NB III: gólhengerrel közelít a Szeged a botladozó Lisztesékhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.12. 22:04
A Középcsoportot vezető Soroksár 3–2-re elveszítette a Honvéd akadémistái elleni rangadót a labdarúgó NB III 23. fordulójának szombati játéknapján, így már csak három pont az előnye a Szegeddel szemben, amely 6–2-re kiütötte a Baját. A keleti első Létavértes nagy csatában 2–1-re legyőzte a Tiszaújvárost. A Nyugati csoport villanyfényes rangadóján a Csákvár hazai pályán 3–1-re legyőzte az Andráshidát.

A NAP RANGADÓJA 1. A Honvéd mindenkire veszélyes akadémistái Prosser Dániel, a panamai Ariano Navarro és Daru Bence révén az első félidőben háromgólos előnyt szereztek a Soroksár ellen, amelynek a fordulás után csak szépíteni volt ereje Lisztes Krisztián és Balogh Bence révén. A Középcsoportot sokáig toronymagasan vezető, tízes győzelmi sorozatot építő soroksáriak a legutóbbi négy fordulóban csupán egyszer nyertek.A NAP RANGADÓJA 1. A Honvéd mindenkire veszélyes akadémistái Prosser Dániel, a panamai Ariano Navarro és Daru Bence révén az első félidőben háromgólos előnyt szereztek a Soroksár ellen, amelynek a fordulás után csak szépíteni volt ereje Lisztes Krisztián és Balogh Bence révén. A Középcsoportot sokáig toronymagasan vezető, tízes győzelmi sorozatot építő soroksáriak a legutóbbi négy fordulóban csupán egyszer nyertek.

RÖVIDEN

• A Ferencváros II idegenben 1–1-es döntetlent harcolt ki a REAC ellen. A kis Fradi részéről Nagy Dominik a 88. percben válaszolta meg Olasz János 77. percbeli gólját, Lipcsei Péter csapata négy vereség után szerzett pontot.

• Albert Flórián csapata, a Budaörs az utolsó tíz percben fordított a Mosonmagyaróvár ellen: Sajbán Máté a 83., Laczkovich Donát a 87. percben talált be a második félidő nagy részében emberhátrányban játszó mosoniak kapujába. Budaörsi részről betalált Jovánczai Zoltán is, neki ez volt a hatodik gólja tavasszal, egyben a tizedik az idényben. Az NB II-es folytatásról a jelek szerint még nem lemondó zöld-fehérek a tavaszi hét meccsükből hatot megnyertek.

• Bombameglepetés! A Hatvan egy büntetővel korán vezetést szerzett a Veresegyház ellen, de a folytatásban lélektelen játékot produkált, és a szimpatikusan küzdő sereghajtó Kiss Bence és Striskó Zoltán révén megfordította a meccset. A Veresegyháznak ez volt az első idegenbeli sikere a szezonban.

• A Putnok hét gólját hét gólszerző hozta össze – egyikük a vesztes Ebes játékosa volt.

• A Nyírbátor a házi gólfelelős Erdei Zoltán idénybeli tizedik találatával, valamint Ráti Gergő góljával győzött a tavasszal még nyeretlen Jászapáti ellen.

• A hosszú évekig az élvonalban futballozó Sitku Illés két góllal járult hozzá ahhoz, hogy a Dorog simán legyőzze a tavasszal még nyeretlen Csepelt.

A TAVASZ ZÁRKÓZÁSA. Úgy tűnik, a Szeged képes lehet kihasználni Lisztesék botladozását. Nyilas Elek csapata – amely néhány hete győzni tudott Soroksáron – a Baja kiütésével feledtette a múlt heti székesfehérvári vereséget, és tavasszal szerzett 16 pontjával sokat javított néhány hete veszni látszó feljutási esélyein. A Baja ellen Ács Levente triplázott, Germán Tamás duplázott, míg Farkas Márk egyszer talált a kapuba.

A NAP RANGADÓJA 2. Török Tamás fejesével az Andráshida szerzett vezetést a Nyugati csoport szombat esti rangadóján, azonban Bognár György csapata még az első félidőben fordított Horváth Roland és Mihály Dávid találatával – derül ki a csákváriak hivatalos honlapjának tudósításából. A második félidő elején Imrik László szabadrúgásból tette biztossá a nyugati listavezető Csákvár győzelmét.

MÉG MINDIG SZÁZ SZÁZALÉK! Miközben a Videoton kínlódik az NB I-ben, a székesfehérváriak második csapata – egyedüliként az NB III-as mezőnyben – megnyerte a hetedik tavaszi mérkőzését is. A Komló a 70. percig tartotta a döntetlent, akkor viszont Elek Bence megtörte a jeget, majd a későbbiekben Molnár Tibor két, Mamadu egy góllal járult hozzá a 4–0-s sikerhez.

FONTOS FORDÍTÁS LÉTAVÉRTESEN. A keleti első Létavértes korán hátrányba került hazai pályán a Tiszaújváros ellen, amely a folytatásban is igen kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Zoran Szpisljak csapata azonban nem hiába igyekszik az NB II-be: Kónya Csaba még az első félidőben egyenlített, majd a hajrá kezdetén Bereczki Dániel belőtte a hazai győzelmet jelentő gólt is.

ELKÉPESZTŐ FORMÁBAN. Détári Lajos csapata remek vásárt csinált Bogdány Csabával: a Mezőkövesdről télen igazolt rutinos csatár az elmúlt négy fordulóban nyolcszor talált a kapuba – a Felsőtárkány szombati, Hajdúböszörményben aratott magabiztos győzelméhez két góllal járult hozzá.

MICSODA CSERE! Katona György a 73. és a 88. perc között háromszor talált a kapuba (kétszer szabadrúgásból, egyszer büntetőből), a Cigánd főleg neki köszönheti, hogy 3–3-as döntetlent harcolt ki a 2–0-ra, majd 3–2-re vezető DVSC-DEAC ellen. A korábban a Kaposvárt és a Nyíregyházát is erősítő csatár a 67. percben lépett pályára csereként! Katonát a télen szerződtette a Cigánd, gólt eddig nem szerzett.

LABDARÚGÓ NB III, 23. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hajdúböszörmény–Felsőtárkány 0–3
Létavértes–Tiszaújváros 2–1
Nyírbátor–Jászapáti 2–0
Putnok–Ebes 7–0
Hatvan–Veresegyház 1–2
Cigánd–DVSC-DEAC 3–3
REAC–Ferencváros II 1–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Honvéd-MFA–Soroksár 3–2
Monor–Orosháza 2–2
Rákosmente–Dabas 4–1
Maglód–Gyula 2–0
Szeged–Baja 6–2
Komló–Videoton II 0–4
Bölcske–Szekszárd 1–1

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Tököl–Nagyatád 0–1
Dorog–Csepel 3–0
Budaörs–Mosonmagyaróvár 3–2
Csákvár–Andráshida 3–1

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik