Bogdánt nem zavarja, ha riválist kap

Vágólapra másolva!
2012.07.17. 11:20
Bogdán Ádám pályafutása során először készülhet úgy az új idényre, hogy (elvileg) első számú kapusnak számít a Bolton labdarúgócsapatánál. Korábbi mentora és poszttársa, a finn Jussi Jääskeläinen eligazolt a West Ham Unitedhez, ám a Wanderers új kapust igazol a magyar válogatott játékos mellé, aki így nem kényelmesedhet el.
Bogdán Ádám immár első számú kapusként készül az új idényre (Fotó: Action Images)
Bogdán Ádám immár első számú kapusként készül az új idényre (Fotó: Action Images)

 

Az előző idény kezdetén még Jussi Jääskeläinennel kezdődött a Bolton összeállítása, ám a finn kapus sérülésekor Bogdán Ádám megkapta a lehetőséget, amellyel élt is. A fiatal magyar kapus a kispadra szorította rutinos társát, aki a szezon végén elhagyta a Wandererst. Bérelt helye persze így sem lesz Bogdánnak a kezdőben, főleg úgy, hogy csapata hároméves szerződést kötött a Leeds Unitedtől megvett, 28 éves Andy Lonergannel, aki több mint 200-szor szerepelt a Championshipben. Honfitársunkat azonban ez sem zökkenti ki.

„Nem volt ez mindig így, de ahogy öregszem, úgy leszek egyre érettebb – nyilatkozta Bogdán Ádám a The Bolton Newsnak. – Remélhetőleg megbízható teljesítményre leszek képes, megtartom a helyem a csapatban és újabb jó szezont zárok. Első számú kapusként és tartalékként is ugyanúgy kell készülni, nincs igazán különbség, százszázalékos erőbedobásra van szükség mindkét esetben.”

Öt éve került a Vasastól a Boltonhoz, ahol Jääskeläinen személyében tökéletes mentorra lelt, a finn hálóőrtől rengeteg apróságot leshetett el. Neki is köszönheti, hogy idáig eljutott.

„Nagyszerű érzés, hogy az elmúlt öt évben elvégzett munka nem volt hiábavaló – folytatta a magyar válogatott kapusa. – Időbe telt, de a lényeg, hogy elértem ehhez a ponthoz, és első számú kapussá váltam. Eddig mindig lépésről lépésre haladtam, remélem, hogy ez a jövőben is működik majd. Ez azt jelentené, hogy nemcsak én, hanem a csapat is előrelép és visszajut az élvonalba.”

Merthogy a Boltonnál természetesen csak egy cél lebeg mindenki szeme előtt: újra a Premier League-ben kell szerepelni. Ez legközelebb jövőre valósulhat meg, de csak akkor, ha jól szerepelnek a Championshipben.

„Remek társaság a miénk, tele jó képességű játékosokkal, így nagyon bízom benne, hogy eredményes idény áll előttünk” – jelezte Bogdán, hogy szerinte a feljutásra megvan minden esélyük.

Jääskeläinen 15 év után elhagyta a Boltont – ráadásul távozott az elismert kapusedző, Fred Barber is –, ám Bogdán az utóbbi években elég tapasztalatot szerzett már-már veterán társa mellett.

„Tizenkilenc évesen kerültem ehhez a klubhoz, és Jussi tökéletes példát mutatott az edzéseken, nemcsak nekem és a kapusnak, hanem az összes játékosnak a csapatban. A távozás mellett döntött, és én csak a legjobbakat tudom neki kívánni. Szép kihívás ez a számára, nekünk pedig nélküle is ugyanolyan keményen kell dolgoznunk, mint eddig.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik