NB II: olasz ajánlat jött az ETO FC Győr 18 éves tehetségéért

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 16:37
null
Tuboly Máté (jobbra) 2021 májuséban debütált az NB II-ben, azóta 35 meccsen két gólt szerzett a másodosztályban (Fotó: Csapó Balázs/ Kisalföld)
A Nemzeti Sport Olaszországból úgy értesült, hogy olasz élvonalbeli klub tett vételi ajánlatot az NB II-es ETO FC Győr 18 éves, U-válogatott tehetségéért, Tuboly Mátéért, aki azonban egyelőre marad a magyar klubnál.

 

A Nemzeti Sport Olaszországból úgy értesült, hogy a Serie A-ban 15. helyen álló Lecce ajánlatot tett az ETO FC Győr 18 éves tehetségéért, Tuboly Mátéért, aki ebben az idényben már 15 meccsen szerepelt az NB II-ben, jelenleg pedig az U19-es válogatott izraeli edzőtáborban készül (kedden felkészülési meccset is játszik a csapat Izrael ellen) a korosztályos válogatottra váró márciusi, elitkörös Eb-selejtezőre.

„Csapatnevet nem említhetek, de meg tudom erősíteni, hogy érkezett hivatalos ajánlat az olasz élvonalból Máté játékjogáért, amit az ETO tulajdonosi köre a családdal, illetve a menedzsmentünkkel egyetértve visszautasított” – mondta megkeresésünkre a játékost képviselő Perfootmance GmbH részéről Haisza Viktor játékosügynök.

A korábbi NB I-es a játékos és szövetségi edző, Tuboly Frigyes fia iránt Ausztriából is érdeklődnek, de a menedzsere szerint az szolgálja a futballista fejlődését, ha egyelőre Magyarországon marad.

„Tuboly Máté számára a prioritás most az, hogy az ETO első csapatában meghatározó játékossá tudjon válni, valamint a márciusi U19-es Európa-bajnokság elitkörös selejtezőjében, mint csapatkapitány minél jobb eredményhez tudja segíteni a korosztályos nemzeti együttest. Idén érettségi vizsgák is várnak Mátéra, és Győrben biztosított a további szakmai fejlődése, ezért is döntöttünk a maradás mellett. Ezzel együtt nagyon büszkék vagyunk, hogy Máté novemberben az olaszok elleni U19-es válogatott mérkőzéseken olyan teljesítményt tudott nyújtani, mellyel egy Serie A-ban szereplő klub érdeklődését is felkeltette” – tette hozzá Haisza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik