éve épült az új stadion, nemrégiben átadott fűthető edzőpályáink vannak, valamint éppen most épül egy új öltözőépület, amely tizenegymillió euróból készül el a jövő évben. André Weis személyében volt csapattársammal is együtt játszhatok, ő tavaly még a Stuttgart kapusa volt. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, nagy szeretettel fogadtak a többiek. Az átigazolás előtt egyeztettem Egervári Sándorral is, aki megerősített az elhatározásomban: elmondta, hogy egy biztos Bundesliga II-es tagsággal »beljebb vagyok« a válogatottnál, mintha bizonytalan helyzetben lennék a Stuttgartban. Új fejezet kezdődik a pályafutásomban, nagy reményekkel várom a jövőt, és bízom benne, hogy segítségére lehetek a csapatnak a tervei megvalósításában” – tette hozzá a középpályás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik