NB II: Dorogról és a Honvédtól érkezett játékos Kecskemétre

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.15. 13:18
null
Rjasko Mihajlo a Dorogot hagyta el a Kecskemét kedvéért (Fotó: kecskemetite.hu)
Két új játékossal bővült a minden bizonnyal a labdarúgó NB II-ben szereplő Kecskeméti TE kerete; Rjasko Mihajlo Dorogról, míg Buna Gábor a Budapest Honvédtól érkezett – számolt be róla a klub honlapja.

Rjasko Mihajlo
személyében az ukrán élvonalban is futballozó középhátvéddel bővült a Kecskemét kerete.

A 192 centis, 24 esztendős belső védő pályafutását az FK Hoverlában kezdte, majd 2015-ben igazolt Magyarországra, ahol a Balmazújváros játékosa lett, de akkor még csak egy mérkőzés jutott neki az NB II-ben. Hazatért ismét a Hoverlába, majd a Mariupol játékosa lett, az ukrán élvonalban 17-szer lépett pályára. 2017 februárjában vette az irányt ismét a magyar NB II felé, a Kisvárda labdarúgója lett. A bronzérmes csapatban négy mérkőzés jutott neki, de a 2017–2018-as kiírásban a második helyen feljutó együttesben már 27 meccsen volt kezdő és összesen két gólt jegyzett.

Az NB I-es bemutatkozás végül elmaradt, ennek oka egy súlyos térdsérülés volt. 2019-ben Dorogra igazolt, hogy újra felépítse magát, így a mögöttünk hagyott idényben 30 mérkőzésen játszott és egy gólt szerzett.

Azért választottam a KTE-t, mert olyan klubról van szó, mely nagy terveket szövöget, tradíciói vannak, emellett a város is nagyon megtetszett – ecsetelte Rjasko a klubhonlapon. – Jólesett az is, hogy ahogyan a vezetőedző értesült arról, hogy van esély a leigazolásomra, rögtön fel is keresett és elmondta, hogy mennyire szeretne a csapatában tudni. Ez egy játékosnak különösen fontos. A célom, hogy elérjük a klub által kitűzött terveket, egyénileg ehhez minél jobb teljesítményt szeretnék hozzátenni.”

Rjasko mellett a védelem jobb oldalára is érkezett új igazolás, Buna Gábor a Budapest Honvédtól érkezett, szintén végleg. A 19 esztendős játékos Marcaliban, Hévízen, majd Keszthelyen futballozott, itt fedezte fel 2015-ben a Honvéd. A kispesti akadémiára igazolva végigjárta az utánpótlás-csapatokat, bemutatkozott az utánpótlás-válogatottban is, majd a 2019/2020-as idényben a kispestiek színeiben az NB I-ben debütált, bár ekkor még főleg az NB III-as tartalékcsapatban futballozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik