F. B. 2022.07.02 07:16 Frissítve: 2022.07.02 09:25

NB II: a Szentlőrinc házi gólkirálya Pécsen folytatja

A kapus Kovács Péter és a védő Hadaró Valentin után a támadó Harsányi Istvánt is megszerezte a labdarúgó NB II-ben szereplő Pécsi MFC – számolt be róla a klub honlapja.

 

Harsányi István a Szentlőrinc után Pécsen bizonyíthat (Fotó: pmfc.hu)


A 25 esztendős támadó, Harsányi István a kárpátaljai Tiszaújhelyen nevelkedett, majd 2015-ben Szentlőrincre került, ahol fiatalon alapemberévé vált az akkor még az NB III Közép-csoportjában szereplő baranyai együttesnek.

Ezt követően előbb a SZEOL SC, aztán a Budafoki MTE színeiben az NB II-ben szerzett rutint, 2018-ban pedig visszatért Szentlőrincre. Góljainak számát növelve csapata húzóemberévé vált a harmadosztályban, a piros-feketékkel ráadásul egy osztállyal feljebb léphetett, és a 2020–2021-es idényben 34 bajnokin gólpasszai mellett 4 találatot jegyzett.

Eközben már a csapatkapitányi karszalagot is viselte, az előző idénye pedig kimagaslóan sikerült – csupán egyetlen bajnokit hagyott ki, s 11 találatával a Szentlőrinc házi gólkirálya lett. A gólok közül több is emlékezetesre sikeredett, legyen szó akár a Szeged elleni három pontot érő találatáról, vagy a Siófok elleni káprázatos, 60 méteres csodagóljáról.

Szeretném megköszönni a Szentlőrincnek az elmúlt négy évet, nagyon jó volt közéjük tartozni, ám úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje – mondta a klubhonlapnak a pécsiek harmadik nyári új igazolása, aki eddigi pályafutása során 109 alkalommal játszott az NB II-ben. – Több megkeresésem is volt, de nagyon fontosnak tartottam, hogy a Pécsnél tárt karokkal vártak. Bizonyítani szeretnék, illetve gólpasszokkal, gólokkal segíteni a csapatot.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:
Bohata Ádám
(Nagykanizsa – kölcsönből vissza), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönbe), Harsányi István (Szentlőrinc), Keresztes Barna (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Kovács Péter (Szolnok)
Távozók
:
Adamcsek Máté (Nyíregyháza), Bíró Bence (MTK – kölcsönből vissza, onnan Szeged-Csanád GA), Bukrán Erik (?), Hursán György (Haladás), Króner Martin (Soroksár), Geiger Norbert (Tiszakécskei LC), Sági Milán (Kecskemét),  Zsemlye Balázs (DVTK – kölcsönből vissza), Vukman Donát (?) 

2022.08.01 17:32:51

Labdarúgó NB II RÓTH ZOLTÁN

Az első félidőben a Szeged szerzett vezetést, de az MTK a második játékrészben fordítani tudott.

2022.07.27 12:48:10

Labdarúgó NB II F. E.

Az újonc borsodiak megérdemelt győzelmet arattak a Dorog ellen.