NB III: otthon kapott ki a PMFC; rangadót nyert a nyugati első

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.08. 18:21
Meglepetés a labdarúgó NB III Középcsoportjában: a Szekszárd idegenben 1–0-ra legyőzte a PMFC-t a 10. kör szombati játéknapján. A Nyugati csoport rangadóján az éllovas Érd 3–0-ra verte a fordulót a második helyen váró Csornát, míg keleten a Putnok sorozatban a harmadik mérkőzését nyerte meg, és utolérte az éllovas Monort.

KÖZÉPCSOPORT KÖZÉPCSOPORT

A szekszárdi futballisták példát vettek a város egy nappal korábban nagyszerű sikert arató női kosarasairól: Nagyváradi Olivér góljával 1–0-ra felülkerekedtek a PMFC vendégeként. A pécsiek rengeteget támadtak, de a bama.hu beszámolója szerint csak érvénytelen gólig jutottak, továbbá kétszer tizenegyest reklamáltak – eredménytelenül. Varga Balázs együttese az előző három fordulóban döntetlent játszott, a mostani mindössze a harmadik győzelme volt a szezonban.

Az éllovas Szigetszentmiklós még mindig százszázalékos mérleggel áll, és akárcsak az előző hat fordulóban, megint eljutott három gólig (sőt ezúttal négyig is): az áldozat ezúttal a Dabas-Gyón volt, a gólokat Varga Bence, Switzer Nabil, Mojzer György és – Lakatos Soma szépítése után – Pölöskei Péter szerezte.

NYUGATI CSOPORT

Babics Zsolt öngóljával már a 3. percben előnybe került az Érd a tavasszal még a bennmaradásért küzdő, ősszel viszont remek formában lévő Csorna ellen, és miután Babicsot a 36. percben kiállították, emberelőnyben játszhatott a lefújásig – ezt az utolsó húsz percben Melczer Vilmos és Pintér Nikolasz révén újabb gólokkal használta ki.

A kora esti programban az ETO FC Győr fölényes győzelmet aratott a Komárom felett: Zamostny Balázs fejjel szerezte meg a vezetést, Beliczky Gergő közeli lövéssel növelte a különbséget – mindkétszer Szabó Lukás volt az előkészítő –, és a szünet előtt Vadász Viktor is rúgott egyet. A 61. percben a rutinos Kabát Péter is kilőtte a jobb alsót, pecsétet téve a hazai győzelemre. A nem túl meggyőző idényrajt után a győriek igencsak belelendültek, a legutóbbi hat bajnokijukból ötöt megnyertek, és e találkozókon 19 gólt szereztek.

Az Ajka Lőrinczy Attila büntetőjével szerzett vezetést a Diósd ellen, Kovács Gábor közelről gurította be a másodikat, de – egyelőre – elmaradt a győzelem: az ajkai klub honlapjának tudósítása szerint a világítás meghibásodása miatt a meccs 2–0-s állásnál a 75. percben félbeszakadt.

Klausz Ádám a 44. percben piros lapot kapott, azonban a Kiss Károly góljával megszerzett előnyt így is megőrizte a Tatabánya a Veszprém ellen, azaz az éllovas múlt heti idegenbeli legyőzése után újra három ponttal gazdagodott.

KELETI CSOPORT

Sápi József, Kovács Bence és Nagy Csaba révén a Putnok háromgólos előnyt szerzett a 29. és a 44. perc között az STC ellen, és a vendégek erejéből csak szépítésre futotta a második félidőben. A putnokiak négyet megnyertek a legutóbbi öt bajnokijukból, és hármas győzelmi szériában vannak. A Tállya kétszer is vezetett a Hatvan ellen, de a hevesiek mindkétszer gyorsan egyenlítettek, a győzelmet azonban nem tudták megszerezni, így már kilenc meccs óta nyeretlenek.

LABDARÚGÓ NB III, 10. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Putnok–Somosi TC Salgótarján 3–1
Hajdúböszörmény–Rákosmente 1–2
Tállya–Hatvan 2–2
REAC–Nyírbátor 1–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szigetszentmiklós–Dabas-Gyón 4–1
Pénzügyőr–Szentlőrinc 1–0
PMFC–Szekszárd 0–1

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Érd
–Csorna 3–0
Tatabánya–Veszprém 1–0
Andráshida–Hévíz 1–0
Csepel–III. ker. TVE 0–2
ETO FC Győr–Komárom 4–0
Az Ajka–Diósd mérkőzés 2–0-s hazai vezetésnél félbeszakadt a világítóberendezés meghibásodása miatt.

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik