2022-ben először nyert hazai pályán a Kerület; a PMFC volt az áldozat

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 16:49
null
Szalai Vilmos és csapata nagyot harcolt, megérdemelten szerzett három pontot (Fotó: Török Attila)
A III. Kerületi TVE 3–0-ra legyőzte a PMFC-t a labdarúgó NB II. 35. fordulójában – ezzel kulcsfontosságú három pontot szerzett a bennmaradásért folytatott csatában. Az óbudaiak 2022-ben először tudtak hazai pályán nyerni. 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ
III. KERÜLETI TVE–PÉCSI MFC 3–0 (1–0)
Kalap u., 520
néző. Vezette: Kovács Imre (Márkus Tamás, Berényi Ákos)
III. KER.: Balázs J. – Erdei G., Szalai V., Opavszky – Kulcsár D., Egerszegi, Daróczi (Schuszter, 73.), Horváth O. (Bekker, 61.) – Barczi (Remili, 85.), Köböl (Kleisz, 61.) – Birtalan B. (Borvető, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila
PMFC: Bukrán – Sági, Rácz L., Katona L., Marques (Dávid Z. a szünetben) – Grabant (Kónya a szünetben, Geiger, 65.), Futó Zs., Nikitscher, Hegedűs M. – Bíró B. (Károly, 74.), Bachesz (Adamcsek a szünetben). Megbízott edző: Szabados József
Gólszerző: Birtalan B. (37.), Köböl (57.), Egerszegi (78.)
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila
: – A vezetés megszerzése után is nyomás alatt tartottuk a Pécset, riválisunk nem is tudott mit kezdeni a szervezett futballunkkal. Fontos lépést tettünk a bennmaradás felé, de továbbra is minden pontra szükségünk van.
Szabados József: – Mentálisan maradtunk alul. Az idényünkben megmutatkozott, képesek vagyunk a legjobbak ellen is jól játszani, máskor a tabella második feléhez tartozó csapatok ellen szenvedni. Ez a meccs a hullámvölgy alja volt.

Ez a labda nem lett meg (Fotó: Török Attila)
Ez a labda nem lett meg (Fotó: Török Attila)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utolsó szalmaszálban igyekszik megkapaszkodni a III. Kerület az NB II-es tagsága megőrzéséért. A fordulót az utolsó helyről kezdő óbudaiaknak muszáj volt ehhez legyőzniük a 9. helyen tanyázó PMFC-t. Pintér Attila csapata pedig ennek megfelelő hozzáállással kezdte a mérkőzést. A korábbi szövetségi kapitány ugyan öt védővel, ám rendkívül agresszív letámadást erőltetve küldte pályára az övéit, ez a harcmodor pedig érezhetően megfogta a pécsieket, akik alig-alig jutottak el helyzetig az első 45 percben. Nem úgy a Kerület, amely már a 7. percben megszerezhette volna a vezetést Daróczi Zoltán révén, ha Burkán Erik kevésbé jó ütemben lép ki a kapujából. A több nagy bravúrt is bemutató kapus a 37. percben kapitulált végül – Birtalan Botond első fejese még a kapufáról kivágódott, a kipattanót aztán már a gólvonalon túlra bólintotta a hazai harmincas (1–0).

Fordulást követően a Pécs pillanatai következtek, a megbízott edzőként meccselő Szabados József három helyen változtatott, a csereemberek közül Adamcsek Máté, majd Kónya Dávid került helyzetbe, de Balázs Józsefnek egyik esetben sem kellett védenie. Az 57. percben Köböl Krisztián megpattanó szabadrúgásával megduplázta az előnyt a Kerület, amely a második félidőben addig kevésbé futballozott jól (2–0). A folytatásban a hazaiak visszább húzódtak, Pintér Attila cseréi is egyértelműen a védelem további stabilizálását szolgálták. A PMFC azonban nem tudott élni a területtel, míg a 78. percben egy jobb oldali akció végén a csereként beállt Borvető Áron centerezését Barczi sarokkal az érkező Egerszegi Tamás elé engedte, a 30 éves ex-újpesti pedig higgadtan a bal alsóba belsőzve lezárta a meccset (3–0).

A Kerület most hatodszor találkozott a PMFC-vel, két döntetlen mellé a negyedik győzelmét szerezte meg a mecseki klub ellen. Ezzel pedig versenyben maradt a bennmaradásért.

2022-ben először győzött hazai pályán a Kerület (Fotó: Török Attila)
2022-ben először győzött hazai pályán a Kerület (Fotó: Török Attila)

PERCRŐL PERCRE

90. perc:
Három perc a tervezett ráadás!

88. perc: Futó kap sárga lapot.

88. perc:
Borvető indul be balról, a 16-os bal csücskénél befelé cselez, majd lő, Sági blokkolja!

85. perc:
Barczi helyén Remili. Ez az utolsó csere mára.

83. perc:
Kleisz is kap egy sárga lapot.

82. perc:
Bekker lő balról, 10 méterről, kissé éles szögből, a bal lábas próbálkozást visszaüti a mezőnybe a pécsi kapus. Esetlennek ható, de hasznos mozdulat volt.

80. perc:
Nikitscher kap sárga lapot.

Ez Egerszegi első gólja az idényben.

78. perc: ELDŐLT! HÁROMMAL MEGY A KERÜLET!
Borvető harcias a 16-os jobb oldalánál, lerántani sem lehet, lerázza a védőjét, az alapvonaltól laposan centerez, Barczi ziccerben érkezik, de nem lő, inkább sarokkal tovább teszi, mögötte Egerszegi jön, ez már ajtó-ablak, 13 méterről jobbal el is belsőzi a rövid alsót! 3–0

75. perc:
A letámadó Borvető elől tisztáz a 16-os előterében lábbal Burkán.

Harcosan futballozott a Kerület (Fotó: Török Attila)
Harcosan futballozott a Kerület (Fotó: Török Attila)


74. perc: Bíró B. helyén Károly B.


73. perc: Birtalan helyén Borvető, Daróczi helyén Schuszter.

73. perc:
Megállt a játék, de ápolás nem volt. Szalai bicegve folytatja.

72. perc:
Szalai V. mentett óriásit becsúszva a 16-os előterében, majd szinte azonnal a jobb lábához kapott. A Pécs előtt maradt a labda, a hazai kapitány megpróbált lábra állni, de két lépés után ismét eldőlt és leült. Húzódás?

71. perc:
Birtalan futott lesre. A hazai drukkerek nem hiszik, de tényleg így volt.

69. perc:
Barczi ápolása miatt áll a játék. Sági megúszta a lapot a hátulról történt szabálytalanság után.

A gól óta a Kerület visszább húzódott, átadva a területet (és a kezdeményezést) a Pécsnek.

65. perc: Kónya megsérült, Geiger Norbert lett a csere cseréje.

61. perc:
Köböl és Horváth O. le, Kleisz és Bekker be!

57. perc: GÓÓÓÓÓL! Köböl
végezhetett el szabadrúgást a kaputól 22 méterre, enyhén jobbra, a lövés megpattant a sorfal jobb szélső emberén, róla pedig védhetetlenül vágódott a jobb alsó sarokba. A kapus már tett is egy lépést balra, így nem érhetett le, hiába vetődött. 2–0

56. perc:
Barczi húz befelé balról, kissé éles szögből lő, Dávid Z. blokkol bravúrosan, Köböl elé pattan a 16-os jobb oldalánál, ő ismétel, de ez is elhal a blokkon.

54. perc:
Pécsi pillanatok a hazai kapu előtt, előbb Adamcsek kerül tizenegyes gyanús szituba, de a játékvezető szerint a saját lábában esett el, majd Kónya vesz le jól egy közép-magas beadást balról, de amint lőne, lecseni a lábáról az egyik védő.

50. perc:
A játékrészben először jut el a támadó harmadba a vendégcsapat, Adamcsek lő 19 méterről jobbal a jobb alsó mellé.

A Kerület magasan letámad labda nélkül, ezzel nehezítve a Pécs életét.

46. perc:
Hármat cserélt a Pécs, bejött Dávid Z., Kónya D. és Adamcsek, lement Marques, Grabant és Bachesz.

46. perc:
Folytatódik a mérkőzés!

SZÜNET

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

45. perc:
Egy perc a ráadás!

A félidő hajrája mezőnyben egyértelműen a pécsieké, a Kerület védekezik és hosszú labdákból próbál kontrázni – kevés sikerrel.

40. perc:
Marques csap le egy kipattanóra a 16-os bal szélénél, átvétel nélkül jobbal eltekeri a bal felső irányába, de nem elég erősen ahhoz, hogy veszélyes legyen, és nem elég lágyan ahhoz, hogy az érkező Bíró berobbanva még bele tudjon csúsztatni.

37. perc: VEZET A KERÜLET!
Barczi futtatta a bal szélen Horváth O.-t, aki a 16-os vonalától beadja, az ötösnél a röviden Birtalan érkezik, fejese elsőre kipattant a keresztléc és a jobb kapufa találkozásáról (ujjheggyel talán a kapus is beleért), a labda visszavágódott Birtalan elé, aki a védővel a nyakán ismét bólint, nagy ívben átfejeli a hosszúra, Burkán ezért is vetődik, bele is paskol, de a partjelző int, már a gólvonalon túlról szedte ki! 1–0!

