Huszti: Jólesett, hogy a szurkolóink a nevemet skandálták

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 08:59
null
Huszti két góljával és öt gólpasszával vezeti a Bundesliga kanadai táblázatát
Legutóbb négy gólpasszt adott, csapata azzal nyert 4–0-ra a Wolfsburg ellen. Most „csak" egy asszisztot jegyzett, viszont kétszer is a Werder Bremen kapujába talált – így lett 3–2 a vége (no meg úgy, hogy túlzott gólörömért kiállították). Interjú Hannover hősével, Huszti Szabolccsal.

 

– A Kicker szaklap legutóbb a legjobb osztályzattal, egyessel honorálta wolfsburgi produkcióját. Mit tippel, most hányast kap?
– Itt-ott már láttam, hogy a legmagasabb érdemjeggyel jutalmaztak, ám a Kicker értékelésével még nem találkoztam. Bár előfordulhat, hogy a kiállítás miatt elmarasztal valamelyest, szerintem a teljesítményem értékéből ez aligha von le – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Huszti Szabolcs.

– A játékvezető úgy nyilatkozott, szinte fájt neki, hogy felmutassa a pirosat, de hát a szabály az szabály.
– Ez így van. Még akkor is, ha azt hittem, a mezlevételért, illetve a kerítésmászásért csak egy sárga jár, nem egy-egy. Ha tisztában vagyok vele, hogy külön-külön bírálják el, biztosan visszafogottabban ünnepeltem volna. Mondom ezt annak ellenére, hogy amikor az ember győztes gólt szerez az észak-németországi derbi utolsó percében, nehezen tudja kontrollálni az érzéseit. Szóval sajnálom a kiállítást, ugyanakkor vallom: saját kárán tanul az okos.

– Ha azt állítom, hogy az ön számára meseszerűen alakult a Werder elleni találkozó, rábólint?
– Maradjunk abban, hogy jól alakult. De nem számomra, hanem számunkra. A legfontosabb ugyanis a Hannover, nem pedig Huszti Szabolcs. Én csupán a csapat egyik tagja vagyok. Nem is kell túl nagy feneket keríteni ennek a történetnek. Most döngethetnénk a mellkasunkat, hogy a második helyen állunk – apró szépséghiba, hogy még csak három forduló ment le, harmincegy még hátravan. Kicsit persze lehet élvezni az olyan pillanatokat, amelyeknek szombat délután részesei lehettünk, ám ez a fejezet ezzel lezárható. Vasárnap délelőtt már edzés vár ránk, arról nem beszélve, hogy nyakunkon a Twente elleni Európa-liga-meccs. Úgyhogy a dáridózással még várhatunk.

– Csak azt ne mondja, hogy a derbi megnyerése után nem torkollott össznépi fiesztába!
– Én ünnepeltem lelkesen, kaptam is érte egy pirosat... Komolyra fordítva: nagyon jólesett, hogy a szurkolóink a nevemet skandálták. Úgy fest, nem felejtették el, hogy hívnak.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN HUSZTI A KÉT RÚGOTT GÓLJÁRÓL IS BESZÉL, VALAMINT ARRÓL, HOGY LEHET-E MÉG ÜBERELNI A TELJESÍTMÉNYÉT – A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik