M. B.
2023.03.28 14:29 Frissítve: 2023.03.28 15:46

NB III: jobban van a DEAC vasárnap összeesett játékosa

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az elmúlt hétvégén megrendezett BKV Előre–Debreceni EAC bajnoki mérkőzés 46. percében összeesett a vendégek belső védője, Orosz Marcell, akit a kiérkező mentők agyrázkódás gyanújával a kórházba szállítottak. A hajdúsági klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a 22 éves labdarúgó jobban van és hamarosan újra bevethető lesz.

Orosz Marcell (balra) szerencsére már túl van a nehezén (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló, archív)

„Labdarúgónk agyrázkódást szenvedett, ám mindenkit örömmel nyugtatok meg, hogy most már jól van – nyilatkozta Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője. – Mindig ijesztő, ha valakit fejsérülés ér, de a kórházban minden vizsgálatot elvégeztek Marcellen, aki nem szenvedett maradandó károsodást, és néhány napos pihenő után ismét edzésbe állhat. Ezúton is szeretnénk neki gyors regenerálódást kívánni! A hazai csapat játékosai és vezetői az esetet követően végig nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Busai Attila volt az első, aki odarohant, az elnökük hívta a mentőket és kinyittatott minden kaput. Ők is jobbulást kívántak Marcinak.”

A klubhonlapnak maga Orosz Marcell is nyilatkozott az esetről.

„Számomra is sokkoló volt, ami történt, de már jól vagyok. A tegnapi nap még nehéz volt, leginkább érzelmileg, de van bennem annyi életszeretet, hogy át tudjam vészelni az ilyesmit. Egy-két másodpercnek éltem meg ezt a dolgot, ám technikai vezetőnk, Karikás Krisztián elmondta, volt azért az tíz másodperc is, amíg eszméletlen voltam. Az eseményt én is videóról néztem, nem volt szívderítő, holott ez benne van a sportban. Éltem már át néhány kalandot a pályán, fejsérülés terén is, eddig nem volt gond, általában az ellenfél maradt lent, nem én. Most viszont éreztem, hogy valami nincsen rendben, lehajoltam, és már nem bírtam tartani magam.(…) Amikor kórházba kerültem, a csapattársam, Szabó Levente szülei bejöttek hozzám, tulajdonképpen lelki támaszt nyújtottak, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A CT-vizsgálat után mondta az orvos, hogy nincs nagyobb probléma, nem indokolt, hogy bent tartsanak” – mondta a DEAC védője, majd hozzátette, hogy szerdán még vár rá egy vizsgálat, de pénteken már ott lesz csapata edzésén.

 

2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.