Laczkó: Nagyon várom már, hogy játszhassak!

Vágólapra másolva!
2012.12.22. 08:46
null
Laczkó Zsolt sokáig tartó sérülése után a válogatottba is visszatérne (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A három-négy hetesre saccolt pihenőből ugyan hónapok lettek, Laczkó Zsolt köszöni, jól van. A Sampdoria kötelékébe tartozó, a Serie B-ben szereplő Vicenzának kölcsönadott válogatott védőt az sem bosszantja, hogy a karácsonyt szerettei helyett a csapattársaival kénytelen tölteni – „cserébe" csupán annyit kér, hogy győztes együttesbe térhessen vissza.

 

 

– Az első mérkőzésén mikor léphet pályára a Vicenzában?
– Ha rajtam múlik, vasárnap a Modena ellen. De hogy Roberto Breda vezetőedző számít-e rám, arról még nincs hírem. Ha feltenné a kérdést, hogy vállalom- e a szereplést, lelkesen bólogatnék. Nagyon várom már, hogy játszhassak! Eddig a csapat segített nekem, most már én szeretném őt segíteni.

– El is kel a támogatás: tizenhatodik helyezésükkel aligha dicsekednek.
– A cél egyértelműen az, hogy ennél feljebb küzdjük magunkat. Ahogy eddig elnéztem – sajnos csak kintről –, sokkal több van ebben a gárdában, mint amit eddig mutatott. Mindenre képes. Arra is, hogy a másodikkal döntetlenre végezzen, és arra is, hogy a sereghajtótól vereséget szenvedjen. Néhány sikerre szükségünk lenne ahhoz, hogy a helyünkre kerülhessünk.

– Hová is?
– Az élbolyba. Patinás klub a Vicenza, dicső múltja van, hogy mást ne mondjak, tizennégy éve a KEK-elődöntőig menetelt. Szóval nem a másodosztály tizenhatodik helyén kellene szerénykednie.

– Amikor a Sampdoria nem úgy teljesített, ahogy azt a fanatikusai elvárták, nem volt tanácsos a genovai utcákat járniuk. Új állomáshelyén nem kell álszakállt ragasztania?
– Itt nem kattannak be a szurkolók. Nyilván nem örülnek, hogy így állunk, de Genovához képest Vicenza a nyugalom szigete. A drukkerek errefelé is rajonganak a csapatért, azt azonban tudják, hol a határ.

– A Sampdoria a nyárig adta kölcsön, de az egyezség értelmében már a télen is csapatot válthat. Foglalkozik ezzel?
– Egyáltalán nem. Kizárólag az érdekel, hogy végre játszhassak.

– Figyelembe véve, hogy december huszonharmadikán, huszonhatodikán és harmincadikán is bajnoki mérkőzést vívnak, erre minden bizonnyal lesz lehetősége.
– Furcsa lesz az ünnepi időszakban futballozni, de egyfelől ha egy profi labdarúgónak azt mondják, hogy meccs van, akkor meccs van, másfelől én nem is bánom, hogy nincs szünet. Még úgy sem kesergek, hogy jelen állás szerint már huszonnegyedikén elutazunk a huszonhatodikai, Reggina elleni találkozóra. Ha győztes csapat tagja lehetek, az én karácsonyomat nem ronthatja el semmi.

PONTOSAN MILYEN SÉRÜLÉSSEL BAJLÓDOTT HÓNAPOKIG LACZKÓ ZSOLT? HOGY JÖN A KÉPBE ROBERTO BAGGIO? VÁLASZOL A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik