NB II: Felcsútról érkezett fiatal támadó a Gyirmóthoz

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 16:52
null
Kicsun Jevhenyij tavasszal Gyirmóton bizonyíthat (Fotó: gyirmotfc.hu)
Az idény végéig a labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr együttesében folytatja pályafutását kölcsönben a Puskás Akadémia játékosa, Kicsun Jevhenyij – számolt be róla a két klub honlapja.


A Gyirmót FC Győr és az NB I-es Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében fél évig kölcsönben erősíti a gyirmótiakat Kicsun Jevhenyij.

A 18 éves, ungvári születésű, szélső támadóposzton bevethető játékos eddig főként az NB III-as második együttest erősítette a felcsútiaknál, de egy alkalommal már az első csapat színeiben is pályára lépett – a portugál Vitória Guimaraes elleni Ekl-selejtező visszavágóján kapott lehetőséget Hornyák Zsolt vezetőedzőtől. Az idei évtől egyébként már az NB I-es csapat keretéhez tartozott.

A Gyirmóthoz kapcsolódó hír még, hogy a csakfoci.hu információi szerint Helembai Márk, a Gyirmót 19 éves védője folytathatja karrierjét. A hátvéd még a Nyíregyháza elleni, októberi NB II-es mérkőzésen fejelt össze egyik ellenfelével, négy helyen betört a koponyája, és csak millimétereken múlt, hogy nem történt agyi sérülése, így nem kellett megműteni. Tíz napot töltött a kórházban, ahol eleinte mesterséges kómában tartották, az akkori előrejelzések szerint a teljes felépüléséhez hat-nyolc hetet adtak az orvosok. A fiatal bekknek a rehabilitáció során többek között fogat mosni és beszélni is szinte újra kellett tanulnia, majd novemberben már labdába is rúghatott hivatalos mérkőzésen, igaz, egyelőre csak a kezdőrúgás elvégzőjeként. A január 6-i kontrollvizsgálaton Helembai pozitív híreket kapott profi karrierje folytatását illetően, hiszen a súlyos esetet követően alig pár hónappal tökéletesen gyógyultnak nyilvánították, és már több napja részt vesz egyéni foglalkozásokon.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: Kicsun Jevhenyij (ukrán-magyar, Puskás Akadémia – kölcsönbe)
Távozók: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik