Mervó góljával legyőzte a Szentlőrinc a Haladást

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 16:50
null
Keresztes Bence és Medgyes nagy csatákat vívtak a meccs során (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában az újonc Szentlőrinc a Szombathelyi Haladást fogadta, és hősies védekezésével, valamint Mervó góljával le is győzte.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)
Szentlőrinc, Szentlőrinci Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Kis Zoltán)
Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Keresztes B., Nagy B. – Havas, Ujvárosi (Cenaj, a szünetben) – Harsányi (Torvund, 88.), Fröhlich (Kovács D., 64.), Törőcsik (Kapronczai, a szünetben) – Mervó (Matics, 74.).Vezetőedző: Marián Sluka
Haladás: Verpecz – Csilus (Tóth M., 60.), Mocsi, Bosnjak, Németh Mi., Debreceni – Holdampf – Doktorics (Kállai, a szünetben), Kiss B. (Jancsó, 74.), Németh Má. (Dragóner, 54.) – Medgyes. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Mervó (52.)
MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Szervezett játékot nyújtottunk, de csak a huszadik perc után mentünk át jól védekezésből támadásba. Életmentő három pontot szereztünk, de lazításra semmi okunk.
Mátyus János: – Az első félidőben jól játszottunk, de nem volt bennünk elég gólveszély. Szünet után a hazaiak egy hibánkat kihasználták, utána futnunk kellett az eredmény után. Összességében a Szentlőrinc megérdemelten győzött.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Szentlőrincet az első félidőben leginkább a hősies védekezés jellemezte, egy-két kontrája nem jelentett igazi veszélyt a Szombathely kapujára. Éppen ezért volt váratlan, hogy már a második félidő első perceiben mennyivel kreatívabban és lendületesebben támadott a Baranya megyei együttes. Igaz, Marián Sluka két helyen is változtatott a szünetben.

Az agresszív letámadásnak pedig már az 54. percben meglett az eredménye, amikor egy labdaszerzés után Harsányi ugrott ki a jobb oldalon, lövése nem volt jó, deMervó számára tökéletes gólpassz lett. A csatárnak csak az üres kaput kellett eltalálnia, mindössze egy-másfél méterről. 1–0

Bár a meccs végére ismét a vendégek voltak mezőnyfölényben, ezért nem adnak pontot.

 

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak!

90+3. perc: Medgyes húszméteres lövése felpattant Hajagos előtt, így a kapus fejét találta el. Havas mentett.

90+2. perc: Torvund passzából Matics majdnem megduplázta a hazaiak előnyét, de Verpecz hárított.

90+1. perc:Jancsó kapott sárga lapot.

88. perc:Harsányi hagyta el a pályát, Torvund jött a helyére.

83. perc:Hajagos kapott sárga lapot időhúzásért. Ismét nagy fölényben játszanak a vendégek.

77. perc: Harsányi kapott a tizenhatos jobb sarkán labdát Havastól, egy lövőcsel után pedig ballal tekert a rövid felső felé, de Verpecz rajta volt a labdán.

74. perc: Mindkét csapat cserélt. Mervó helyére Matics, Kiss Bence helyére Jancsó érkezett.

71. perc:Mervó és Predrag is sárgát kaptak, miután összeakaszkodtak a felezőnél.

64. perc: Cseréltek a hazaiak is, Fröhlich helyén Kovács Dávid folytatja.

60. perc: Újabb csere a vendégeknél, Csilus helyére Tóth Milán érkezett.

58. perc: Fröhlich remekül ívelt középre, de Mocsi és Predrag között Mervó eltűnt, a játékvezető pedig kifelé fújt szabadrúgást, hiába került a labda Kapronczaihoz.

54. perc: Cseréltek a vendégek. Németh Márió helyére Dragóner érkezett.

52. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Mervó vezetést szerzett a hazaiaknak!Harsányi ugrott ki a jobb oldalon, s a kirohanó Verpecz mellett lőni is tudott, a labda viszont úgy tűnt keresztben elmegy a kapu előtt, a remek ütemben érkező Mervó viszont egy méterről az üres kapuba bombázta. 1–0

46. perc: A szünetben Kállai érkezett Doktorics helyére a vendégeknél. A hazaiak kettőt is cseréltek, Ujvárosi helyén Cenaj, Törőcsikén Kapronczai folytatja.

46. perc:Folytatódott a mérkőzés!

Vége az első félidőnek!

39. perc: Medgyes ugratta ki remek ütemben Németh Máriót, de a vendég támadó kicsit kisodródott jobbra, így Hajagos hárítani tudott.

37. perc: A szentlőrinci szöglet után Keresztes Bence fejelt a bal felső felé, de ezúttal Németh Milán volt nagyon jó helyen, s felszabadított.

28. perc: Csilus ugratta ki Doktoricsot a jobb oldalon, de utóbbi nem érte el időben a labdát a tizenhatoson belül.

Szögletekből többször is veszélyeztetni tudtak Mocsiék (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
Szögletekből többször is veszélyeztetni tudtak Mocsiék (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)


23. perc:
Fröhlich szerzett labdát a vendég tizenhatosnál, be is tört a büntetőterületen belülre, de Mocsi és Verpecz közös erővel elválasztották a labdától.

14. perc: A vendégek újabb szöglete érkezett jól Predrag fejére, aki ezúttal fölé bólintott.

8. perc: Harsányi és Mocsi csapott össze a vendég tizenhatoson belül, így a Szentlőrinc is elvégezhette első szögletét. A középmagasan beérkező labda viszont nem talált hazai támadót.

6. perc: Újabb vendég sarokrúgást követően Predrag bólinthatott kapura, de a kapufánál álló Nagy Barnabás vissza tudta fejelni a tizenhatoson kívülre a labdát.

3. perc: Németh Márió szabadrúgása veszélyesen tekeredett az ötösre, de Dulló szögletre mentett. A vendégek már második sarokrúgásukat végezhették, de egyik sem volt igazán veszélyes.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A piros-feketében játszó hazai csapat indította útjára a labdát!

 

A Szentlőrincen nagy a nyomás, óriási szüksége van a három pontra (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)
A Szentlőrincen nagy a nyomás, óriási szüksége van a három pontra (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az veretlenségét már hat forduló őrző újonc Szentlőrinc a legutóbb a Csákvár ellen hazai pályán alulmaradó Szombathelyi Haladással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik