NB II: simán nyert a Vasas, kikapott a Szpari és a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 13:30
null
A Vasas könnyedén nyert a Kozármisleny otthonában (Fotó: NS-archív)
A labdarúgó NB II 14. fordulójában öt mérkőzést rendeztek délután egy órás kezdési időponttal. A Vasas magabiztos győzelmet aratott a Kozármisleny vendégeként, míg a Nyíregyháza kikapott a Szigetszentmiklóstól idegenben. A Tatabánya értékes döntetlent ért el a Dunaújváros otthonában, a Békéscsaba és a Zalaegerszeg pedig vendégként szenvedett vereséget. A Siófok és a Gyirmót otthon tudott nyerni a Cegléd, illetve a Balmazújváros ellen, míg a Sopron idegenben győzte le a Szolnokot.

 

Dunaújváros PASE–Tatabánya
Mindkét együttes támadó szellemben kezdte a mérkőzést, majd a Dunaújváros éppen kezdte átvenni az irányítást a mérkőzés fölött, amikor a 17. percben a vendégek váratlanul megszerezték a vezetést Móri Tamás góljával. A hazaiak megpróbáltak minél előbb kiegyenlíteni, de ez nem sikerült nekik a félidő lefújásáig. Ez viszont rögtön sikerült a második játékrész elején a 48. percben Böőr Zoltán lőtt 18 méterről a jobb alsó sarokba. A gólt követően is a hazaiak maradtak támadásban, ennek ellenére nem tudtak újabb gólt szerezni, Bozsik Péter együttese értékes ponthoz jutott ezzel a döntetlennel. Ezzel megszakadt a Dunaújváros bámulatos hazai sorozata, eddig ugyanis hétből hét mérkőzést tudott megnyerni hazai pályán.

FC Ajka–Békéscsaba Előre
Az Ajka kezdte jobban a mérkőzést, ő birtokolta többet a labdát, de a vezetést csak az első félidő derekán tudta megszerezni. A 21. percben Major Norbert ugratta ki Mihalecz Pétert, aki 17 méterről a kapuba lőtt a kifutó Póser Dániel mellett. Ezt követően mindkét együttes előtt adódtak ígéretes lehetőségek, de az eredmény már nem változott a félidő végéig. A második félidőben a Békéscsaba bátran felvállalta a támadójátékot, ennek eredményeként mind a két kapu előtt adódtak lehetőségek. Gólt azonban csak az Ajka tudott szerezni Lattenstein Norbert révén a 92. percben, a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

Kozármisleny–Vasas
A tabella utolsó helyén szerénykedő hazaiak rendkívül gyenge első félidőt produkáltak, ezzel szemben az angyalföldiek végigtámadták az első játékrészt, és öt perc elforgása alatt kétgólos előnyhöz jutottak. A 30. percben Remili Mohamed átadását követően Berecz Zsombor lőtte ki a jobb alsó sarkot, míg a 35. percben Horia Alexandru Crisan fejelt közelről a kapuba egy sarokrúgást követően. A fővárosiak a három pont sorsát a 69. percben döntötték el. Horia lépett ki a leshatáron, Remilihez passzolt, aki Bereczet játszotta meg, utóbbi megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját. A Kozármislenynek sikerült legalább a szépítő gólt elérnie a 91. percben Vattai Balázs jóvoltából.

Szigetszentmiklósi TK–Nyíregyháza
Az első félidő végére mezőnyfölénybe került a Nyíregyháza, de így sem tudta megszerezni a vezető találatot. Sokáig úgy tűnt, hogy nem is fog gól születni, de a 80. percben Fekete Ádám és Barna Zsolt összjátékát követően utóbbi bevette Balogh János kapuját. A vendégek a hátralévő időben már nem tudtak válaszolni, így elszenvedték második vereségüket a bajnokságban, és nem tudták kihasználni a Dunaújváros és a Békéscsaba botlását sem.

Kisvárda–Zalaegerszegi TE
Hamar vezetéshez jutott a hazai együttes, a 13. percben Nagy Bálint szögletét követően Dusan Pavlov vette be Vlaszák Géza kapuját. A mérkőzés második találatát is a Kisvárda szerezte, a 70. percben Bouard cselezgetett a bal oldalon, majd nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A 84. percben Simonfalvi Gábor találatával még felcsillant a pontszerzés reménye a vendégek számára, ami a 88. percben el is illant, a Kisvárda ugyanis gyors kontrát követően újabb gólt szerzett Molnár Norbert révén.

Siófok–Ceglédi VSE
Nem jegyezhettünk fel sok lehetőséget az első félidőben, közhellyel élve a játék küzdő jelleme domborodott ki a mérkőzésen. Egyébként a Balaton-partiak támadtak többet, a Cegléd inkább a védekezésre koncentrált. A második félidőben is sokáig gyűrték egymást a felek, a jeget végül egy átlövés hozta meg. A 71. percben Bogáti Péter 35 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Ez különösen azért volt szép teljesítmény, mert a találkozó alatt köd ereszkedett le a pályára, ami megnehezítette a játékosok dolgát. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Siófok.

Szolnoki MÁV–Soproni VSE
A vendégek jutottak vezetéshez a 11. percben, Varga Gábor szabadrúgását Sifter Tamás lefejelte, a labdát végül a berobbanó Erdélyi Gábor juttatta a kapuba közvetlen közelről. Sokáig nem született újabb gól, de a találkozó vége igazán eseménydúsra sikeredett. A 76. percben Mile Krisztián kiállítását követően megfogyatkoztak a hazaiak. Pár perccel később növelte előnyét a Sopron, Varga Gábor volt eredményes. A 84. percben a csereként beálló Balaskó Csaba szépített, de végül a vendégek nyertek, akik pontszámban be is érték mostani vendéglátójukat.

Gyirmót FC-Győr–Balmazújváros
A Siófok mérkőzéséhez hasonlóan ezen a találkozón is megnehezítette a játékosok dolgát a köd. Kiegyenlített volt a játék képe sokáig, aztán kevesebb mint tíz perc leforgása alatt kétgólos előnybe került a Gyirmót. A 29. percben Beliczky Gergő kapura tört a jobb oldalon, majd Mester Tamás mellett a jobb alsó sarokba lőtt. A 38. percben megint Beliczky volt a főszereplő, aki előbb kicselezte Sárközi Szabolcsot, majd Mester fölött a kapuba pörgetett. A második félidőben is a Gyirmót játszott veszélyesebben, nem is forgott veszélyben a győzelme, de a mérkőzés hajrája igazi gólparádét hozott. A 75. percben Illés Gyula szabadrúgása talált utat a kapuba (Sós még beleért, így ő volt a gólszerző), két perccel később pedig Tóth Dániel szépített. Újabb két perccel később aztán Magasföldi József beállította a mérkőzés végeredményét.

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

DUNAÚJVÁROS PASE–TATABÁNYA FC 1–1 (0–1)
Dunaújváros, 900 néző. Vezette: Varga László (Kelemen Attila, Varga II Gábor)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi T. – Papp M., Lázár Zs., Böőr – Thiago, Kocsis G. (Sóron, 78.), Godslove (Ato, 85.)
TATABÁNYA: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai – Bakos, Bozsik J., Móri (Wágner, 93.) – Ferkó Cs. (Kovács I., 34.), Szabó B., Besztercei (Gyürki, 42.)
Gólszerző: Móri (0–1) a 16., Böőr (1–1) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetőedzője: – Szerettük volna folytatni itthoni győzelmi sorozatunkat, de ez elsősorban azért nem sikerült, mert a Tatabánya védelme rendkívül jól zárt. A játékunkból ezúttal hiányzott a többlet kreativitás, lassan és ritkán alkalmaztuk a fordításokat.
BOZSIK PÉTER, a Tatabánya vezetőedzője: – Bosszús vagyok, mert az első félidőben két ziccert is kihagytunk, ugyanakkor szünet után a hazaiak fölényben futballoztak, sokat támadtak. Igazságos az eredmény, és pozíciónkból adódóan elégedett vagyok a második helyen álló csapat otthonában szerzett egy ponttal.

FC AJKA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2–0 (1–0)
Ajka, 400 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kóbor Péter, Pápai Zoltán)
AJKA: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Gunther – Horváth A., Hanzl (Köles, 57.), Sipos N. – Sowunmi, Major N. (Skriba, 84.) – Mihalecz P. (Lattenstein, 74.)
BÉKÉSCSABA: Póser – Tolmbaye, Szűcs I., Balog Zs., Király P. – Lucas, Mészáros L. (Tölgyesi, 77.), Juhász Gy., Leucuta (Soós J., 77.) – Pozsár (Mosquera, 61.) – Pantovics
Gólszerző: Mihalecz P. (1–0) a 21., Lattenstein (2–0) a 92. percben
Kiállítva: Balog Zs. (második sárga lap után) a 88., Soós J. (gólhelyzetben rántotta le Sowunmit) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
IFJ. MIHALECZ ISTVÁN, az Ajka vezetőedzője: – Megérdemelten nyertünk, és bebizonyítottuk, néha azért tudunk jól és eredményesen is futballozni. Kár, hogy kevesen látták… A pontszám, amit elértünk az őszi idényben biztató a közeljövőre nézve. Kicsit meg lehet nyugodni, mert lényegesen többet tud a csapat futballozni.
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetőedzője: – A mezőnyben voltak jó megoldásaink, a helyzeteket azonban kihagytuk. Főleg az első félidő elején teremtettünk ziccereket, például a vezető gól után két percen belül hibáztunk. Utána mentünk az eredmény után, így megszakadt a jó sorozatunk, de dolgozunk tovább.

KOZÁRMISLENY–VASAS 1–3 (0–2)
Kozármisleny, 300 néző. Vezette: Takács János (Galán Roland, Kulcsár Judit)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Vég B. – Vituska (Tóth A., 73.), Kovács T. (Nagy E., a szünetben) Nagy M. K., Banai B., Pap R. – Varga B. (Cziráki, 52.)
VASAS: Lékai – Horváth L., Görgényi, Izing, Engel (Recklet, a szünetben) – Cseke (Ádám, 71.), Gál M. – Berecz, Nagyházi, Horia – Remili (Boda, 87.)
Gólszerző: Berecz (0–1) a 29., Horia (0–2) a 35., Berecz (0–3) a 69., Vattai (1–3) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
SZABÓ ZSOLT, a Kozármisleny vezetőedzője: – A játékosaim nevében is szégyellem magam, mert a Vasas minden tekintetben fölénk kerekedett. Borzasztó volt nézni, hogy az angyalföldi csapat ekkora különbséggel is megérdemelten nyert.
DIRK BERGER, a Vasas vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzésére vár ránk, mert a sereghajtó vendégeként mindig veszélyes pályára lépni. Ezért is vagyok büszke csapatomra, sőt ha kihasználjuk helyzeteinket, sokkal több góllal is nyerhettünk volna.

SZTK-ERIMA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (0–0)
Szigetszentmiklós, 500 néző. Vezette: Becséri Dániel (Lémon Oszkár, Aradi József)
SZTK-ERIMA: Sánta A. – Puskás G., Kornis, I. Jakovljevics, Pollák (Balogh M., 80.) – Nagy J., Barna Zs., Sz. Jakovljevics, Kvekveskiri – Takács T. (Fekete Á., 58.), Kollega (Khous, 77.)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Paku (Szilágyi P., 67.), Csordás Sz., Sándor I. – Kákonyi (Reznek, 88.), Bajzát, Pákolicz (Minczér, 84.)
Gólszerző: Barna Zs. (1–0) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
VÁRHIDI PÉTER, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója: – Mintaszerű volt játékosaim hozzáállása, sőt taktikailag nagyon fegyelmezett volt a csapat, mentálisan is erősek voltunk. A hétközi mérkőzés ellenére sokkal jobban bírtuk erőnléttel. Ezek a sikerek összekovácsolják a csapatot.
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetőedzője: – Sajnálom, hogy elveszítettük idegenbeli veretlenségünket, de azt kell, hogy mondjam, nem érdemtelenül. Pontatlanul játszottunk. Az első tizenöt percben volt két lehetőségünk, akkor kellett volna gólt szereznünk. A Szigetszentmiklós jobban akarta a sikert.

KISVÁRDA–ZALAEGERSZEG 3–1 (1–0)
Kisvárda, 1010 néző. Vezette: Szőts Gergely (Varga Zsolt., Bozó Zoltán)
KISVÁRDA: Nacsa – Molnár R., Hegedűs T., Oláh D., Tóth Gy. – Kornutjak, Nagy B. (Farkas M., 90.) – Miskolczi (Soós T., 86.), Fodor A., Bouard – Pavlov (Üveges, a szünetben)
ZALAEGERSZEG: Vlaszák – Preklet, Kovács G., Bogunovics, Nagy Z. – Simonfalvi, Sluka, Hajdú N. – Babati (Holdampf, 76.), Frizoni (Máté P., 61.) – Tanque
Gólszerző: Pavlov (1–0) a 12., Bouard (2–0) a 71., Simonfalvi (2–1) a 85., Molnár R. (3–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
RÉVÉSZ ATTILA, a Kisvárda szakmai igazgatója: – A csapat átérezte a mérkőzés súlyát. Inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék, de ezen a találkozón erre volt szükségünk. Fontos három pontot szereztünk, teljesen megérdemelten.
LENDVAI MIKLÓS, a Zalaegerszeg megbízott vezetőedzője: – Gratulálok az ellenfélnek, sok sikert kívánunk neki. Kicsit bővebben? Nagyon, nagyon, nagyon sok sikert kívánunk neki...

SZOLNOKI MÁV–SVSE-GYSEV 1–2 (0–1)
Szolnok, 500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Medovarszki János, Márkus Tamás)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile, Antal G., Fritz – Sipeki, Grúz (Balaskó Cs., 27.) – Bohner (B. Tóth, 66.), Magos, Nagy I. – Máté J. (Lengyel B., a szünetben)
SVSE: Halasi – Fazakas, Baranyai N., Sifter, Pados – Varga G., Horváth A., Deme, Erdélyi (Németh L., 66.) – Szabó L. (Czár, 83.), Gaál B. (Pető B., 91.)
Gólszerző: Erdélyi (0–1) a 11., Varga G. (0–2) a 85., Balaskó Cs. (1–2) a 88. percben
Kiállítva: Mile (második sárga lap után) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY, a Szolnoki MÁV vezetőedzője: – Elsősorban gyenge támadójátékunk eredményezte a vereséget. A hajrában még voltak ugyan lehetőségeink a gólszerzésre, de időnk már nem maradt az egyenlítésre.
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Megérdemelten nyertünk, mert csapatom akarata érvényesült. Vezetésünk után is azt játszottuk, amit idegenben kell. Akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

SIÓFOK–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)
Siófok, 450 néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Király Krisztián)
SIÓFOK: Tajti N. – Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák – Fülöp N. (Bogáti, a szünetben), Futó – Gárdos (Nagy D., 57.), Vass M., Papp M. – Pál A. (Horváth B., 80.)
CEGLÉD: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas I., Szala – Viniczai (Markó, 55.), Kenderes, Juhász D. (Takács M., 85.), Rebrik (Koós, 75.) – Koncz, Medgyesi
Gólszerző: Bogáti (1–0) a 70. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok szakmai igazgatója: – Nagyon örülök, hogy nem veszett ködbe a mérkőzés, amelynek első részében meggátoltuk a Cegléd kontratámadásait, és egy jól „hallható” lövés után a győzelmet is megszereztük.
KISS LÁSZLÓ, a Cegléd szakmai igazgatója: – A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, mivel ellenfelünknek csak egy lövése találta el a kapunkat. Igaz, azt, hogy a labda hogyan ment be, illetve azt, hogy a gól pontosan hogyan esett, sajnos a köd miatt nem láttam.

GYIRMÓT FC GYŐR–BALMAZÚJVÁROS 4–1 (2–0)
Győr-Gyirmót, 700 néző. Vezette: Erdős József (Takács Gábor, Butkai Zsolt)
GYIRMÓT FC GYŐR: Deli – Sós, Lengyel D., Kardos, Fejes J. – Egerszegi, Erős G. (Lázár P., 69.) – Beliczky (Kovács D., 85.), Papp K., Illés Gy. – Oross (Magasföldi, 75.)
BALMAZÚJVÁROS: Mester – Oláh G., Kiss L., Kónya (Belényesi, 83.), Sárközi (Virágh, a szünetben) – Demjén, Müller Zs. – Nagy R., Szőllősi F., Pintér N. (Tóth D., 57.) – Urbin
Gólszerző: Beliczky (1–0) a 29., Beliczky (2–0) a 38., Sós (3–0) a 75., Tóth D. (3–1) a 77., Magasföldi (4–1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Jó csapat ellen, jó mérkőzésen sikerült értékes győzelmet szereznünk.
HÍRES GÁBOR, a Balmazújváros vezetőedzője: – Érdekes a futball, jobban játszunk ellenfelünknél, kapufákat lövünk, mégsem mi nyerünk. Két Beliczky Gergő-megmozdulás, két távoli szabadrúgás, és hiába a jó játékunk.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 14 10 2 2 28–11 +17 32
2. Dunaújváros PASE 14 9 2 3 24–15 +9 29
3. Siófok 14 8 3 3 20–13 +7 27
4. Békéscsaba Előre 14 7 3 4 27–19 +8 24
5. Balmazújváros 14 7 2 5 28–25 +3 23
6. FC Ajka 14 7 2 5 24–23 +1 23
7. Gyirmót FC Győr 14 6 3 5 22–16 +6 21
8. Zalaegerszegi TE FC 14 6 3 5 19–20 –1 21
9. Vasas 14 6 2 6 19–23 –4 20
10. Szigetszentmiklósi TK 14 5 3 6 12–15 –3 18
11. Kisvárda SE 14 4 5 5 25–20 +5 17
12. Szolnoki MÁV FC 14 4 3 7 19–21 –2 15
13. Soproni VSE 14 4 3 7 18–25 –7 15
14. Ceglédi VSE 14 3 2 9 15–23 –8 11
15. Duna FC Tatabánya 14 3 2 9 14–33 –19 11
16. Kozármisleny 14 2 2 10 10–22 –12 8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik