T. N. 2020.05.05 17:29 Frissítve: 2020.05.07 09:40

NB II: „Villámcsapásként ért minket a döntés” – reagált a Kécske

Ahogy arról beszámoltunk, az MLSZ elnökségének döntésével egy időben jelent meg, hogy a nem folytatódó NB II-es bajnokság záró táblázata alapján a 18. helyezett Tiszakécske és a 19. helyezett Vác nem jogosult nevezni a következő idényre – a versenykiírás szerinti harmadik kieső a Balmazújváros, amelyet már korábban kizárt a versenybizottság.

A Tiszakécske nem nevezhet az NB II-re a következő idényben (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

 

„Villámcsapásként ért bennünket a döntés – jelentette ki Nyilas Elek, a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója a Nemzeti Sportnak. – Mindeddig úgy hittük, folytatódhat a bajnokság a másodosztályban is, s ennek megfelelően a teljes keret és a stábtagok hétfőn átestek a koronavírusteszten, szerdától pedig terveztük az edzések újraindítását, amelyet egyébként az MLSZ döntésétől függetlenül meg is teszünk.”

A Tiszakécskéhez hasonló sorsa jutó Vác ügyvezetője, Belák Gyula is csalódottságának adott hangot. Hír még az NB II-vel kapcsolatban, hogy a harmadosztály Nyugati csoportjában élen záró Érd nem vállalja az indulást a következő idényben.

Az Érd visszalépése után a feltöltési szabályzat értelmében elsőként a legjobb 2. helyezett NB III-as csapat, a Szentlőrinc SE előtt nyílhat út a másodosztályú szereplésre. Ha a baranyaiak nem vállalják az NB II-et, akkor a második liga 18., tehát legjobb kieső helyén végző Tiszakécskei LC kaphat lehetőséget a másodosztályban, az óbudaiak csak azt követően kerülhetnek sorra, ha a kécskeiek sem vállalják az indulást. 

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.