NB II: Urbin-triplával nyert a Csaba; győzelmével a PAFC az őszi első

Vágólapra másolva!
2016.12.11. 12:59
null
A SZEOL ultrái összefogást és első osztályú csapatot szeretnének Szegeden (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 20. fordulójának mérkőzéseit. A Puskás Akadémia FC magabiztosan legyőzte a Soroksárt, így az első helyen telel. A Békéscsaba a szünetben csereként beálló Urbin Péter triplájának köszönhetően kétgólos hátrányból fordított és nyert a Cegléd ellen. A Budaörs meglepetésre Kisvárdán győzött 3–1-re, míg a szegedi derbin a Szeged 2011 3–1-re megverte a SZEOL-t. A ZTE hazai pályán 3–0-ra kikapott az újonc Mosonmagyaróvártól, ezzel egymás után harmadszor szenvedett vereséget. A Balmazújváros 1–1-es döntetlent ért el a Sopron otthonában, a Nyíregyháza Csákváron ikszelt.

 

A labdarúgó NB II 20. fordulójában egymás után másodszor kapott ki otthon a Kisvárda, így csak az ötödik helyen áll a téli szünet előtt. A Budaörs– a tiltott futsalozás miatt a csapattól elküldött Bogáti Péter nélkül – Tányéros Ádám közeli lövésével és a 19 éves Petró Balázs bombagóljával a szünetig kétgólos előnyhöz jutottak és hiába szépített egy fejessel Gosztonyi András, egy kontra után hamarosan újabb gólt kapott, ismét Petró talált a hálóba. A budaörsiek a hajrában hősiesen védekezve őrizték meg az eredményt és a forduló meglepetését szolgáltatva a győzelemre teljes mértékben rászolgáltak.

Sándor György bombájával és Lencse László hajszálpontos lövésével magabiztosan győzte le a Puskás Akadémia a Soroksárt, ezzel a felcsútiak meg is előzték ellenfelüket és ők telelnek a tabella élén. A jó színvonalú találkozón a hazaiak két góljuk mellett szereztek még egyet, de azt Pintér Csaba játékvezető nem adta meg, viszont a soroksáriak sem játszottak rosszul, Gengeliczki Gergő lövésénél és Lovrencsics Balázs fejesénél közel jártak a gólhoz. A PAFC sikere azonban igazán nem forgott veszélyben, a csapat a szezon egyik legmeggyőzőbb produkciójával rukkolt ki.

Alaposan ráijesztett a Cegléd a Békéscsabára, mivel a szünetig Szabó Viktor és Albert Ádám góljaival már 2–0-ra vezetett a Viharsarokban. A lila-fehérek trénere, Zoran Szpisljak azonban a szünetben váltott, a középpályás Spitzmüller István helyett Urbin Pétert küldte pályára, a rutinos, 32 éves csatár pedig meghálálta a bizalmat, hiszen – Nánási Krisztián öngólja után – huszonhét perc alatt mesterhármast szerzett. A támadó kétszer lövésből, egyszer fejesből talált be, így nyerőembernek bizonyult. A csabaiak hátránya csak két pont a feljutást érő második helyen álló Soroksárral szemben, míg a Cegléd kieső helyen zárja az idényt.

Összefogást és első osztályú csapatot szeretnének Szegeden a SZEOL ultrái, akik transzparensen fejezték ki eme igényüket a Szeged 2011 elleni városi derbin. Az 1000 néző előtt lejátszott mérkőzést Klausz László együttesen könnyedén nyerte meg; Germán Tamás duplája mellett Tóth Gábor is betalált, a SZEOL erejéből Puskás Csaba megpattanó lövése révén csak a szépítésre futotta. A SZEOL az utolsó helyen fejezi be az őszt, míg a Szeged 2011 a középmezőny elején telel.

Továbbra is remekel a Mosonmagyaróvár, amely már tíz bajnoki óta veretlen és most a ZTE otthonában győzött 3–0-ra. A vendégek részéről a szünet után Bartos Julián három percen belül duplázott, illetve előtte Schmatovich Gábor is betalált. A ZTE utolsó három őszi meccsét elveszítette, így csak a 9. helyen telel és jóval távolabb került a feljutástól.

A pécsi stadionban a Kozármisleny–Szolnok mérkőzés második félidejében a négy reflektorból csak kettő működött, így ekkor csak a szolnoki térfél volt megvilágítva és ebből végül a vendégek jöttek ki jobban, hiszen Beke Patrik kiállítása után a hajrában növelték előnyüket és hazavitték a három pontot.

Kiegyenlített első félidő után a nagy szélnek támogatásával a Nyíregyháza több nagy helyzetet dolgozott ki a Csákvár otthonában, de Tisza Tiborék egyetlen lehetőségüket sem tudták kihasználni, így a Csákvár megőrizte őszi hazai veretlenségét.

Küzdelmes mérkőzésen Balajti Ádám tizenegyesgóljával megérdemelten győzte le a Vác a Siófokot, így már hét bajnoki óta nem kapott ki. A Vác kispadjáról hiányzott Nagy Tibor vezetőedző, aki mellhártyagyulladása miatt otthon feküdt betegen, de fiai az ő távollétében is remekeltek.

Egy remek akció végén Batizi-Pócsi Balázs pontos lövéssel szerzett vezetést a Sopronnak, amelyet hat perccel később Vajda Sándor egyenlített ki. A Balmazújváros azonban összességében nem a megszokott játékát nyújtotta, ezért örülhetett annak, hogy nem kapott ki. Supka Attila együttese sok gólhelyzetet dolgozott ki, de képtelen volt újabb gólt szerezni, így maradt a döntetlen – a soproniak hazai környezetben augusztus 14. óta nem tudtak nyerni.

Alacsony színvonalú, kevés gólhelyzetet hozó mérkőzésen a Cigánd egy szép fejesgóllal tartotta otthon a három pontot a Dorog ellen, azonban kevesebb győzelme miatt így is kieső helyen telel.

NB II
20. FORDULÓ

ZTE FC–CRB MOSONMAGYARÓVÁR 0–3 (0–1)
Zalaegerszeg, 896 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kis Zoltán, Aradi József)
ZTE: Szappanos – Kretz, Króner, Forgács, Deutsch – Nagy T. (Bailo, 17.) – Babati, Bedi, Végh G. (Sundas, 58.), Jakab – Gottfried (Ágoston, 63.). Vezetőedző: Csató Sándor
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák, Galambos – Zsirai (Jasarevic, 71.), Schmatovich – Bartos, Czár (Kószás, 83.), Darázs (Mayer, 83.) – Laki B. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Schmatovich (0–1) a 37., Bartos (0–2) az 52., Bartos (0–3) az 53. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor
: – Ezúttal minden tekintetben jobb volt a Mosonmagyaróvár. Sajnos négy-öt alapemberünk is hiányzik, őket nem sikerült pótolni. Meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik tavasszal mindent megtesznek a ZTE-ért. Ezúttal sajnos több játékosnál az akarati tényezőkkel is volt probléma.
Király József: – Csodás őszt produkált a csapat, az egyesület. Gratulálok a játékosoknak és mindenkinek, aki hozzásegített bennünket ehhez a felejthetetlen meneteléshez.

SOPRONI VSE–BALMAZÚJVÁROS 1–1 (1–1)
Sopron, 300 néző. Vezette: Erdős József (Becséri Gergely, Kóbor Péter)
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Nagy P., Kovács G., Szabó L. – Kapacina V., Szellák (Soós B., 50., Tóth D., 71.), Batizi-Pócsi (Gyürki, 46.) – Garda, Erdélyi, Eszlátyi. Szakmai igazgató: Supka Attila
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Bokros, Rus, Papp F., Virág – Belényesi, Bódis, Kiss L. (Sigér, 62.), Vajda – Kovács Á. (Zsiga, 75.), Fekete Á. (Vólent, 81.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Batizi-Pócsi (1–0) a 30., Vajda (1–1) a 37. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de csak egyet sikerült kihasználnunk. Több gólt kellett volna lőnünk.
Feczkó Tamás: – Tizenöt percig futballoztunk tudásunknak megfelelően. Harcos mérkőzést játszottunk.

KOZÁRMISLENY–SZOLNOKI MÁV 1–3 (1–1)
Pécs, 200 néző. Vezette: Berényi Tamás (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M., Causic, Lantos, Varga M. – Szekszárdi, Kirchner – Beke, Wittrédi (Tóth M., 70.), Szinanovics – Városi. Vezetőedző: Kovács Zoltán
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Balogh M., Tóth B. (Horgosi, 36.), Magyar B. – Dedics, Kenderes – Rokszin, Pintér N. (Pantovics, 90.), Tóth L. (Berdó, 86.) – Olasz D.Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Dedics (0–1) a 38., Kiss M. (1–1) a 43., Olasz D. (1–2) a 47., Rokszin (1–3) a 93. percben
Kiállítva: Beke (utánarúgott Dedicsnek) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Kovács Zoltán: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, a másodikban viszont a kiállítás miatt elveszítettük a lendületünket, ráadásul a kapunk előtt teljes homály honolt…
Balogh Pál: – A mérkőzés előtt aláírtuk volna az egy pontot, de végül teljes sötétségben feltaláltuk magunkat, ennek eredménye a nagyszerű győzelem. Külön gratulálok a tizenhat éves Horgosi Donátnak, aki bemutatkozott a felnőttek között.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–0
Csákvár, 300
néző. Vezette: Szőts Gergely (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Hajdú S. – Kékesi, Kiprich D. (Nyilasi B., 42.) – Molnár T. (Horváth R., 82.), Kocsis G., Lőrincz A. – Paudits (Oldal, 88.). Vezetőedző: Toldi Gábor
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol (Szécsi, 82.), Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik, Tamási Zs., Kónya – Vámos (Dragóner, 66.), Tisza, Rezes. Vezetőedző: Véber György
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor
: – Az időjárás miatt sajnos nem volt szemet gyönyörködtető a meccs, de mindenképpen rászolgáltunk az egy pontra. Örülök, hogy megőriztük őszi hazai veretlenségünket.
Véber György: – Az első félidőben kiegyenlített, nagy küzdelem zajlott a pályán, a szünet után viszont a nagy szélnek köszönhetően szinte egykapuztunk, de egyetlen helyzetünket sem tudtuk gólra váltani.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–SOROKSÁR SC 2–0 (1–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 680 néző. Vezette: Pintér Csaba (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Forró (Tóth B., 87.), Tar, Vanczák, Heffler T. – Pekár (Nagy Zs., 75.), Márkvárt, Spandler, Óvári (Tóth K., 84.) – Sándor Gy., Lencse. Vezetőedző: Vincze István
SOROKSÁR SC: Holczer – Valencsik, Gengeliczki, Lorentz, Csilus T. (Bajzát, 69.) – Silye, Peszmeg (Papp M., 63.), Huszák, Sándor I. – Szilágyi P. (Pál A., 69.), Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Sándor Gy. (1–0) a 17., Lencse (2–0) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Vincze István: – Jó Soroksárt győztünk le, remekül játszottunk, mindenki érezte a mérkőzés súlyát. Pozitívan értékelem az eddigi mérkőzéseimet, az pedig, hogy maradok-e a kispadon, arról hamarosan dönt a vezetőség.
Lucsánszky Tamás: – Élvezetes, közönségszórakoztató meccset játszottunk, nem álltunk be védekezni, nem játszottunk bunkerfocit. A fordulópontokból sajnos nem jöttünk ki jól lélektanilag. Ezzel együtt büszke vagyok a csapatomra, nem csak a mai mérkőzés, hanem az egész naptári évben mutatott teljesítményünk miatt.

SZEOL–SZEGED 2011 1–3 (1–2)
Szeged, 1000 néző. Vezette: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter)
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Gajág (Tomisics, 66.), Vágó L., Grünwald (Beretka, 90.) – Schrammel (Lévai, a szünetben), Búrány, Puskás Cs., Rácz L. – Makszimovics, Péter A. Szakmai igazgató: Lóczi István
SZEGED: Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros M. – Coroian (Geiger, 90.), Horváth A., Király P. (Farkas A., 62.), Zabari – Zádori (Balogh B., 78.), Germán. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Zádori (0–1) a 10., Tóth G. (0–2) a 23., Puskás Cs. (1–2) a 27., Germán (1–3) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Lóczi István
: – Helyzetünkből adódóan fel kellett vállalnunk a nyílt játékot, amit könyörtelenül kihasznált ellenfelünk. Korán kétgólos hátrányba kerültünk, és csak futottunk az eredmény után.
Klausz László: – A védelem ezúttal is kitett magáért, a helyzetkihasználásunkon viszont javítanunk kell ahhoz, hogy a tavasszal csatlakozzunk az élmezőnyhöz.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–CEGLÉDI VSE 4–2 (0–2)
Békéscsaba, 608 néző. Vezette: Vízer Roland (Márkus Péter, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Fehér Zs., Szélpál N., Juhász Gy. (Birtalan, 30.). – Bényei, Spitzmüller (Urbin, a szünetben.), Nagy I., Fabio – Pilán, Gránicz (Tóth D., 90.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
CEGLÉD: Horváth G. – Valkovszki, Nánási, Albert I., Farkas A. – Tóth L. (Peres, 80.), Asztalos (Horváth B., 75.), Csordás Sz., Szkunc (Babolek, 56.) – Albert Á., Szabó V. Vezetőedző: Krecska János
Gólszerző: Szabó V. (0–1) a 13., Albert Á. (11-esből, 0–2) a 21., Nánási (öngól, 1–2) az 50., Urbin (2–2) a 61., Urbin (3–2) a 77., Urbin (4–2) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, több apróbb hibát elkövettünk, s kétgólos hátrányba kerültünk. Nem az ellenfél dominált, inkább „csak” okosan játszott az első félidőben. A fordulás után megmutatta a csapat az igazi arcát, nem pánikolt, hanem jól játszott, rúgott négy gólt, és fordított.
Krecska János: – Vérlázítónak és megalázónak tartom egyes játékosok felsőbbrendűségét. Amíg a vezetők, az edzői stáb és a játékosok zöme megfeszül a pályán a pontokért, a pótolhatatlanoknak hitt labdarúgók edzőmenesztő küldöttsége felkereste a Nemzeti Sportot és az elnökségünket, hogy megbuktassa a szakmai stábot. Ahol ez megtörténik, ott nagy a baj. Jó lenne, ha ezek a játékosok a saját teljesítményükkel és lelkiismeretükkel igyekeznének elszámolni. (A Nemzeti Sport nem tud a megkeresésről – a szerk.)

VÁC FC–SIÓFOK 1–0 (1–0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Galán Roland)
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth B. (Rusvay, 89.), Tóth G. – Kákonyi (Nagy R., 71.), Niedermüller, Mátyás – Balajti (Zsolnai R., 82.) Megbízott edző: Gulyás Gábor
SIÓFOK: Tajti – Szilágyi Z., Szalai V., Czingráber, Farkas N. – Gál M., Mogyorósi – Nagy D., Petneházi, Gréczi – Kozma (Berki P., 60.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Balajti (11-esből, 1–0) a 25. percben
Kiállítva: Petneházi (második sárga lap után) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Gulyás Gábor
: – Le a kalappal a srácok előtt, hogy ilyen sikeresen tudták lezárni a szezont. A játékunk hagyott némi kívánnivalót maga után, de összességében elégedett vagyok. Nagy Tibornak mielőbbi jobbulást kívánunk. (A váciak vezetőedzője, Nagy Tibor mellhártya-gyulladása miatt nem volt jelen a mérkőzésen.)
Goran Kopunovics: – Jól játszottunk, az akarattal, hozzáállással nem volt semmi gond. Büszke vagyok a fiúkra, sajnos ilyen passzban vagyunk, előfordul.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAÖRSI SC 1–3 (0–2)
Kisvárda, 600 néző. Vezette: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Máyer Gábor)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Vermes, Talabér (Szabó P., 73.) – Lucas, Erős G. – Fodor A. – Karacs (Rajczi, a szünetben), Gosztonyi, Cseri T. Szakmai igazgató: Révész Attila
BUDAÖRS: Ordasi – Menyhárt, Kinyik, Tányéros Á., Lajer – Sajbán Miklós – Marques-Airosa (Csobánki, 59.), Csillag D., Petró, Stieber A. (Ferkó, 91.) – Sajbán Máté (Pethő B., 92.). Megbízott edző: Márkus Tibor
Gólszerző: Tányéros Á. (0–1) a 24., Petró (0–2) a 45., Gosztonyi (1–2) az 59., Petró (1–3) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – Az egész éves teljesítményhez nagyon méltatlan volt a mostani produkció. Azon kívül, hogy szégyellhetjük magunkat, ez a mérkőzés is vissza kell húzzon bennünket a realitás talajára. A Budaörs megérdemelten nyert.
Márkus Tibor: – Rendkívül szervezetten játszottunk, és ez meghozta az eredményét. Jól kezdtük a mérkőzést, a játékosok hozzáállása végig megfelelő volt, ennek köszönhetjük ezt a bravúrt.

CIGÁND SE–DOROGI FC 1–0 (1–0)
Cigánd, 150 néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Szilágyi Norbert)
CIGÁND: Egyed – Molnár R., Sipos T., Szilágyi L., Varga K. – Oltean (Angyal, 73.), Baksa – Balogh A. (Modra, 69.), Katona Gy., Barcsay (Roszel, 64.) – Popescu. Szakmai igazgató: Szénay Péter
DOROG: Zima – Hauser, Berkó, Csató, Füredi (Perovics, 53.) – Nagyházi (Grabant P., 46.) – Szedlár, Icsó (Kővári, 46.), Sitku, Medgyes – Vígh Á. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Popescu (1–0) a 10. percben
Kiállítva: Katona Gy. (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter
: – Sikerült a héten gyakoroltakat részben megvalósítanunk. Amikor Sergiu Adrian Oltean megsérült, szétesett a védekezésünk, de sikerült megtartani az eredményt.
Németh Szabolcs: – Küzdelmes, parázs hangulatú mérkőzésen egy védelmi hibánkat az ellenfél kihasználta, utána futottunk az eredmény után. A nagy akarásnak nyögés lett a vége…

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC20116337–28+939
2. Soroksár SC20115437–20+1738
3. Balmazújváros20114524–17+737
4. Békéscsaba Előre20113630–16+1436
5. Kisvárda20105530–18+1235
6. Mosonmagyaróvári TE20104633–19+1434
7. Vác FC2095624–19+532
8. Szeged 20112086627–15+1230
9. ZTE FC2086631–27+430
10. Nyíregyháza Spartacus FC2085725–23+229
11. Soproni VSE2078524–22+229
12. Szolnoki MÁV FC2083925–28–327
13. FC Csákvár2069525–28–327
14. BFC Siófok20721122–29–723
15. Dorogi FC2065919–24–523
16. Kozármisleny FC20641019–25–622
17. Budaörs20611315–34–1919
18. Cigánd SE20541114–33–1919
19. Ceglédi VSE20431326–37–1115
20. SZEOL SC20321510–35–2511

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik