NB II: Békéscsabán nyert rangadót a Nyíregyháza, 1. hely a jutalom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.31. 17:29
A labdarúgó NB II 3. fordulójában Békéscsabán nyert rangadót a Nyíregyháza, így továbbra is őrzi százszázalékos mérlegét, és vezeti a tabellát. A Zalaegerszeg sima vereséget szenvedett Dunaújvárosban, míg a Vasas továbbra is szenved: az angyalföldiek hajrágóllal kaptak ki Tatabányán, bár edzőjük szerint a hazaiak bányásznapi „ajándékot” kaptak a játékvezetőtől.

A labdarúgó NB II 3. fordulójának rangadóján nagy tettet hajtott végre a Nyíregyháza Spartacus, hiszen Békéscsabán emberhátrányban fordított, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot. Bajzát Péter bombája a 36. percben a Szparit juttatta előnyhöz, de a félidő végén Gengeliczki Gergely a 16-oson belül kezezett, amelynek következtében begyűjtötte második sárgáját, a büntetőt pedig Dan-Alexandru Leucuta a hálóba lőtte. A szünet után Arbey Mosquera egy kipattanót értékesített, ám a vezetés megszerzése elaltatta a Csabát: egy kontra után előbb Paku Roland, majd a gyönyörű kapásgólt szerző Huszák Tamás talált a hálóba, így fordított a Nyíregyháza. A 93. percben Mosquera elesett a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest, Komjáti Andrásnál, a hazaiak vezetőedzőjénél pedig elszakadt a cérna: előbb keresetlen szavakkal bírálta a játékvezetőt, majd belerúgott egy közelében álló székbe, amely nekirepült a pályaelválasztó kerítésnek. A játékvezető felküldte a lelátóra, s a békéscsabaiak edzője éppen akkor ért oda a nézőtéri első sorhoz, amikor vége lett a rangadónak.Nyíregyháza Spartacus, hiszen Békéscsabán emberhátrányban fordított, így továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a bajnokságot. Bajzát Péter bombája a 36. percben a Szparit juttatta előnyhöz, de a félidő végén Gengeliczki Gergely a 16-oson belül kezezett, amelynek következtében begyűjtötte második sárgáját, a büntetőt pedig Dan-Alexandru Leucuta a hálóba lőtte. A szünet után Arbey Mosquera egy kipattanót értékesített, ám a vezetés megszerzése elaltatta a Csabát: egy kontra után előbb Paku Roland, majd a gyönyörű kapásgólt szerző Huszák Tamás talált a hálóba, így fordított a Nyíregyháza. A 93. percben Mosquera elesett a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest, Komjáti Andrásnál, a hazaiak vezetőedzőjénél pedig elszakadt a cérna: előbb keresetlen szavakkal bírálta a játékvezetőt, majd belerúgott egy közelében álló székbe, amely nekirepült a pályaelválasztó kerítésnek. A játékvezető felküldte a lelátóra, s a békéscsabaiak edzője éppen akkor ért oda a nézőtéri első sorhoz, amikor vége lett a rangadónak.

A játék színvonalát tekintve ellentétes félidőket játszott egymással a Tatabánya és a Vasas a bányásznapi mérkőzésen. Az első félidő eseménytelensége után a második játékrészben a Vasas vezető gólját követően megélénkült a játék; az egyik hazai támadás során először a Vasas kapusa, Németh Gábor jutott a kiállítás sorsára, a Tatabánya nyolc percen belül meg is fordította a mérkőzést. Ám ettől nem estek össze az angyalföldiek, a hajrában Gál Mátyás fejesével egyenlítettek, csakhogy ezen a napon Fortuna – már ismét egyenlő létszámnál – a Bányász kezét fogta: a 93. percben rossz Hermány Bence-felszabadítás után Weitner Ádám második gólját is megszerezte. És még ezzel sem volt vége az izgalmaknak, hiszen a 95. (!) percben Remili Mohamed szabadrúgása után Tom Schulz kapura csúsztatta a labdát, amely a lécről pattant ki! Így a 1500 néző nagy része ünnepelhetett, Dirk Berger, a Vasas vezetőedzője viszont nem, szerinte bányásznapi „ajándék" segítségével nyert a Tatabánya.

Egyre nagyobb krízisben van a ZTE, amely most Dunaújvárosban kapott ki úgy, hogy még értékelhető kapura lövése sem volt a mérkőzésen! A zalaiak 2–0-s hazai vezetés után teljesen szétestek, az Újváros tetszés szerint vezethette támadásait, és csak Safet Jahicon múlt, hogy nem lett még nagyobb különbségű a vendégek veresége. Úgy tűnik, az Ajka elleni hétközi kupakudarc és a bundavád mentálisan is megviselte a csapatot, amely most már mély gödörben van.

Harmadik mérkőzésén a harmadik döntetlenjét érte el a Kisvárda, de talán ez a legértékesebb, hiszen a Gyirmót FC Győr ellen tartottak otthon egy pontot Révész Attila játékosai. Az első félidőben a gyirmótiak uralták a játékot, egymás után alakították ki a veszélyesnél veszélyesebb helyzeteket, de gólt nem tudtak szerezni. A második félidő már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a várdaiaknak is volt több gólszerzési lehetőségük, de végül maradt a hazaiaknak inkább jó döntetlen.

A forduló másik gól nélküli mérkőzésén a Cegléd és az Ajka osztozott meg a pontokon. Az egész találkozón a Pest megyeiek domináltak, jóval több lehetőségük volt a gólszerzésre. Koós Gábor, Kormos László, Medgyesi László és Szkunc Vjacseszláv is gólt lőhetett volna, de vagy célt tévesztettek, vagy az ajkai kapusok (Tulipán Ákos a szünetben Jánosa Tibor sérülése miatt lépett pályára) hárítottak remekül. Így a még nyeretlen Ajka lehet boldogabb az egy ponttal.

Meglepően nagy különbségű győzelmet aratott a Balmazújváros a Szigetszentmiklós otthonában. Híres Gábor együttese az első félidőben sokkal határozottabban futballozott, és megérdemelten jutott kétgólos vezetéshez, a szünet után pedig átvészelte a kritikus időszakot, és a hajrában újabb gólt szerezve bebiztosította győzelmét.

Tipikus egygólos mérkőzést nyert meg a Sopron Kozármislenyben, igaz, sokáig a soproni kapus, Heinrich Márk bravúrjai kellettek ahhoz, hogy Supka Attila csapata „meccsben" maradjon. A második félidő közepén az egyik ellentámadás után aztán Bali Péter közelről a mislenyi kapuba fejelt, és ez három pontot ért, mivel ezután a hazaiak már nem tudtak újítani.

NB II, 3. FORDULÓ

Augusztus 30., péntek
Siófok–Szolnoki MÁV 2–2

Augusztus 31., szombat
BÉKÉSCSABA–NYÍREGYHÁZA 2–3 (1–1)
Békéscsaba, 2000
néző. Vezette: Szilasi (Horváth Z., Péter)
Békéscsaba:
Scsekics – Tolmbaye, Albert I., Szűcs I., Juhász Gy. – Balog Zs. (Kiprich, 83.), Tölgyesi, Lucas (Pozsár, 77.) – Leucuta, Mosquera, Voiculet (Pantovics, 60.)
Nyíregyháza:
Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás Sz., Sándor I. (Mizsér, 87.) – Kákonyi (Polényi, 37.), Huszák (Pákolicz, 91.), Paku – Bajzát
Gólszerző:
Bajzát (0–1) a 36., Leucuta (11-esből, 1–1) a 45., Mosquera (2–1) az 50., Paku (2–2) a 63., Huszák (2–3) a 79. percben
Kiállítva:
Gengeliczki (a második sárga lap után) a 45. percben
MESTERMÉRLEG

Komjáti András:
– Olyan mérkőzést veszítettünk el, amelyen egy-két játékosom teljesen figyelmen kívül hagyta, hogy van a pályán egy Bajzát, akire külön is felhívtuk a figyelmet.
Lucsánszky Tamás: – Egy ilyen este után úgy látom, fantasztikus csapatom van. Nem játékosaink, hanem hőseink vannak.

DUNAÚJVÁROS PASE–ZALAEGERSZEG 3–0 (1–0)

Dunaújváros, 1350 néző. Vezette: Varga László (Varga II Gábor, Pápai Zoltán)
Dunaújváros:
Milinte – Szauter, Beleuc, Burucz, Csehi – Szalai T. (Papp M., 82.), Böőr, Lázár Zs. – Godslove (Ato, 69.), Urbán G. (R. Thiago, 65.), Jakab
ZTE:
Jahic – Máté P., Nánási (Buzás, 30.), Kovács G., Nagy Z. – Szegleti, Simonfalvi, Vágó – Kulcsár K. – Vayer (Babati, 73.), Frizoni
Gólszerző:
Lázár Zs. (1–0) a 33., Godslove (2–0) a 50., Urbán G. (3–0) az 59. percben
Kiállítva:
Böőr (könyöklésért és ütésért) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, bár az elején nehezen lendültünk játékba. Kicsit pontatlanok voltunk, a második félidőben pedig a kiállítás után nehézkesen folytattuk a támadójátékunkat. Ettől függetlenül magabiztosan győztünk.
Simon Antal:
– Sima mérkőzés volt, a Dunaújváros minden tekintetben csapatom fölé kerekedett. Ellenfelünk gyorsabb, agresszívebb és mentálisan erősebb volt. Az alapembereim közül a szerb tengely hiányzott, de ez sem lehet magyarázat a gyenge játékra.

TATABÁNYA FC–VASAS 3–2 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 1500
néző. Vezette: Karakó Ferenc (Galán Roland, Kiss I Balázs)
Tatabánya:
Farkasdi – Almási, Szamosszegi, Bozsik J., Radnai – Ludánszki I. (Kis Sz., 76.), Kovács I., Bakos (Besztercei, 61.) – Móri (Szabó B., 69.), Weitner, Ferkó Cs.
Vasas:
Németh G. – Görgényi, F. Álcantara (Recklet, 58.), Schulz, Horváth L. – Szedlár (Coelho, a szünetben), Cseke, Gál M., Hohmann (Hermány, 69.) – Zamostny, Remili
Gólszerző:
Remili (0–1) a 62., Ferkó Cs. (1–1) a 71., Weitner (2–1) a 79., Schulz (2–2) a 85., Weitner (3–2) a 93. percben
Kiállítva:
Németh G. (buktatta a gólhelyzetben kapura törő Ferkó Csabát) a 68., Ferkó Cs. (szándékosan megrúgta ellenfelét) a 88. percben
P. Nagy László:
Az első félidő gyengébb játéka után sebességet váltottunk, és már a kiállítás előtt is jól futballoztunk. Sorsdöntő volt az első piros lap, mert gólt szereztünk, majd a mi kiállításunk után volt még annyi tartás a csapatban, hogy megszerezzük a győztes gólt.
Dirk Berger:
– Ha hibákat követünk el, akkor elveszíthetjük a mérkőzéseket, és most veszítettünk is. Semmi más nem hiányzott a Tatabánya ellen, csak az egyenlő mérce a játékvezetőtől, mert ezen a mérkőzésen nem nyerhettünk.

KOZÁRMISLENY–SOPRONI VSE-GYSEV 0–1 (0–0)
Kozármisleny, 300 néző. Vezette: Berke Balázs (Butkai Zsolt, Kovács II Gábor)
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Fenyvesi (Tóth A., 80.) – Nagy K. (Vituska, 74.), Nagy E., Kovács T., Cziráki – Varga B., Kovács D. (Szabó B., 68.)
SVSE: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Szabó L. – Gaál B., Deme (Horváth A., 54.), Sifter, Varga G., Czár (Németh L., 58.) – Bali (Erdélyi L., 78.)
Gólszerző: Fazakas (0–1) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó Zsolt: – Tipikus egygólos mérkőzést buktunk el. Éreztem, amelyik csapat vezetést szerez, meg is nyeri a találkozót. A játék képe alapján a döntetlent igazságosabbnak érezném, az viszont régi igazság, hogy rúgott gól nélkül nem lehet győzni.
Supka Attila: – Megérdemelten nyertünk, ráadásul idegenben, és ez nagy fegyvertény. Az első félidőben akadtak ugyan kisebb gondjaink, de a szünetben felhívtam a figyelmet a hibákra, a második játékrészben javítottunk, és végül még gólt is szereztünk.

KISVÁRDA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0
Kisvárda, 800 néző. Vezette: Lovas László (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
Kisvárda: Petranics – Lakatos I., Hegedűs T., Oláh D., Tóth Gy. – Miskolczi (Pavlov, 81.), Kornutjak, Nagy B., Fodor A. – Pálvölgyi (Üveges, 74.), Bouard (Farkas Márton, 87.)
Gyirmót: Deli – Balog Z., Graszl K., Lengyel D. (Kardos N., 59.), Farkas Márk – Erős G., Lázár P. – Cseri T., Beliczky (Fejes J., 72.), Papp K. – Oross (Tóth N., 79.)
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Az első félidőben a jól kezdő Gyirmót dominált, majd kiegyenlített küzdelmet láthattunk. Mindkét csapat támadni próbált, mi is felvállaltuk a játékot, rengeteget futottak játékosaim, dicséret illeti őket. Ez a döntetlen hazai pályán is értékes.
Sisa Tibor: – Szikrázóan kemény mérkőzésen ismét a helyzetkihasználásunkkal álltunk hadilábon. Többet birtokoltuk a labdát, több helyzetünk is volt, mint az ellenfélnek. Talán rúgtunk gólt is, de nulla nulla maradt a végeredmény...

CEGLÉDI VSE–FC AJKA 0–0
Cegléd, 400 néző. Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Cegléd: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Szala – Kenderes, Fehér B. (Miklósvári, 89.) – Lipusz (Markó, 74.), Koós, Szkunc – Kormos (Medgyesi, 62.)
Ajka: Jánosa (Tulipán, a szünetben) – Köles, Pákai, Jagodics M., Fodor M. – Horváth A., Sipos N. – Skriba (Lattenstein, 62.), Mihalecz P., Major N. (Hanzl, 78.) – Sowunmi
MESTERMÉRLEG
Ványi Zsolt: – Igaz, kicsit hátul, de fegyelmezetten és jól védekeztünk, így a vendégeknek nem is volt gólszerzési lehetőségük. Az első félidő meddő játéka után a másodikban már kapura is veszélyesebben futballoztunk, és a kialakított helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, amire rá is szolgáltunk volna.
Ifj. Mihalecz István: – Ezúttal a csapat küzdőképessége megfelelő volt, és ez döntetlent eredményezett. A megszokottnál azonban gyengébben futballoztunk, és így egyértelmű is volt számomra, hogy nem nyertük meg a mérkőzést. Remélem, két nap távlatából majd jó eredménynek tartom a megszerzett egy pontot.

SZTK-ERIMA–BALMAZÚJVÁROS 0–3 (0–2)
Szigetszentmiklós, 300 néző. Vezette: Kiss Norbert (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
SZTK: Sánta A. – Milos, I. Jakovljevics, Kornis – Sz. Jakovljevics – Bonifert (Balogh M., a szünetben), Nagy J. (Csikortás, 70.), Zsivoczky, Kollega – Fekete Á., Pilavdzic (Takács T., 62.)
Balmazújváros: Szalma – Oláh G. (Bokros, 87.), Forgács, Kiss L., Németh Á. – Nagy R. (Belényesi, 79.), Szőllősi F., Müller, Virágh – Urbin (Kónya, 66.), Tóth D.
Gólszerző: Urbin (0–1) a 38., Forgács (0–2) a 45., Virágh (0–3) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics: – Az első félidei játékunkkal megajándékoztuk az ellenfelet. A másodikat jobban kezdtük, volt is huszonöt perc, amikor jól játszottunk, s három-négy nagy helyzetet is kialakítottunk. Az első félidei rossz hozzáállásunk után azonban nehéz volt felpörögni.
Híres Gábor: – A második félidőben volt egy kis zavar csapaton belül, de szerencsére a harmadik gólunkkal biztossá tettük győzelmünket. Szerencsések voltunk, nekünk a kapufáról befelé pattant a labda, az ellenfélnek pedig kifelé. Reálisan értékelve nagy különbség nem volt a két csapat között.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus 3 3 10–2 +8 9
2. Siófok 3 2 1 6–2 +4 7
3. Soproni VSE 3 2 1 3–1 +2 7
4. Dunaújváros PASE 3 2 1 5–4 +1 6
5. Békéscsaba Előre 3 1 1 1 7–4 +3 4
6. Balmazújváros 3 1 1 1 6–6 0 4
7. Ceglédi VSE 3 1 1 1 3–3 0 4
7. Gyirmót FC Győr 3 1 1 1 3–3 0 4
9. Duna FC Tatabánya 3 1 1 1 4–7 –3 4
10. Szigetszentmiklósi TK 3 1 2 1–4 –3 3
11. Kisvárda SE 3 3 4–4 0 3
12. Szolnoki MÁV FC 3 2 1 5–6 –1 2
13. FC Ajka 3 2 1 2–5 –3 2
13. Zalaegerszegi TE FC 3 2 1 2–5 –3 2
15. Kozármisleny 3 1 2 2–4 –2 1
16. Vasas 3 1 2 3–6 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik