G. J. 2013.05.27 13:15 Frissítve: 2015.03.01 01:57

NB II: nem rendszerhiba okozta a lámpák kihunyását

A Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 3–0-ra vezetett a Putnok ellen, amikor a 88. percben váratlanul kihunytak a fények a Tiszaligetben. A játékvezető öt perc kényszerszünetet rendelt el, ám miután nem sikerült megoldani a hibát, lefújta a találkozót. A jelek szerint nem véletlenül nevezte csupán a világítás főpróbájának a vasárnap esti összecsapást a klub ügyvezetője.

 

„Mint minden ilyen volumenű építkezés során, bármilyen apró gikszer közbejöhet, így kínos lett volna, ha egy ünnepi gálameccsen aludtak volna ki a fények – felelte érdeklődésünkre Földi Sándor, a Szolnok ügyvezető igazgatója – A találkozón egyébként jelen voltak a kivitelező cég képviselői is, akik a második félidő közepén, kettő nullás vezetésünknél, miután minden rendben ment addig, elindultak vissza Budapestre. Már Ceglédnél jártak, amikor utánuk telefonáltam, hogy mi történt."

Még az este folyamán kiderült, hogy az új transzformátorházban egy FI relé zárlatos lett, s ez okozta a galibát. Először csak a klubház felőli kandeláberen hunytak ki a fények, majd miután "elment" az egyik fázis, a többi oszlopon is kialudtak a fények. A játékvezető öt perc kényszerszünetet rendelt el, ám miután nem sikerült megoldani a hibát, lefújta a találkozót.

A hétfői tüzetesebb vizsgálat megállapította, nem rendszerhiba történt, azaz semmi akadálya nem lesz annak, hogy akár a következő hazai mérkőzését is villanyfény mellett játssza a MÁV FC.

Mivel a bajnokság szombaton véget ér, a keddi versenybizottsági ülésen minden bizonnyal döntést hoznak az illetékesek, hogy milyen eredménnyel írják jóvá a találkozót.

2021.09.25 13:09:55

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

A Nemzeti Sport olvasói a Bélkő SE sportterét ítélték a megyei bajnokságok legszebb meccshelyszínének.

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.