Bacsa góljával verte meg az ETO az újonc Tiszakécskét

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
null
Jobbra az ETO új igazolása, Toma György, mellette estében a tiszakécskei Albert Ádám (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az előző bajnokságban 12. helyen végző ETO FC Győr az NB III Keleti csoportjának bajnokát, az újonc Tiszakécskét látta vendégül, és a nyáron szerződtetett Bacsa Patrik találatával 1–0-ra nyert.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

WKW ETO FC GYŐR–TISZAKÉCSKEI LC 10 (1–0)
Győr, ETO Park, 1000 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Kulman Tamás)
ETO FC GYŐR: Fadgyas–Kovács K., Fodor F., Lipták, Barna Sz. – Bagi, Toma, Szimcso (Óvári, 88.), Vitális – Priskin (Berki, 91.), Bacsa (Kulcsár K., 71.). Vezetőedző: Klausz László
TISZAKÉCSKE: Holczer – Vachtler, Végső, Csáki, Farkas N. – Albert Á. (Pál A., 64.), Horváth A. (Kalmár F., 83.), Kovács B. (Benke, 77.), Simon M. (Galacs, 83.) –Beliczky, Gyurján (Erdei C. A., 64.).Vezetőedző: Nagy Sándor
Gólszerző
: Bacsa (41.)
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Nehéz volt az ellenfélből készülni, de amit az utolsó két hétben a felkészülési mérkőzéseken nyújtottunk, annyit most is kihoztunk magunkból. Helyzetekig legalább eljutottunk.
Nagy Sándor: – A játék összképe alapján döntetlen is lehetett volna a vége. Szabályos gólunkat nem adták meg, a második félidőben pedig jobban játszottunk. A Győr a rutinját kihasználva nyert, mi igyekszünk tanulni a vereségből.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés jelentős győri mezőnyfölénnyel kezdődött, de ez helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg. A vendégek az ETO kapuja közelébe először a 13. percben kerültek, amikor két szögletet is elvégezhettek. Aztán a tiszakécskeiek vették át az irányítást. A félidő feléhez érve ismét változott a meccs képe. Két felívelt labda okozott veszélyt a vendégek kapuja előtt, a második alkalom után Priskin lőtt közelről, Holczer azonban bravúrral védett. A 35. percben ismét Priskin lövését kellett védenie a tiszakécskei kapusnak. A Priskin, Bacsa csatárduó előtt több helyzet is adódott, a 41. percben Bacsa lövése után azonban már tehetetlennek bizonyult Holczer. A gólt jobb oldali akció végén szerezte az ETO, a félidő végén majdnem ugyaninnen sikerült növelniük az előnyt a győrieknek.

A második félidő 5. percében járt talán legközelebb a gólszerzéshez a vendégegyüttes, de Kovács B. nem találta el a kaput. A 75. percben pedig ugyan a kapuba találtak a vendégek, de kifelé jöhetett szabadrúgással a győri csapat. Fadgyasnak lényegében a második félidőben sem volt komoly védése, Holczernek viszont volt dolga bőven: Bacsa fejesét, Priskin centerezését és Bagi lövését is hárítania kellett. Az ETO megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Priskin Tamás helyére Berki István áll be a hátralévő időre.

90. perc: Két perc hosszabbítást jelez Dolnegó Bálint, a tartalékjátékvezető.

88. perc: Szimcso hagyja el a pályát, a frissen igazolt Óvári Zsolt érkezik a helyére.

87. perc: Szép győri akció végén Bagi lő 17-ről, Holczer véd.

85. perc: Benke kap sárgát lerántásért.

83. perc: Újabb tiszakécskei cserék: Simon M. helyére Galacs Erik, Horváth A. helyére Kalmár Ferenc áll be.

82. perc: Farkas N. baloldali beadása is hasonló sorsra jut: Fadgyas kezében köt ki a labda.

80. perc: Simon M. beadását Fadgyas húzza le a levegőből.

77. perc: Kovács B. helyett Benke Áron játszik az újoncnál a továbbiakban.

77. perc: Végső kap sárgát.

75. perc: A győri kapuban köt ki a labda, de szabálytalanság előzte meg a helyzetet, már a lövés előtt harsant Szigetvári sípja.

74. perc: Kovács indítja Priskint, aki az alapvonalról lövi be középre a labdát, de az egy védőn megpattanva Holczer kezében köt ki.

71. perc: Kulcsár Kornél váltja Bacsát a hazai oldalon.

70. perc: Erdei reklamálásért kapja a meccs első sárgáját.

64. perc: Erdei Carlo Alex és Pál András érkezik a kékekhez, Gyurján és Albert hagyja el a pályát.

61. perc: Szimcso ívelése után Bacsa fejel az ötösről, Holczer nagyot véd.

56. perc: Bagi passza után Priskin lő 17 méterről, a blokkoló védőt találja el.

50. perc: Beliczky baloldali beadására Kovács B. érkezik középen, de éppcsak eléri a labdát, mellé megy a lövése.

49. perc: Szimcso egy szólót mutat be, majd egy kényszerítő után alaposan fölé lő.

46. perc: A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem, így kezdődik el a második félidő.

Vachtler kékben, Vitális fehérben (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
Vachtler kékben, Vitális fehérben (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)

 

45. perc: Hosszabbítás nincs, vége az első félidőnek.

44. perc: Megint jobbról veszélyeztet az ETO, a középre passzolt labda a másik oldalon Vitálishoz kerül, aki éles szögből csak az oldalhálót találja el.

41. perc: Vezet az ETO! 10. Kovács K. játssza meg jobbról Priskint, tőle a kapu előtt tisztán álló Bacsa Patrikhoz kerül a labda, az újonnan igazolt csatár közelről a hálóba lő.

39. perc: Gyurján cselezget a jobb oldalon, a beadását üggyel-bajjal tisztázzák a győri védők.

35. perc: Nagy helyzet ismét a vendégek kapuja előtt: Priskin közeli lövését védi Holczer, az ismétléssel a Vitális kilövi az egyik védőt, aztán győri játékosról megy ki a labda az alapvonalon túlra.

24. perc: Bacsa kap jó labdát a tiszakécskei tizenhatoson belül, Priskinnek passzol, akinek sikerül kapura fordulnia, azonban Holczer bravúrral szögletre üti a győri csapatkapitány lövést.

23. perc: Beliczky iramodna meg a győri kapu felé, de Barna remekül lép közbe, aztán Kovács B. kezére pattan a labda: szabdrúgás kifelé.

20. perc: Most mintha az ETO szorulna be egy kicsit a saját térfelére.

16. perc: Gyurján jobb oldali szabadrúgása elmegy a kapu előtt, a hosszún érkező társ is lemarad róla. A kipattanót Vachtler lövi alaposan kapu fölé.

14. perc: Először jár a győri kapu közelében a Tiszakécske, két szögletet is elvégezhetnek egymás után. A másodikat aztán, hogy Farkas N. lövését blokkolta egy győri védi. A második szögletből már nem alakul ki helyzet.

6. perc: Kapura tartó lövést jegyezhetünk fel: Szimcso 19 méterről lapos lövéssel próbálkozott, a nem túl erősen meglőtt, középre tartó labdát Holczer fogta meg.

1. perc: A vendégek kezdik a meccset. Az újonc Tiszakécske sötétkékben, a győriek fehérben játszanak ma.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző bajnokságban csalódást okozó és edzők sorát elfogyasztó ETO FC Győr a keletről felkerült újonc, a Tiszakécske ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik