Légióssors: Priskint elküldené az Ipswich Town, Fülöpöt szerződtetné

Vágólapra másolva!
2010.06.05. 01:05
A csalódást jelentő tizenötödik helyen zárta az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságot (Championship) az Ipswich Town. A klub tulajdonosa, Marcus Evans azt az utasítást adta ki Simon Clegg ügyvezetőnek, hogy az erősítéseket a mostani keret átalakításából, tehát eladásokból oldja meg. Az ügylet érintheti a tavaszi szezonban kölcsönben futballozó Priskin Tamást is.

Az Ipswich Town négy-öt játékos szerződtetését tervezi, köztük egy gólerős támadóét, akiknek jelenléte biztosíték lehetne az előrelépésre. A tulajdonos viszont nem akar plusz kiadásokba bocsátkozni, ezért több olyan játékostól is megválnának, akik nem töltenek be meghatározó szerepet az együttesnél.

Az egyik ilyen lehet Priskin Tamás, aki tavasszal kölcsönben a QPR-ben jutott játéklehetőséghez. A válogatott magyar támadóhoz – akit 2012. júniusáig köti a szignója a klubhoz – hasonlóan szintén kölcsönben játszott legutóbb Kevin Lisbie és Jon Stead, míg Pablo Counago és Lee Martin szintén élő szerződés ellenére lehet a távozók között.

„A tulajdonos nyomás alá tett engem, hogy előbb küldjünk el játékosokat, csak aztán igazoljunk újakat" – nyilatkozta Clegg. – Jelenleg nincs döntés még ebben a kérdésben, megvárjuk, amíg visszajönnek a játékosok és elkezdődik az alapozás."

Az erősítésekkel kapcsolatban is találunk magyar vonatkozást, hiszen angol lapértesülések szerint a kiszemeltek között van Fülöp Márton is. A gólokat Michael Chopra szállíthatja elsősorban, a Cardiff City támadója 3.5 millió fontba kerülne. De felvetődött George Boyd (Peterborough), Andros Townsend (Tottenham) és Simon Gillett (Southampton) neve is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik