Nyert a Békéscsaba és továbbra is veretlen

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 16:50
null
Nagy küzdelem jellemezte a meccset (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában a Békéscsaba Lukács Raymond és Hursán György góljával 2–0-ra legyőzte nyíregyházi vendégét és a mezőnyben egyedüli csapatként tartja veretlen mérlegét.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA–NYÍREGYHÁZA 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 2040 néző. Vezette:
Veizer Roland (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel)
BÉKÉSCSABA:
Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Szabó P. (Horváth P., 74.) – Pantovics, Hodonicki (Mészáros, 82.), Hursán, Kitl M. – Paudits, Lukács R. (Máris, 62.). Szakmai vezető: Pásztor József
NYÍREGYHÁZA:
Fejér – Svedyuk, Fodor, Jánvári, Galambos (Papucsek, 88.) – Farkas A. – Kalocsai, Papp M. (Kártik, 59.), Ötvös, Gyurján B. (Györgyi, 46.) – Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző:
Lukács R. a 45+2., Hursán a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Brlázs Gábor: –
Beigazolódott, amire számítottunk, egy nagyon szervezett, agresszíven védekező Nyíregyházával találkoztunk, nehezen tudtuk feltörni őket. A szünet után már nyitottabban játszottak, de sajnos nem tudtuk ezt megfelelően kihasználni. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.
Gálhidi György: –
Természetesen a fiúk lelkét lerombolta az első félidő utolsó percében kapott gól, hiszen addig jól védekeztünk. Nem is értem, hogy abban az egyértelmű szituációban miért nem tudtuk elrúgni a labdát, a mi hibánk kellett ahhoz, hogy gólt kapjunk. A második félidőben majdnem felbillent a pálya, annyira beszorítottuk a Békéscsabát, de ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A futball örök törvénye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, de a második kapott gól ellenére is dicséretet érdemelnek a játékosok, mert az utolsó másodpercig küzdöttek, de ma egyszerűen képtelenek voltunk gólt rúgni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első percek enyhe csabai fölény jegyében teltek, egy nagyobb helyzettel, Pantovics távoli szabadrúgását Fejér kapus csak üggyel-bajjal tudta hárítani. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek is egyre többször merészkedtek el a csabai kapu elé, a szögletek tekintetében már ők jártak előrébb, de mindkét oldalon kevés valamirevaló helyzetet jegyezhettünk fel. Gólt mégis a Békéscsaba szerzett, mégpedig lélektani szempontból számukra a legjobbkor: Pantovics labdáját a szemfüles Lukács lőtte a kapuba.

Nem ült rá a vezetésre a Békéscsaba a második félidőben, Pantovicsék igyekeztek minél hamarabb eldönteni a mérkőzést. Egymás után dolgozták ki a helyzeteket és a játékrész közepén a különösen aktív Hursán révén megszületett a második hazai találat is. Próbálkoztak a nyíregyháziak is, de a lehetőségeiket hol az egyébként egész mérkőzésen jól teljesítő védők, hol Czinanó kapus semlegesítette. Az utolsó percekre némileg visszavett a tempóból az Előre, ám Hursán még így is majdnem betalált, ám a szabadrúgása után Fejér bravúrral védett.

A Békéscsaba a Schindler Szabolcs utáni időszak első mérkőzésen a viharsarki játékos-, és edzőlegenda, Pásztor József szakmai irányításával (akinek az Előre megyei első osztályú csapatának trénere, Brlázs Gábor segített a kispadon) nyerni tudott, és a mezőnyben egyedüliként megőrizte a veretlenségét.

PERCRŐL-PERCRE

Vége a mérkőzésnek, a Békéscsaba 2–0-ra győzött és továbbra veretlen.

Három percet hosszabbít a játékvezető.

88. perc: Csere a vendégeknél: Galambos Ádám helyett Papucsek Barna a pályán.

85. perc: Hursán végzett el 19 méterről szabadrúgást, a jobb felső sarok irányába tartó labdát Fejér bravúrral hárította.

82. perc: Kitl Miklós helyett Mészáros Márkot küldték a pályára.

81. perc: Hodonicki is besárgult.

75. perc: Óriási nyíregyházi lehetőség: Ötvös ívelte be jobbról a labdát, az érkező nagy erővel, közelről lőtt, de Czinanó nagyot védett.

74. perc: Szabó Péter helyett Horváth Péter a pályán a lila-fehéreknél.

72. perc: Farkas Márknak mutatta fel a játékvezető a sárga kártyát, aki Györgyit buktatta.

67. perc: Csabai góól! Hursán cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és okosan a bal alsó sarokba gurította a labdát, 2–0.

64. perc: Fodor sárgult be, aki Máris ellen szabálytalankodott.

62. perc: Lukács jött le, Máris ment fel a csabaiaknál.

59. perc: A vendégeknél Kártik váltotta Papp Mátét.

58. perc: Pantovics adott remek labdát Pauditsnak, kinek közeli lövését Fejér védte nagy bravúrral.

57. perc: Szabó Péter indította Lukácsot, aki 8 méterről lőtt, a védők mentettek, Kitl balról visszajátszotta a labdát, Lukács ismételt, de mellé lőtt.

52. perc: Györgyi szabadrúgása után Czinanó a mezőnybe öklözte a labdát.

46. perc: elkezdődött a 2. félidő.

Aszünetben Gyurján Bencét Györgyi Arthur váltotta a vendégeknél.

Vége az 1. félidőnek.

Csabai gólöröm: az első találat szerzője, Lukács Rajmond (30), mellette Paudits Patrik (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Csabai gólöröm: az első találat szerzője, Lukács Rajmond (30), mellette Paudits Patrik (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

45+2. perc: Csabai gól!Pantovics ívelt középre, és a berobbanó Lukács a jobb felső sarokba fejelt, 1–0.

45+1. perc: Farkas Márk szabadrúgása után kipattant a labda az egyik védőről éppen a feladóhoz, aki jó 20 méterről ismételt, de Czinanó biztosan védett.

Két perc ráadás az 1. félidőben.

41. perc: Pantovics került a földre, akit rövid ideig ápolni kellett.

39. perc: Bora egy mentésnél összefejelt Jánvárival, a csabai védő azonban néhány másodperc elteltével folytatta a játékot.

37. perc: Hursán rántotta a félpályánál Ötvöst, amiért megkapta a sárga kártyát.

32. perc: Papp Máté célozta meg a csabai kaput, ám Czinanó biztosan védett.

28. perc: Paudits kísérletezett mintegy 20 méterről lágyan ívelt labdáját a kapus megfogta.

24. perc: a játékvezető ivószünetet rendelt el.

20. perc: Hamed elé került a labda, aki közelről próbálkozott, ám Czinanó a helyén volt.

Az első percek enyhe csabai fölény jegyében telnek.

A hivatalos nézőszám: 2040.

12. perc: Pantovics végzett el szabadrúgást mintegy 22 méterről, Fejér kapus nem tudta megfogni labdát, de a védő kisegítette.

4. perc: Szabadrúgás végzett el a Békéscsaba, a belőtt labdát Bora fejelte nem sokkal a kapu mellé.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

Mozgalmasan telt Békéscsabán a hét első két napja, hiszen kedden kiderült, hogy a csapattal idén sikeres – a mezőnyben egyedüliként a Békéscsaba őrzi veretlenségét –, a Viharsarokba tavaly nyáron szerződő Schindler Szabolcs a Vasas FC csapatának kispadjára ül le. Helyét ideiglenesen a klublegenda, az Előrét 1994-ben az NB I-ben a dobogó 3. fokára vezető Pásztor József foglalja el, munkáját az eddigi szakmai stáb változatlan összetételben segíti, kiegészülve a megyei I. osztályban szereplő Békéscsaba II. csapatának edzőjével, Brlázs Gáborral.

A két csapat találkozója – szerepeljen bármely osztályban, álljon bárhol is a tabellán – mindig is rangadónak számít. A mérleg nyelve a szabolcsiak felé billen: az NB I-ben ötször a piros-kékek, kétszer a lila-fehérek győztek, három alkalommal végződött döntetlenre a párharcuk. A második vonalban az 1991 óta lejátszott 24 mérkőzésből tízszer a Nyíregyháza, hatszor pedig a Békéscsaba szerezte meg a három pontot, nyolc esetben pedig pontosztozkodásra került sor.

A hazaiaknál a korábbi sérültek nagy rész jó eséllyel pályára léphet. Nyíregyházi oldalon azonban ketten is kihagyni kényszerülnek a mérkőzést, mivel Szinanovics Szinan még a Kaposvár ellen megsérült, megműtötték, a rehabilitációját a napokban kezdte meg, Hornyák Marcell pedig a Kazincbarcika elleni mérkőzés 93. percében piros lapot kapott, és emiatt az eltiltását tölti.

Csabai bemelegítés (Fotó Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Csabai bemelegítés (Fotó Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik