NB II: Elek Bence hét év után távozik Siófokról, Óbudán folytatja

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 12:58
null
Elek Bence (labdával) hét év után távozik Siófokról (Fotó: Dömötör Csaba – archív)
Hét év után távozott a BFC Siófok csapatától Elek Bence, annak ellenére, hogy az új idényben mindkét bajnokin kezdőként lépett pályára. A 30 éves támadó a III. Kerületnél folytatja a pályafutását – adta hírül a siófoki klub honlapja.

Elek Bence Kazincbarcikán nevelkedett, 2009-ben debütált az NB II Keleti csoportjában szereplő felnőttgárdában. A 17 évesen bemutatkozó játékos a 60. percben csereként beállva első labdaérintéséből gólt szerzett, a Kazincbarcika ezzel a találattal múlta felül a Jászberényt.

Elek 2009 nyarán Fehérvárra került, ott nem tudta beverekedni magát az élvonalbeli keretbe, csupán két Magyar Kupa-mérkőzésen ölthette magára az első csapat mezét.

A támadó szerepelt még a Putnok és a Cegléd színeiben is, mielőtt 2015 tavaszán visszatért Barcikára. Mivel a borsodiakkal nem sikerült az NB II-be jutás, 2015 nyarán Siófokra szerződött. A Balaton-parti együttesben 207 NB II-es meccsen lépett pályára, 47 gólt szerzett.

Utolsó siófoki találataként július 31-én az NB II 1. fordulójában az ő góljával nyert a Siófok 1–0-ra a Diósgyőr ellen.

Elek Bence az NB III-asIII. Kerületi TVE honlapjának röviden a következőt nyilatkozta: „Nagyon imponáló volt számomra, hogy a Kerület nagy erőket mozgósított annak érdekében, hogy megszerezzen. Gólokkal szeretném meghálálni a bizalmat, és a szezon végén feljutást ünnepelni!”

Juhász Roland, a Kerület sportigazgatója szerint Elek az öltözőben is vezért lehet majd.

„Fontos volt egy rutinos, karakteres támadó szerződtetése. Az, hogy sikerült az NB II-ből igazolni, nagy dolog számunkra jelenleg. Bencével beszélgetve szimpatikusak voltak azok a célok számára, amiket kitűztünk erre az idényre, és részese akart lenni a projektnek. Az öltözőben is fontos szerep hárulhat rá mint vezér.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BFC SIÓFOKNÁL
Érkezők:Debreceni Ákos(Paks – kölcsönbe),Dénes Csanád Vilmos(Mol Fehérvár FC II),Girsik Áron(Dorog),Kovács Dániel(Bicske – kölcsönből vissza),Lapos Máté(Bicske – kölcsönből vissza),Major Gergő(Puskás Akadémia),Nagy-Kolozsvári Dániel(Eger),Nyári Patrik(Paks – kölcsönbe),Nyitrai Bence(Bp. Honvéd – kölcsönbe),Pataki Zoltán(Törökszentmiklós),Vágó Gábor(MOL Fehérvár FC),Winter Dániel(MTK, legutóbb Békéscsaba – kölcsönbe)
Távozók: Boros Roland(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Deutsch Bence(Nyíregyháza), Elek Bence (III. Kerületi TVE),Eördögh András(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Farkas Gábor(Vasas – kölcsönből vissza),Horváth Milán(Budapest Honvéd – kölcsönből vissza),Jagodics Bence(Ajka),Kecskés Tamás(visszavonult),Kiss Balázs(ETO FC),Lorentz Márton(Paksi FC – kölcsönből vissza),Szmola Bálint(III. kerületi TVE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik