F. B. 2021.07.28 16:00 Frissítve: 2021.07.28 20:28

NB III: Buzsáky Ákos lett a BVSC új edzője, cél a feljutás

Ahogy azt előre jeleztük, a korábbi húszszoros magyar válogatott labdarúgó, Buzsáky Ákos lett az NB III Nyugati csoportjában induló BVSC új vezetőedzője, akit a Tatai úti, megújult sporttelepen sajtótájékoztató keretében mutattak be a zuglóiak. Az előző idényben a Keleti csoportban ezüstérmesként záró csapat célja a feljutás a másodosztályba.

Buzsáky Ákos lett a BVSC-Zugló új vezetőedzője (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Buzsáky Ákos játékosként többek között megfordult a portugál FC Porto, az angol Plymouth, a QPR, a Portsmouth és a Barnsley együttesében, míg itthon a Ferencvárosban futballozott. Azóta már edzőként dolgozik – korábban szerepet vállalt a III. Kerületi TVE-nél, majd segítette a Grund FC utánpótlását, legutóbb pedig egy angliai edzőképzésen vett részt. Az idén 110 éves zuglóiak most azzal a feladattal bízták meg, hogy feljuttassa a csapatot az NB II-be.

Régóta vártam rá, hogy vezetőedzőként mutassanak be – ecsetelte a 39 éves Buzsáky. – Másfél hete csöppentem bele a felkészülésbe, de azt látom, hogy rendezett háttér és komoly lehetőségek vannak a klubnál. Maximalista vagyok; szeretném, ha gyorsan sikerülne jó csapategységet kialakítani, aztán azt is, hogy ez az egység a pályán eredményes legyen.”

Egy évvel ezelőtt újoncként a bennmaradás kiharcolása volt a BVSC célja, ami annyira jól sikerült, hogy mindössze két pontra volt a feljutástól a legjobb második helyezettek összevetésében. A BVSC-Zugló elnöke, Szatmáry Kristóf elmondta, hogy ezúttal már egyértelműen az osztályváltás a cél.

Tavaly 17 év szünet után tért vissza a BVSC a nemzeti bajnokságba, a tavaszi szezon pedig még a saját várakozásainkat is felülmúlta – mondta az elnök. – A bajnoki ezüstérem azt jelenti, hogy az elmúlt négy idényben mindig dobogóra állt az együttes abban az osztályban, ahol elindult. Ezt a sorozatot szeretnénk folytatni most is. Nagyon örülünk, hogy ezt az évet már a Tatai úti labdarúgó-edzőközpont felújított környezetében kezdheti meg a csapat, így a körülmények adva vannak a sikeres szerepléshez.”

Kisteleki István az egyesület szakmai igazgatója elárulta, miért döntöttek amellett, hogy a 2021–2022-es idényben az eddigi tréner, Céró Bálint helyett Buzsáky Ákos irányítsa az együttest.

Elégedettek voltunk Céró Bálint munkájával, hiszen bravúros eredményeket ért el, amelyet a bajnoki ezüstérem is jól mutat – árulta el Kisteleki István. – Azonban mivel a BVSC-Zugló az MLSZ besorolása által regionális Tehetségközpont lett, fontos feladatok várnak rá az utánpótlásban – ő lesz a Tehetségközpont vezetője. Buzsáky Ákos játékos-pályafutása alatt rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerzett, de vezetőedzőként a III. Kerületi TVE kispadján is elismerésre méltó munkát végzett.”

A keret egyébként jelentősen kicserélődött a nyáron, kilenc távozó mellett ugyanennyi érkező volt. A korábbi NB I-es játékosok közül Balogh Béla, Hrepka Ádám és Kovács Gábor visszavonult az aktív futballtól, mindannyian edzőként folytatják pályafutásukat – előbbi kettő az MTK II szakmai stábjában vállal szerepelt, míg utóbbi a Puskás Akadémiánál kapott lehetőséget. Az újonnan érkezők közül Erdélyi László (Soroksár), Fröhlich Roland (Szentlőrinc), Kokenszky Norbert Imre (III. Kerületi TVE), Nagy József (RKSK), Szalánszki Gergő (Vác), Takács Zsolt Zsombor (Soroksár) és Géringer Tamás (Balatonfüred) neve is jól csenghet.

A BVSC-Zugló az NB III Keleti csoportja után idén nyáron a Nyugati csoportba kapott besorolást, és augusztus 1-jén, vasárnap, 17.30-tól hazai pályán kezdi meg szereplését a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen.

2021.09.25 16:03:00

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Négy mérkőzés után újra győzött az ETO, a Vasas pont nélkül maradt.

2021.09.25 16:03:00

Labdarúgó NB II SZ. L.

A csereként beálló Mervó Bence a 88. percben szerezte a Szentlőrinc győztes találatát.

2021.09.25 16:03:00

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Semmiből jött góllal szerezte meg idénybeli második győzelmét a Balaton-parti együttes.

2021.09.25 16:03:00

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Hiába vezetett már 2–0-ra a lila-fehér csapat, az emberhátrányban küzdő, majd kilenc emberre fogyatkozó DVTK egy pontot hazavitt.

2021.09.25 16:03:00

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Ismét remekelt az újonc Kecskemét, de a Szolnok egy késői góllal döntetlenre mentette a mérkőzést.