36. perc:
Sági futott el a jobb szélen, a kapuvonalhoz érve jobbról laposan centerezett, a második hullámban Hegedűs jött, lövés helyett rálépett a labdára, csinált egy fordulatot és csak akkor tüzelt, ezt Erdei blokkolta remekül. Nagy ötlet volt, egy kicsit pontatlan befejezéssel.

Bíró Bence hagyta ki az első félidő legnagyobb pécsi lehetőségét (Fotó: Török Attila)
Bíró Bence hagyta ki az első félidő legnagyobb pécsi lehetőségét (Fotó: Török Attila)


34. perc:
Barczit ugratja ki a saját térfeléről Köböl, ám mielőtt ziccer lehetne belőle Burkán kijön a kapujából és attól jó 24-25 méterre lábbal tisztáz. Nem ez az első alkalom, hogy jól mozdul ki a pécsi kapus.

Úgy 25 percen át egyértelmű volt a Kerület mezőnyfölénye, azóta inkább kiegyenlített a játék.

Kulcsár ápolása miatt állt a játék.

27. perc: Opavszky kap sárgát, a 16-os előterében megpróbálta megszerezni a labdát, de közben kissé magasra emelte a lábát és eltalálja Grabantot.

25. perc:
Daróczi végzi el a szabadrúgást 22 méterről, kissé jobbról a 16-os előteréből, beíveli, a hosszún Kulcsár dobja magát, de picivel lemarad a labdáról.

24. perc:
Marques kap lapot, a mezénél húzta vissza Birtalant, aki csak emiatt nem tudott ziccerben kilépni. Mondjuk úgy, narancs, de sárga...

22. perc:
Grabant végzett el egy szabadrúgást a 16-os bal csücskétől, a beívelése a hosszúra száll, ott Katona fejel, de nem tudja kapura irányítani.

18. perc:
Majdnem helyzetbe került a Pécs, de csak majdnem... mert lendült a partjelző zászlaja.

16. perc:
A meccs eddigi legnagyobb helyzete, de ez is kimarad! Gyors hazai kontra a bal szélen, Barczi a 16-os oldalától laposan az üresen érkező Köböl elé teszi a labdát, aki 9 méterről, enyhén balról, jobb belsővel a kapusba rúgja a ziccert!

Hivatalos nézőszámunk is van már: 520 fő.

12. perc:
Daróczi kapja a labdát a kezdőkörtől pár méterre, nem dajkálja, mert észreveszi, hogy a pécsi kapus kinn áll, jó 40 méterről megcélozza a kaput és alig egy méterrel emel a jobb sarok mellé! Burkán iszkolt vissza, de nem biztos, hogy le tudja húzni, ha még pontosabb a lövés.

10. perc:
Kulcsár teszi a védővonal mögé a labdát jobbról, laposan, az Barczi felé kanyarodik, aki váratlanul elengedi, így lesz remek a mögötte érkező Birtalannak, utóbbi átveszi, igazít rajta egyet, majd 17 méterről, kissé jobbról lő – egy méterrel a bal felső sarok fölé!

8. perc:
Köböl harcias, megszerzi a labdát a kaputól 30 méterre, Birtalant indítja, aki a leshatárról kilépve tökéletesen veszi át jobbal, hogy utána a kapujából kilépő Bukránba rúgja alig másfél méterről – hát az egész kapu ott volt szinte!

7. perc:
Barczi ad szenzációsnak tűnő labdát a középen meginduló Daróczi elé kanyarítva azt, ám Bukrán érzi a veszélyt, kilép a kapujából és attól 15 méterre tisztázni tud az érkező támadó elől.

A becsült nézőszám: 500 fő.

4. perc:
A szöglet után Kulcsár tudott a röviden beleérni a labdába, kapura is tartott, de végül az egyik pécsinek sikerült újabb szögletre menteni.

3. perc:
Kulcsár hozza fel a labdát a jobb szélen, Köbölhöz játszik, aki centerez, Daróczi az érkező Barczinak készíti le, aki félfordulatból lő 9 méterről, de a blokkról levágódik a labda.

2. perc:
Bíró támad le harciasan, a 16-oson belül elcseni a labdát a hazai védőtől, ám utána éles szögből csak az oldalháló tudja eltalálni. Mint utóbb kiderült, azért mert a hazai bekk, jó eséllyel Szalai még bele tette a lábát a lövésbe.

A Kerület kékben, a Pécs pirosban játszik ezen a délutánon.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbbi hat bajnokiját elvesztő, sereghajtó III. kerületi TVE az előző heti, Békéscsaba elleni hazai vereségét egy idegenbeli diadallal feledtetni igyekvő Pécsi MFC ellen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik