A Szolnok az utolsó percben büntetett, már a Siófok sem hibátlan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 15:25
null
Fehér Zsolt felesleges szabálytalansága két pontba került a siófokiaknak (Fotó: Szabó Miklós – NS-archív)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában az eddig hibátlan Siófok hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a továbbra is nyeretlen Szolnokkal. A vendégek Nagy István büntetőjével szerezték meg a vezetést, amelyet követően a házigazda Papp Máté bombagóljával és Novák Alexisz megpattanó szabadrúgásával fordított, de a végén ismét jött Nagy, aki a második tizenegyesét is belőtte, így megmentett egy pontot csapatának. Nagy három forduló alatt már ötször volt eredményes.

 

A Balaton-partiak jól indították a szezont, a Balmazújvárost otthon 3–0-ra verték meg, a Gyirmót elleni idegenbeli rangadón pedig 1–0-val húzták be a három pontot, így gólt sem kapva álltak hibátlanul két kör után. A szolnokiak ezzel szemben eddig csupán egy pontot szereztek két fellépésük során, így a házigazda számított a találkozó esélyesének.

Ennek ellenére a vendégek léptek fel támadólag, és mindjárt az első percben kétszer is veszélyeztettek, Tajtinak azonban sem Máté lövésénél, sem Mile fejesénél nem kellett játékba avatkoznia.

Az első tíz perc végén egy siófoki bedobás után egészen a hazai 16-osig került a labda, Papp Szilárd pedig addig rángatta Mátét, amíg a támadó el nem esett a büntetőterületen belül. A tizenegyest az első két fordulóban három szabadrúgásgólt szerző Nagy István végezte el, magabiztosan a bal alsóba lőtt, így megszerezte a vezetést a szolnoki együttes (0–1).

Ezt követően a Balaton-partiak kerültek fölénybe, és bár Papp Máté indítását még lekapcsolták, és Novák két távoli lövése sem eredményezett gólt – előbb a sorfal, majd a megpattanó ismétlés végén Pokorni védett –, a 19. percben jött az egyenlítés. Az előző lövéssorozat végén nem szabadult fel a kapu, Papp Máté elé került a labda, aki mintegy 30 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot (1–1).

A siófokiak főleg beívelt labdákkal próbálták megkerülni a szolnoki védelmet – általában Pokorni kezében haltak el a kísérletek –, míg a túloldalon Sipeki távoli próbálkozása jelentett veszélyt, de a labda végül jócskán fölé szállt.

A játékrész krónikájához tartozik még, hogy a korábbi siófoki Máté János összefejelt a hazai Papp Szilárddal, és agyrázkódás miatt le kellett cserélni. Sokkal tovább utóbbi sem bírta ugyanakkor, a második félidőre ő sem jött már ki.

A fordulást követően ezúttal a hazaiak kezdtek be, bár Tímár szabadrúgása sem okozott megoldhatatlan feladatot Pokorninak.

A szolnokiak egy gyönyörű kombináció után nagyon közel kerültek az újabb vezető találathoz, Vári jobb oldali beadását Bohner ollózta kevéssel a bal felső fölé-mellé.

A második félidő 10. perce sem múlt el esemény nélkül, Novák Alexisz végezhetett el szabadrúgást a 16-os előteréből, 25 méteres tekerése pedig a sorfalról a szolnoki kapust becsapva a jobb alsóba pattant (2–1).

A 64. percben eldönthette volna a mérkőzést a Siófok, Dajic kapáslövése azonban a léc fölé zúgott, erre pedig ráfizetett a hazai csapat.

A vendégek a hajrában minden követ megmozgattak, Tajtinak Szepessy fejesénél óriási bravúrt kellett bemutatnia, de a támadó ezen kívül is helyzetbe került (kevéssel fejelt a kapu mellé), majd Bohner is egyenlíthetett volna, azonban a bal alsó mellé lőtt.

Amikor már úgy tűnt, hogy kihúzza a Balaton-parti csapat, jött Fehér felesleges szabálytalansága, az újabb büntetőt pedig a bal felsőbe lőtte Nagy, aki amellett, hogy megmentett egy pontot csapatának, ötödik szezonbeli gólját szerezte meg (2–2).

A Siófoknak volt még egy lehetősége, élni azonban nem tudott vele, így már egyedül a Nyíregyháza hibátlan a másodosztályban.

„Kettő pontot veszítettünk, úgy érzem – mondta Horváth Károly a mérkőzést követően a Duna televíziónak. – Sokkal jobban kell játszani, jobban kell az összjátékra törekedni. Megint túlzottan célfutballt játszottunk, és pontrúgásokra helyeztük a hangsúlyt, ez nem jött be, ezért nagyon fájó, hogy nem tudtuk a három pontot megszerezni.”

„Én úgy láttam, hogy még a szabálytalanság előtt a mi játékosunkkal szemben is szabálytalankodtak. Talán, ha lefújják az elsőt, nincs ez a tizenegyes, de ez a játékvezető dolga” – felelte az utolsó perces egyenlítést megelőző tizenegyes jogosságát firtató kérdésre a siófokiak mestere.

S hogy mi kell ahhoz, hogy az előző idényben az NB I-ből kieső együttes visszajusson az élvonalba?

„Az például, hogy az ilyen mérkőzéseket, amelyeken vezetünk, van hátra négy-öt perc, azokat meg kell nyerni. Akkor tudunk majd előre lépni.”

„A hazaiak vezetőgólja után nagy erőket mozgósítottunk, több lehetőségünk is volt, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy hátul fellazultunk ekkor, így az ellenfélnek is voltak helyzetei. Nagy erőkkel próbáltunk pontot menteni, ami végül megérdemelten sikerült. Az első félidő alapján mindenképpen pariban voltunk a Siófokkal” – mondta a mérkőzés után ezt már Kis Károly, a szolnokiak edzője.

„Rendkívül bosszantó volt a második gól, innen úgy látszott, hogy szétugrott a sorfal és egy megpattanó labda jutott a kapunkba. Nyilván több oka is volt, hogy a Siófok fordítani tudott, de ahogy előbb mondtam, a csapat erejét bizonyítja, hogy fel tudtunk állni, és ez egy rendkívül értékes pont” – tette hozzá a vendégek mestere.

„Kezdhettük volna jobban is a szezont, legutóbb Tatabányán a második félidőben nagyon jól futballoztunk, de kihagytuk a helyzeteket, így három pont helyett csak egyet szereztünk, a Gyirmót pedig jól játszott, megérdemelten nyert. Fél évvel ezelőtt alighanem mindenki elfogadta volna azt az utat, amit azóta bejártunk, hiszen akkor teljesen utolsók voltunk a másodosztályban, most pedig úgy gondolom, pariban leszünk itt mindenkivel” – zárta mondandóját Kis Károly.

NB II
3. FORDULÓ

Siófok–Szolnoki MÁV 2–2 (1–1)
Siófok. Vezeti: Pintér Cs.
Siófok:
Tajti N. – Fehér Zs., Tímár, Papp Sz. (Fülöp N., a szünetben), Novák A. – Horváth B. (Bogáti, 63.), Peszmeg, Vass M., Papp M. – Vólent, Dajic (Mokánszki, 74.). Vezetőedző: Horváth Károly
Szolnok:
Pokorni – Vári, Grúz, Antal G., Fritz – Sipeki (Lengyel B., 66.), Mile – Bohner, Nagy I., Kállai (Magos, 66.) – Máté J. (Szepessy R., 42.) Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző:
Papp M. (19.), Novák A. (55.), ill. Nagy I. (11., 90. – 11-esből)
Sárga lap: Papp Sz. (10.), Fülöp N. (60.), Fehér Zs. (89.), ill. Mile (54.)

A SZOMBATI PROGRAM
17.30: Dunaújváros PASE–ZTE
17.30: Ajka–Cegléd
17.30: Kozármisleny–Soproni VSE
17.30: SZTK-Erima–Balmazújváros
17.30: Kisvárda–Gyirmót FC Győr
17.30: Tatabánya–Vasas
19.00: Békéscsaba–Nyíregyháza

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Siófok 3 2 1 6–2 +4 7
2. Nyíregyháza Spartacus 2 2 7–0 +7 6
3. Békéscsaba Előre 2 1 1 5–1 +4 4
4. Soproni VSE 2 1 1 2–1 +1 4
5. Ceglédi VSE 2 1 1 3–3 0 3
5. Gyirmót FC Győr 2 1 1 3–3 0 3
7. Szigetszentmiklósi TK 2 1 1 1–1 0 3
8. Dunaújváros PASE 2 1 1 2–4 –2 3
9. Kisvárda SE 2 2 4–4 0 2
10. Zalaegerszegi TE FC 2 2 2–2 0 2
11. Szolnoki MÁV FC 3 2 1 5–6 –1 2
12. Kozármisleny 2 1 1 2–3 –1 1
13. Vasas 2 1 1 1–3 –2 1
14. Balmazújváros 2 1 1 3–6 –3 1
15. FC Ajka 2 1 1 2–5 –3 1
16. Duna FC Tatabánya 2 1 1 1–5 –4 1

 

PERCRŐL PERCRE

93. Véget ért a mérkőzés.
91.
Novák nagy helyzete után a kapu bal oldala mellett hagyta el a labda a játékteret.
90. 3 perc hosszabbítás lesz.
90. GÓÓÓL! Nagy ezúttal a bal felső sarokba lőtt. 2–2!
89. ÚJABB SZOLNOKI TIZENEGYES! Fehér Zsolt szabálytalankodott Szepessyvel szemben.
88. Magos harcolt ki szögletet.
87. Peszmeg
távoli lövése sem sokkal tévesztette el a szolnoki bal alsó sarkot.
86. ÚJABB SZOLNOKI LEHETŐSÉG! Bohner
kerülte meg Fehért, majd nagy helyzetben balról a kapu előtt keresztbe a bal alsó mellé lőtt.
85.
Magos jobb oldali beadását Szepessy fejelte kevéssel a jobb alsó mellé.
84. Újabb szolnoki lehetőség, de hiába került földre a támadó, nincs sípszó.
83.
Nagy István végezhetett el szabadrúgást jobbról, az oldalvonal mellől, 35 méteres beadása után Tajti ki tudta paskolni a labdát.
81.
Vólent 16 méteres lövése a a bal alsó mellé pattogott.
80. ÓRIÁSI HELYZET!
Magos elől Fülöp ment, de nem szabadult fel a siófoki kapu, a jobb oldali Nagy-beadás után Tajtinak kellett óriásit védenie Szepessy fejesénél a kapu bal oldalánál.
78. Bogáti
nagyon aktív, de 21 méteres lökete kevéssel a léc fölé szállt.
77.
A sarokrúgás után nincs helyzet.
77.
Bogáti indította Vólentet, a visszaadott labdáját középre adták, de a védők tisztázni tudtak.
74. Dajic helyére Mokánszki állt be.
70. Papp
próbálta meg átverekedni magát a fél védelmen, de Antal a 16-oson belül már szerelni tudta.
70. Peszmeg próbálta megjátszani Bogátit, Pokornié lett a labda.
69. Felpörögtek az események, előbb Fülöp tisztáz egy jobb oldali szolnoki beadás után, majd a vendégeknek kellett Vólentet megszabadítani a labdától.
66. Kettős csere a vendégeknél: Sipeki és Kállai ment le, Lengyel Béla és Magos jött be.
64. ZICCER! Bogáti játszott Papphoz a bal oldalon, ő középre adott, Dajic pedig 7 méterről, kapásból ziccerben a léc fölé ágyúzott.
63. Horváth Bence helyére Bogáti állt be a hazaiaknál. Utóbbi volt a Gyirmót elleni idegenbeli siker egyetlen gólszerzője.
61. Dajic passza pontatlan, nincs helyzet.
60. A szabadrúgás a sorfalon halt el, az ismétlés pedig a bal alsó mellé szállt.
60. Fülöp is besárgult, lerántott Nagy Istvánt a 16-os bal oldalánál.
58. Ezúttal Dajic és Mile ütközött, utóbbit ápolni kell.
55. GÓÓÓL! Már a siófokiak vezetnek! Novák végezte el a szabadrúgást, 25 méteres tekerése a sorfalon irányt változtatva a kapu jobb oldalába pattant, Pokorni kiszolgáltatott helyzetben esélytelen volt. 2–1
54. Dajicot ismét felborították a 16-os előtt, Mile még egy sárgát is kapott.
50.
GYÖNYÖRŰ HELYZET! Vári jobb oldali beadása után Bohner ollózott kevéssel a bal felső sarok fölé-mellé.
49. Tímár nagy erejű löketét Pokorni magabiztosan fogta.
49.
A kaputól 26 méterre jár hazai szabadrúgás.
48. Vólent kapott labdát az ötös bal sarkánál, de a beadását blokkolták a védők.
46. Folytatódik a mérkőzés.
Papp Szilárd sem tudja folytatni. Helyére Fülöp Noel állt be.
45+1. Véget ért az első félidő.
45.
Egy perc a hosszabbítás.
45.
Vass fejelte ki a rövidre érkező szögletet.
44.
Szepessy első lehetősége, 14 méterről, jobbról egy pattanás után kapura lőtt, a labda szögletre pattant.
43.
Pokorni húzott le egy újabb beadást, majd a középpályák gyakorlatilag megszűntek, óriási rohanás vette kezdetét, de helyzet nincs, csak egy les.
42. Az agyrázkódást szenvedő Máté helyett Szepessy Róbert folytatja.
41.
A sarokrúgást könnyedén húzta le Tajti.
41.
Lapos jobb oldali szolnoki beadás, de Tímár tisztáz.
40.
Gyorsan elvégzett siófoki szabadrúgás, annyira, hogy lesre futottak a támadók.
38. SÉRÜLÉS. Papp Szilárd
és Máté János fejelt össze a tizenhatos előtt, mindkettejüket ápolni kellett.
37.
Kállai kapott belöbbölt labdát a tizenhatoson belül a bal oldalon, beadását viszont Fehér bevetődve szögletre tisztázta. A sarokrúgás után nem alakult ki helyzet, Mile óriási bedobása után Sipeki 22 méteres kapáslövése pedig jócskán fölé szállt.
32.
Szöglettel felérő szolnoki bedobás után Peszmeg csúsztatta ki a labdát.
30.
Veszélyes helyről jöhetett szabadrúgással a házigazda, a kapu elé ívelt labda azonban jócskán elkerült mindenkit.
27. Sipeki próbálta belőni a labdát a védők mögé – kevés sikerrel.
22.
Pokorni húzott le magabiztosan egy bal oldali beadást, amelyet követően még szabálytalankodtak is vele szemben.
19. BOMBAGÓL! Most viszont már a szolnoki kapus is tehetetlen! Papp Máté gondolt egyet, és jó 30 méterről, bődületesen nagy gólt vágott a bal felső sarokba. 1–1.
19.
A legurított szabadrúgást Novák elsőre a sorfalba lőtte, másodjára viszont már kaput talált, a megpattanót bravúrral védte Pokorni.
18.
Dajicot vágták fel a kaputól 25 méterre.
16.
Kállai kapott labdát a bal szélen Sipekitől, bent tartotta, majd középre adott, de nincs újabb lehetőség.
16.
Papp Máté indítását lekapcsolta Sipeki a tizenhatos vonalánál, így nincs ziccer.
Nagy már szezonbeli negyedik gólját szerezte meg!
11. GÓÓÓL! Nagy István magabiztosan a bal alsóba helyezett, Tajti nem ért le. 0–1
10. Papp Szilárd szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Mátét rántotta le a mezénél fogva. Tizenegyes!
8. A jobb oldalról is a rövidre érkezett a labda, de ezúttal is tisztáztak a vendégek.
8.
Antal mentett fejjel a siófoki felívelés után, újabb szöglet. Újra a rövidre érkezett, majd az ismétlést a hosszún bólintották ismét az alapvonalon túlra.
5. Jöhet az első hazai szöglet is, Sipeki azonban könnyedén vágta ki a rövid beadást.
1. Alig 35 másodpercet kellett várni az első lövésre, Máté távoli próbálkozása egy védőt érintve kerülte el a kapu bal oldalát. A szöglet után Mile fejese szállt a léc fölé.
1. Elkezdődött a mérkőzés.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik