NB III: a keleti gólgyár csúcsra járt; megfogták a Várdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.01. 18:25
Az éllovas Putnok a papírformának megfelelően 6–1-re lelépte a Veresegyházt a labdarúgó NB III 12. fordulójának szombati játéknapján, a Kisvárda azonban csak 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a veretlenségét még mindig őrző Hatvan elleni rangadón, így a két csapat között már négy pont a különbség a Keleti csoport tabellájának első és második helyén.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A Kisvárda Marko Milovac révén már az első támadásból megszerezte a vezetést – derült ki a szon.hu tudósításából –, sőt a keleti góllövőlistát vezető szerb légiós hamarosan fejelt egy kapufát is. A Hatvan nem roppant össze a lehengerlő várdai kezdéstől, és szervezett játéka a hajrában pontot fialt: a 88. percben Franyó Róbert tizenegyesből egyenlített. A Várda a korábbi hat hazai bajnokiját megnyerte.

Érdekesség, hogy a gól előtt Kelemen Patrikkal szemben szabálytalankodó hazai kapust, Vasas Gergőt kiállították, így a büntetőt – cserelehetőség híján – mezőnyjátékos, Módis Dávid próbálta hárítani. A küzdelmes, kemény játékot hozó meccs végjátékában még kétszer villant a piros: Volodimir Kornutjakot (Kisvárda) és Horváth Normant (Hatvan) kakaskodásért állította ki a játékvezető.

Az előző öt fordulóban 18 gólt termelő Putnok szombaton is hű volt önmagához, a Veresegyháznak hatot vágott. Sápi József és Horváth Szabolcs duplázott, és betalált Galambosi Máté, valamint az előző két fordulóban szintén eredményes Monyók Péter is. A hat forduló óta nyerésben lévő Putnok négy ponttal vezet az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Kisvárda előtt.

Gólzáporos győzelmet aratott a Cigánd és a Kazincbarcika is: a nemrégiben edzőt váltó cigándiak Katona György duplájára építve lépték le az 56. perctől emberhátrányban játszó Felsőtárkányt, míg a Barcika Nehéz Máté, Irhás Ignác, Illés Gábor és Sárközi Tamás góljával ütötte ki idegenben a Salgótarjánt.

KÖZÉPCSOPORT

A Vác hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a Gyulával a labdarúgó NB III 12. fordulójának szombati játéknapján, de előnye így is tetemes a Középcsoport élén.

A gyulaiak korábban három idegenbeli bajnokin szereztek pontot, és Laurinyecz Ákos 70. percbeli góljával a Vácra is ráijesztettek. Három perccel a lefújás előtt aztán Gulyás Gábor szabadrúgásból egyenlített, így Csank János csapata egy pontot végül otthon tartott. Az NB II-be igyekvő Vác már harmadszor veszített pontokat hazai pályán (korábban 0–3 az ESMTK, 2–3 a Dabas ellen), igaz, idegenben továbbra is százszázalékos.

A Kozármisleny kihasználta a váciak botlását, 2–0-ra legyőzte az első félidő hajrájában emberhátrányba kerülő Szekszárdot, így már „csak" hat pont a hátránya. A baranyaiak a második félidő elején Cziráki Attila közeli lövésével szerezték meg a vezetést, egy eredményes letámadást követően Tóth Adrián tette biztossá a győzelmüket nem sokkal a lefújás előtt.

A SZEOL döntetlen nélkül várta a 12. fordulót, de a szombati kilencven perc lefújásakor „kiszállt" az iksz nélküliek szűk táborából. Ondrejó Tamás kapáslövésével a szegediek vezetést szereztek a sereghajtó Maglód ellen, és annak ellenére sokáig őrizték a három pontot, hogy a vendégcsapat kisvártatva emberelőnybe került és büntetőhöz jutott. Dongó Dénes kivédte Lukács Bálint tizenegyesét, de hiába a kapusbravúr és a későbbiekben kialakított ziccerek – tudtuk meg a szegedma.hu tudósításából –, egy lecsorgó szabadrúgás után Vincze László a 70. percben egyenlített.

Az esti meccs sem hozott papírforma eredményt: a 18 éves Sibinger Dávid lőtt is, fejelt is egy gólt, így a szünetben a hetek óta nyeretlen Baja 2–0-ra vezetett a REAC otthonában. A rákospalotaiak nyomasztó fölényben játszottak, ennek megfelelően a 66. percben Lucz Viktor szépített, majd a 83. percben Kollár Zsolt szabadrúgásból egyenlített. A végjátékban a hazaiak meg is nyerhették volna a meccset, de Kollár kapufás szabadrúgása után Kiss Tamás az üres kapu mellé lőtt.

NYUGATI CSOPORT

A Tatabánya hazai pályán, a Dorog idegenben gyűjtötte be a három pontot a labdarúgó NB III 12. fordulójának szombati játéknapján – a két bányászváros csapata folytatja az első hely ostromát a Nyugati csoportban.

A még veretlen Dorog Skita Tamás második félidő elején lőtt góljával nyerte meg 1–0-ra szombat kora délutáni meccsét, amelyen némi szerencsére is szüksége volt, hiszen a házigazda III. kerület játékosai – mint az onlajnok.com tudósításából kiderült – kétszer is eltalálták a kapufát. A dorogiak pontszámban utolérték az éllovas Budaörsöt, amelyre vasárnap nehéz összecsapás vár a BKV Előre otthonában.

A Tatabánya szokás szerint a második félidőben vitte dűlőre a dolgot: a szünetben becserélt Folmer Krisztián az 52., Szabó Richárd az 58. percben vette be a Tököl kapuját, majd a hajrá kezdetén jött Riedl József öngólja. A nyolc forduló óta veretlen tatabányaiak legutóbbi 13 góljából 10 a második játékrészben született.

A Balatonfüred Kocsis Gergő és Balogh Bence góljával vitte el a három pontot Nagyatádról, a Mosonmagyaróvár – amely egy héttel ezelőtt ötöt vágott – Varga Tamás duplájára építve verte 4–0-ra a vergődő Veszprémet, míg a Rákosmente a Csepel 3–0-s legyőzésével zárta le három forduló óta tartó nyeretlenségi szériáját.

NB III, 12. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Cigánd–Felsőtárkány 5–1
Putnok–Veresegyház 6–1
Kisvárda–Hatvan 1–1
Salgótarján–Kazincbarcika 0–4

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Szekszárd 2–0
Vác–Gyula 1–1
SZEOL SC–Maglód 1–1
REAC–Baja 2–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Veszprém–Mosonmagyaróvár 0–4
Nagyatád–Balatonfüred 0–2
Rákosmente–Csepel 3–0
III. ker. TVE–Dorog 0–1
Tatabánya–Tököl 3–0

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik