F. B.
2023.01.16 16:52 Frissítve: 2023.01.16 17:22

NB II: Felcsútról érkezett fiatal támadó a Gyirmóthoz

Az idény végéig a labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr együttesében folytatja pályafutását kölcsönben a Puskás Akadémia játékosa, Kicsun Jevhenyij – számolt be róla a két klub honlapja.

 

Kicsun Jevhenyij tavasszal Gyirmóton bizonyíthat (Fotó: gyirmotfc.hu)


A Gyirmót FC Győr és az NB I-es Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében fél évig kölcsönben erősíti a gyirmótiakat Kicsun Jevhenyij.

A 18 éves, ungvári születésű, szélső támadóposzton bevethető játékos eddig főként az NB III-as második együttest erősítette a felcsútiaknál, de egy alkalommal már az első csapat színeiben is pályára lépett – a portugál Vitória Guimaraes elleni Ekl-selejtező visszavágóján kapott lehetőséget Hornyák Zsolt vezetőedzőtől. Az idei évtől egyébként már az NB I-es csapat keretéhez tartozott.

A Gyirmóthoz kapcsolódó hír még, hogy a csakfoci.hu információi szerint Helembai Márk, a Gyirmót 19 éves védője folytathatja karrierjét. A hátvéd még a Nyíregyháza elleni, októberi NB II-es mérkőzésen fejelt össze egyik ellenfelével, négy helyen betört a koponyája, és csak millimétereken múlt, hogy nem történt agyi sérülése, így nem kellett megműteni. Tíz napot töltött a kórházban, ahol eleinte mesterséges kómában tartották, az akkori előrejelzések szerint a teljes felépüléséhez hat-nyolc hetet adtak az orvosok. A fiatal bekknek a rehabilitáció során többek között fogat mosni és beszélni is szinte újra kellett tanulnia, majd novemberben már labdába is rúghatott hivatalos mérkőzésen, igaz, egyelőre csak a kezdőrúgás elvégzőjeként. A január 6-i kontrollvizsgálaton Helembai pozitív híreket kapott profi karrierje folytatását illetően, hiszen a súlyos esetet követően alig pár hónappal tökéletesen gyógyultnak nyilvánították, és már több napja részt vesz egyéni foglalkozásokon.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYIRMÓT FC GYŐRNÉL
Érkezők: Kicsun Jevhenyij (ukrán-magyar, Puskás Akadémia – kölcsönbe) 
Távozók: –

2023.03.19 01:04:35

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Tovább folytatódott az ETO október végétől tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

2023.03.19 01:17:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy-egy nagy hiba adódott mindkét oldalon, a piros-feketék kihasználták a lehetőséget, és legyőzték a Kozármislenyt.

2023.03.19 01:22:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az MTK elleni vereség után javított a Diósgyőr, 5–1-re kiütötte a Szentlőrincet.

2023.03.17 21:55:01

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kilenc győztes meccs után vesztett újra pontot a bajnokságban a fővárosi alakulat.