Hétgólos meccsen békéscsabai bravúr Diósgyőrben

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2022.03.13. 16:50
null
Nagy győzelmet aratott a Békéscsaba a DVTK otthonában (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a második helyre legutóbb visszacsúszó Diósgyőri VTK a játéknap előtt 15. Békéscsabát látta vendégül. A miskolciak háromgólos hátrányból egyenlítettek a második félidőben, de végül drámai hajrában 4–3-ra alulmaradtak.

 

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 34 (01)
Diósgyőr, 2746 néző. Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel).
Diósgyőri VTK: Danilovics – Polgár, Szatmári, Szűcs K. – Kispál (Jurek, 59.), Molnár G., Lucas, Zsolnai (Eppel, 59.), Oláh B. – Horváth Z., Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér
Békéscsaba: Winter – Hodonicki, Farkas M., Bora, Bor – Sipos, Váradi (Farkas B., 93.) – Puskás (Fazekas L., 75.), Horváth P. (Illyés, 61.), Pantovics (Szabó P., 75.) – Tóth D.Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Eppel (67.), Horváth Z. (77.), Jurek (86.), ill.Horváth P. (6.), Pantovics (57., 63.az elsőt 11-esből), Sipos (90+1.).
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér: – Azt a jelzőt használnám, hogy örült mérkőzés volt. Ellenfelünk az első támadásából gólt szerzett, utána mentünk, nyomtunk, jött egy 11-es, és 02 lett. Aztán egy szögletnél elaludtunk, még egy gólt kaptunk, és onnan kellett visszajönni. Ez sikerült. Megvoltak a lehetőségeink, ám az ellenfél kapusa parádésan védett, a megpattanó labdák pedig centikkel mentek mellé. Ez egy ilyen meccs volt... A második játékrész alapján meg kellett volna nyerni, meg is érdemelték volna a játékosok, mert sokat dolgoztak, de úgy kezdtünk ma, ahogy nem szabad kezdeni.
Schindler Szabolcs: – Ilyen találkozó után nehéz megszólalni, ami a legfontosabb, hogy a mai meccsre, és a szerdaira is taktikailag nagyon jól felkészültünk. Nagyon sok lehetőségünk, kontránk volt, ezeket kihasználtuk. A második félidőben mélyen védekeztünk, felhoztuk a DVTK-t, de az összkép alapján megérdemeltük a győzelmet. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Diósgyőr is nagyon jól futballozott. Szerdán is nehéz meccset játszottunk, és akkor is három pontot szerzetünk. Az nagyon fontos és pozitívum a jövőre nézve, hogy a csapatban van tartás.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés elején, a 6. percben a meccs első támadásából gólt szerzett a vendéggárda, a középre lőtt labdát Horváth P. küldte a kapuba (0–1). Az első félidőben volt ugyan néhány góllal kecsegtető támadása a hazai együttesnek, de ezek kimaradtak a vendégvédelem közbeavatkozása miatt, míg csabai részről Tóth D. találhatott volna be egy rossz diósgyőri hazaadás után. A második félidő elején a DVTK nem tudott olyan nyomást kifejteni, amivel reális esélye lett volna az egyenlítésre, viszont a csabaiak egyik akciójuk után 11-eshez jutottak, amit Pantovics értékesített (0–2). Az 57. perc után a 63.-ban is betalált a szélső középpályás, egy szöglet után vezetgette lövésig a labdát, és küldte azt a bal alsó sarokba (0–3). A DVTK a 67. percben Eppel fejesével szépített (1–3), majd a 77.-ben Horváth Z. szintén bóbitával volt eredményes (23). A vehemensen támadó hazaiak összehozták az egyenlítést is, a 86. percben Jurek révén (3–3). Azonban a piros-fehérek csodarepülése csak eddig tartott, a hosszabbítás elején egy kontrából Sipos alakította ki a végeredményt (3–4).

A DVTK ezzel elveszítette hazai veretlenségét, sőt amire ebben az idényben nem volt példa, az is megtörtént: két egymást követő meccsükön is vereséget szenvedtek a piros-fehérek. A Békéscsabát dicséret illeti bátor, taktikus játékáért, azzal együtt is, hogy ez a harmadik góljáig tartott, ám a diósgyőriek egyenlítése után elő tudták venni azt a kottát, amelyet jól tudtak megszólaltatni ezen a napon.

Hiába igyekezett Molnár Gábor (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
Hiába igyekezett Molnár Gábor (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek, a Békéscsaba szerezte meg a három pontot.

90+4. perc: Eppel lövését védte Winter.

90+3. perc: Csere a vendégeknél Váradi helyett Farkas B. jött be.

90+2. perc: Kondás Elemér kapott sárga lapot reklamálásért.

90+1.perc: GÓL, 34! Egy csabai kontra során Sipos húzhatott kapura üresen, elhúzta a labdát a kifutó Danilovics mellett, majd a két visszafutó védő között a kapu bal alsó sarkába lőtt.

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.

88. perc: Jurek lövése vágódott egy vendég játékosról szögletre.

86. perc: GÓL, 33! A vendégek 16-osa előtt csorgott a labda, ami végül Jurek elé került, a fiatal játékos 18 méterről középről, laposan a bal alsó sarokba lőtt.

81. perc: Könyves futott el a bal oldalon, Eppelhez adott, aki 8 méterről, balról, a kapu mellé lőtt.

80. perc: Winter kapott sárga lapot, időhúzásért.

77. perc: GÓL, 23!Könyves baloldali szöglete után Horváth Z. fejelt 5 méterről a kapu bal oldalába.

76. perc: Lucas balról az alapvonal közeléből 8 méterről célozta meg a rövid alsó sarkot, de a kapus a helyén volt.

75. perc: Kettős csere a vendégeknél, Pantovics helyett Szabó P., Puskás helyett Fazekas L. állt be.

73. perc: Könyves lövését védte bravúrral Winter, a kapusról kipattanót Horváth Z. rúgta 5 méterről a bal kapufa mellé.

Remekül küzdöttek a csabaiak (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
Remekül küzdöttek a csabaiak (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)

72. perc: Vendég kontra végén Pantovics lőtt a jobb alsó sarok mellé.

67. perc: GÓL, 13! Molnár G. ívelt balról Eppel fejére, a csatár pedig 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelt.

63. perc: GÓL, 03! A vendégek baloldali szögleténél Pantovics kérte el a labdát, majd elkezdte befelé csalni a távot, és végül 14 méterről, balról kilőtte a bal alsó sarkot.

61. perc: Horváth P. helyett Illyés állt be a vendégeknél.

60. perc: Molnár G. 22 méterről elengedett, bal alsó sarokra tartó lövését védte Winter.

59. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Zsolnai helyett Eppel, Kispál helyett Jurek állt be.

57. perc: GÓL, 02! A diósgyőri kapu elé ívelt labdánál Tóth D. előzte meg Polgárt, a csatár lábát azonban Danilovics kapus az ötösön belül elhúzta. A büntetőt Pantovics a kapu közepébe vágta.

55. perc: Lucas lőtt jobbról, a bal kapufa mellé.

53. perc: Hodonicki kapott sárga lapot.

46. perc: Folytatódik a meccs, a második félidővel.

Remekül küzdött a Csaba a DVTK otthonában (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország
Remekül küzdött a Csaba a DVTK otthonában (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország

45. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Oláh B. balról érkező beadásánál az eleső Horváth Z. fejéről gurult a labda a bal alsó sarok felé, Winter kezébe.

42. perc: A DVTK sarokrúgása után Oláh B. lövésébe léptek bele a csabaiak, majd Molnár G. ollózása zúgott el keresztbe a kapu előtt, aztán Szűcs K. fejelt Winter kezébe.

41. perc: Könyves teremtett magának helyzetet a jobb oldalról indulva, de lövésébe beleléptek, szöglet lett belőle.

40. perc: A két 16-os között futballoznak a csapatok.

30. perc Kispál jobbról érkező beadását Horváth Z. lőtte kapura, a labda egy védő lábáról pattant centikkel a jobb kapufa mellé.

26. perc: Könyves balról érkező beadását a kapu torkában Oláh B. a bal felső sarok fölé emelte.

19. perc: Oláh B. rosszul sikerült hazaadására Tóth D. csapott le, ám a csabai támadó a kifutó Danilovicsba lőtte a labdát.

Szinte mindig volt egy csabai láb, ami közbelépett (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
Szinte mindig volt egy csabai láb, ami közbelépett (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)

14. perc: Sipos lőtt az égbe 19 méterről.

6. perc: GÓL, 01! Pantovics kapott labdát a jobb oldalon, és elindult az alapvonal felé, majd jól adott középre, az ötösre érkező Horváth P. pedig a kapu bal oldalába lőtt.

1. perc: A DVTK kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az első helyről a másodikra az előző fordulóban visszacsúszó Diósgyőr a kiesés ellen küzdő, ötfordulós nyeretlenségét szerdán megszakító Békéscsaba ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik