F. B. 2022.06.30 13:23 Frissítve: 2022.06.30 13:30

NB III: már nem Nagy Tamás a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője

Közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgó NB III-ban szereplő Kaposvári Rákóczi Nagy Tamás vezetőedzővel, aki egy idényen át irányította a csapatot – számolt be róla a klub honlapja.

Nagy Tamás 41 tétmeccsen irányította a Kaposvárt (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
Nehéz helyzetben vette át az előző idény előtt az NB II-ből kieső Kaposvár irányítását Nagy Tamás, hiszen a szinte teljesen kicserélődött keretet alig csak egy kezdőcsapatra való játékos alkotta. Nagy Tamás viszont beleállt a feladatba, s következetes munkával egy hazai pályán jól teljesítő gárdát épített az őszi szezonra. Az edző összesen 41 tétmeccsen vezette a Rákóczit, amellyel 16 meccset nyert meg, 11 alkalommal szerzett egy pontot a csapattal, míg 14 találkozót veszített el.

„Tiszteletre méltó emberekkel dolgozhattam együtt, a kiszolgáló személyzettől kezdve, a közvetlen kollégákon, a játékosokon át, egészen a sajtó munkatársain keresztül – mondta a klubhonlapon Nagy Tamás. – Több mint húszéves edzői pályafutásom során ilyen szerethető, kivételes emberekkel kevés helyen dolgozhattam együtt.  Lezártnak tekintem az elmúlt évet. Ahogy korábban nyilatkoztam: félig tele a pohár, de csak pozitív dolgokkal. A negatív dolgokat kiszorították a szép emlékek. Nem szabad veszni hagyni egy ilyen tradicionális, nagy klubot."

Nagy Tamás helyett Horváth Rudolf személyében fiatal edző irányítja majd a harmadosztályban szereplő együttest a következő évadban. A 38 éves szakember labdarúgóként Győrben, Kecskeméten, Gyirmóton és Mosonmagyaróváron is megfordult, majd edzőnek állt. Csornán kezdte pályafutását, míg legutóbb az Illés Akadémián dolgozott, melynek U19-es csapatával a kiemelt bajnokság 7. helyén végzett.

„Az elmúlt két és fél évben az Illés Akadémián dolgoztam, ahonnan rengeteg játékos került fel a Haladás felnőtt csapatába, vagy szerződött NB I-es csapathoz, vagy éppen külföldre igazolt – kezdte bemutatkozását a klubhonlapon Horváth Rudolf. – Az első edzés során láttam, hogy Kaposváron is sok fiatallal dolgozhatok együtt. Úgy vélem, egy klub erősségét az adja, ha minél több saját nevelésű, helyi játékos alkotja. A magot rájuk kell építeni hosszú távon, ezzel pedig a klub újra elérhet abba a magasságba, ahol korábban volt. A fiataloknak természetesen élni kell ezzel és akkor újra olyanokat adhat a Rákóczi a magyar labdarúgásnak, mint Máté Péter, Tóth Balázs, Jovánczai Zoltán."

Az A-licenccel, illetve UEFA Youth Elit A diplomával is rendelkező trénernek nem lesz könnyű dolga, hiszen a klub kisebb költségvetéssel gazdálkodhat, mint az előző idényben.

2022.08.07 23:37:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Egy félidő után két góllal vezetett Lipcsei Péter csapata, a hazaiak csak szépíteni tudtak.

2022.08.04 14:17:14

Labdarúgó NB II PEHR NÁNDOR

A baranyaiak hazai pályán 3–1-re legyőzték a Tiszakécskét.

2022.08.06 23:39:14

Labdarúgó NB II RÁCZ BENEDEK, VARGA BALÁZS

Nem tudta megszerezni idénybeli első győzelmét a Budafok.

2022.08.06 23:55:23

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Két nagyon különböző félidőt láthatott a közönség Győrben.

2022.08.07 00:08:33

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Heil kiállítását követően kiütéses vereséggel zárult az újonc borsodiak viharsarki fellépése.