NB II: horvátokat igazol a Balmaz, bukja a „tévés” pénzt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.09. 12:30
Öt horvát labdarúgót igazol át a labdarúgó NB II-ben szereplő Balmazújváros, amely emiatt már nem számíthat az MLSZ-től érkező központi marketingbevétel rá eső részére – számolt be róla a klub honlapja.

Az NB II-ben sereghajtó csapathoz igazol a 25 esztendős, legutóbb a szlovén Koperben futballozó kapus, Bozidar Radosevic, az ősszel a macedón Rabotnicski Szkopjéban játszó, 31 éves védő – a korábban Diósgyőrben is futballozó – Igor Gal, a szintén 31 éves, a Cibalia Vinkovcitól érkező középpályás, Tomislav Pavlicic, a 32 esztendős támadó, a görög AEK Athéntől érkező Zdravko Popovic, valamint a 34 éves, legutóbb az eszéki Olimpijában játszó csatár, Mario Mijatovic.Bozidar Radosevic, az ősszel a macedón Rabotnicski Szkopjéban játszó, 31 éves védő – a korábban Diósgyőrben is futballozó – Igor Gal, a szintén 31 éves, a Cibalia Vinkovcitól érkező középpályás, Tomislav Pavlicic, a 32 esztendős támadó, a görög AEK Athéntől érkező Zdravko Popovic, valamint a 34 éves, legutóbb az eszéki Olimpijában játszó csatár, Mario Mijatovic.

Az NB II-es klubok közül a Balmazújváros az első, amely a külföldi labdarúgók szerződtetése miatt elbukja a „tévés” pénzeket.

„Azok a magyar első osztályú labdarúgók, akik a segítségünkre lehetnek, NB I-es ajánlatra várnak, s csak akkor jönnének az NB II-be, ha az első osztályba nem sikerül igazolniuk, vagyis az átigazolási időszak végén – mondta Tiba István elnök a klub honlapján. – Mi nem tudunk addig várni. A most érkező rutinos futballisták már be is kapcsolódtak a csapat munkájába, tisztában vannak a céljainkkal, s vállalták is, hogy ezek teljesítésében minden erejükkel közreműködnek. A másik ok pedig az, hogy a magyar játékosok drágábbak a horvát társaiknál. Mérlegeltünk a döntésünk meghozatala előtt, egyeztettünk a szponzorainkkal, akik vállalták, hogy a „tévés” pénzek kiesése mellett erre a félévre még így is zavartalan lesz a klubunk működése.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BALMAZÚJVÁROSNÁL
Érkezők: Igor Gal (horvát, Rabotnicski Szkopje – Macedónia), Mario Mijatovic (horvát, NK Olimpija Osijek – Horvátország), Tomislav Pavlicic (horvát, Cibalia Vinkovci – Horvátország), Zdravko Popovic (horvát, AEK Athén – Görögország), Bozidar Radosevic (horvát, Koper – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Csorba Szabolcs (Abahani Limited Banglades), Demjén Gábor (Abahani Limited Banglades), Kis Róbert (?), Reznek Donát (?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszamentek klubjukhoz:
Kondás Kristóf (DVSC), Szatmári Csaba (DVSC), Perger Géza Bence (Nyíregyháza)
Távozhatnak:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik