nemzetisport.hu
2016.08.11 13:03 Frissítve: 2016.08.11 13:31

NB II: nincsenek magyar felmenői, távoznia kellett

A szerb-magyar kettős állampolgárságú Jovetics Alekszandar kényszerből távozott a labdarúgó NB II-ben szereplő Soprontól, és az osztrák negyedosztályban szereplő FC Deutschkreutz labdarúgója lett – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

 

A szabadkai születésű, 27 esztendős középhátvéd két éve igazolt Sopronba, és bár akkor már élt a Magyar Labdarúgó-szövetség légiósokra vonatkozó szabálya az NB II-ben (amelynek értelmében külföldi játékost nem szerepeltethet egy klub, ellenkező esetben elesik a központi támogatástól), Jovetics honosított labdarúgóként, szerb-magyar játékosként futballozhatott a Sopronban. 

Az NSO információi szerint a nyártól azonban a honosítás önmagában már nem elég, az MLSZ elnöksége a közelmúltban olyan döntést hozott, hogy az adott játékosnak azt is igazolnia kell, hogy vannak magyar felmenői. Jovetics ezt nem tudta megtenni, így a soproniak kényszerből elköszöntek tőle. A labdarúgó az osztrák negyedosztályban szereplő FC Deutschkreutz együtteséhez igazolt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SOPRONI VSE-NÉL
Érkezők: Erdélyi László 
(Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Eszlátyi István (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Gelei Vince (BKV Előre), Horváth Péter (MTK), Kovács Gergő (Ajka), Szép Dániel (Celldömölk), Tóth Dávid (Fehér Miklós Akadémia), Tóth Jeremy (Újpest), Zimomrja Olekszándr (Celldömölk), Zelenyánszki László (Szeged 2011, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Gorda Géza (Haladás), Gyürki Gergő (Haladás), Nagy Patrik (Haladás), Soós Bence (Haladás), Szellák Soma (Haladás)
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Kovács Dominik, Kovács-Galavics Donát
Kiszemeltek: 
Távozók: Halasi Péter (szabadon igazolható, Vác), Holdampf Gergő (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Jovetics Alekszandar (szerb-magyar, FC Deutschkreutz – Ausztria), Kustor Noel(szabadon igazolható), Maráczi János (szabadon igazolható), Pados Patrik (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:  –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Baracskai Roland (Mezőkövesd), Grabant Bence, Grabant Péter, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér, Tóth Martin (mindannyian Haladás)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: 

2023.12.10 08:17:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Öt meccset elhalasztottak, a Pécs Óváron tudott győzni, a Szeged három góllal verte a Barcikát.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Fejér vármegyei együttes már kettővel is vezetett, de a nagyot hajrázó kispestiek egyenlíteni tudtak.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tört meg a Tisza-partiak sorozata, már 12 meccse veretlenek a bajnokságban.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Pillók Ádám több ítélete is felborzolta a kedélyeket, Dénes Csanád Vilmost az első félidőben hat perc alatt állította ki két véleményes szituációt követően.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az idényben még csak a hetedik góljukat szerző baranyaiak szinte biztosan a tabella első felében zárják az évet.