NB II: a Vasas után a Soroksár is rászámolt a Siófokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 17:30
A labdarúgó NB II 3. fordulójának szombati játéknapján hét mérkőzést rendeztek. A Vasastól elszenvedett kiütéses múlt heti vereség után ismét saját pályáján alázták meg a Siófokot: a Balaton-partiak 4–0-ra kaptak ki a Soroksártól. A múlt évadban még egyaránt NB I-es Kaposvár és Mezőkövesd döntetlenre végzett egymással, míg az SZTK hátrányból felállva győzte le a ZTE-t. A Szeged a 90. percben mentett pontot a Cegléd ellen, a Békéscsaba a Sopron elleni sikerrel feledtette a múlt heti kínos csákvári vereséget, míg a Szolnok éppen a Csákvár ellen szerezte meg első győzelmét.

A Vasastól elszenvedett kiütéses múlt heti vereség után ismét saját pályáján alázták meg a Siófokot: a Balaton-partiak 4–0-ra kaptak ki a Soroksártól, így legutóbbi két mérkőzésükön kilenc gólt szedtek be! A találkozó elején a Siófok kezdeményezett, de támadásaik nem vezettek eredményre, az első soroksári találat pedig teljesen megváltoztatta a játék képét. A hazaiak szétestek, a Soroksár végül ilyen arányban is megérdemelten nyert, hiszen labdabirtoklásban, játékban és fizikumban is ellenfele fölé nőtt.
A Vasastól elszenvedett kiütéses múlt heti vereség után ismét saját pályáján alázták meg a Siófokot: a Balaton-partiak 4–0-ra kaptak ki a Soroksártól, így legutóbbi két mérkőzésükön kilenc gólt szedtek be! A találkozó elején a Siófok kezdeményezett, de támadásaik nem vezettek eredményre, az első soroksári találat pedig teljesen megváltoztatta a játék képét. A hazaiak szétestek, a Soroksár végül ilyen arányban is megérdemelten nyert, hiszen labdabirtoklásban, játékban és fizikumban is ellenfele fölé nőtt.

Döntetlenre végzett egymással a tavaly még egyaránt NB I-es Kaposvár és a Mezőkövesd. A somogyiak Rajczi Péter büntetőjével szereztek vezetést az első félidő hajrájában (a támadó négy percig nem tudta elvégezni a tizenegyest, mert a büntetőt megelőző szabálytalanság miatt előbb a kövesdi kapus, Kunsági Roland reklamált, majd Tóth László vezetőedzőt tessékelték a lelátóra a viselkedése miatt), a Kövesd azonban nem adta fel és kis szerencsével gyorsan kiharcolta az egyenlítést: a csereként beállt Engel Alex 20 méterről a bal alsó sarokba zúdította a labdát. A hajrában aztán szorongatott a borsodi csapat, de Somodi Bence többször is bravúrral hárított.

Délczeg Gergely büntetőjével a ZTE szerzett vezetést a Szigetszentmiklós otthonában, de a félidő végén a hazaiak egyenlíteni tudtak: Pollák szabadrúgását Hevesi-Tóth Tamás a jobb kapufára csúsztatta, onnan Szepessy Róbert elé került a labda, aki az üres kapuba pofozta azt. Nem sokkal a szünet után Tóth Ferenc gurított a jobb sarokba, majd kisvártatva Szabó Bence is gólt szerzett, így Vágó Attila együttese hátrányból fordítva győzte le a ZTE-t.

Bár lendületesen kezdett a Szeged 2011-GA a Cegléd ellen, mégis hamar gólt kapott: egy távoli lövés után Molnár F. Tamás kapusról kipattant a labda, a gyorsan eszmélő Koós Gábor pedig a hálóba lőtt. A Pest megyeiek a 33. percben megduplázták előnyüket, Dóczi Krisztián lőtt egy csel után közelről a hálóba. Nyilas Elek együttese a második félidőben váltott, a szerb Szlobodan Markovics góljával előbb szépíteni tudott, majd hiába állították ki Tímár Krisztiánt, a szegediek küzdőszelleme meghozta eredményét: a 90. percben Markovics második gólját is megszerezte, így egy pontot megmentett csapatának.

A Gyirmót FC Győr az első félidőben végig többet támadott az Ajkánál és a 28. percben előnyhöz is jutott: Magasföldi bal oldali bedobása után a balhátvéd Présinger Ádám 10 méterről a kimozduló Jánosa mellett félmagasan a hosszú sarokba lőtt. A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék képe, de komoly gólszerzési lehetőség sokáig nem adódott egyik oldalon sem, a hosszabbításban pedig Somogyi Csaba bravúrral hárította Sowunmi Thomas próbálkozását.

Az első félidőben főleg a küzdelem dominált a Békéscsaba-Sopron találkozón, bár a játék inkább a vendégek térfelén zajlott. A soproniaknak egy kényszerű cserét végre kellett hajtaniuk, Fazakas Géza egy ütközés után a földön maradt és nem tudta folytatni a játékot. A szünet után a lila-fehérek erőfeszítéseit siker koronázta, a csereként beállt Kertész Tamás góljával végül kiharcolták a győzelmet.

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Szolnok, amely Lengyel Béla remeklésének köszönheti a Csákvár elleni 2–1-s sikerét. A szolnokiak támadó középpályása két átlövésből szerezte góljait (igaz, az elsőnél megpattant egy védőn a labda), a vendégek Mihály Dávid révén a hosszabbításban csak szépíteni tudtak.

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

SIÓFOK–SOROKSÁR SC 0–4 (0–1)
Siófok, 250 néző. Vezette: Kovács Gergely (Király Krisztián, Huszár Balázs)
SIÓFOK: Tajti N. – Fülöp, Fehér Zs., Papp Sz., Baranyai Á. – Futó – Gárdos, Kozma R. (Peszmeg, 60.), Horváth B., Papp M. (Gubicza, 69.) – Daru (Eisenberger, a szünetben)
SOROKSÁR: Holczer – Vass Zs., Pandur, Urbán P., Pintér D. – Balaskó Cs., Lannert – Lovrencsics B., Lisztes (Kovács D., 60.), Nyilas E. (Kincses, 71.) – Péter A. (Kocsis D., 78.)
Gólszerző: Lovrencsics B. (11-esből, 0–1) a 15., Lovrencsics B. (0–2) a 25., Lannert (0–3) az 54., Nyilas E. (11-esből, 0–4) a 65. percben
Kiállítva: Fehér Zs. (második sárga lap után) a 24. percben
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY
, a Siófok vezetőedzője: – Csapatunknak nem volt önbecsülése, így az ellenfelet hozzásegítettük a győzelemhez. A felelősség közös, a játékos legalább annyira ludasak, mint én.
VARGA ATTILA, a Soroksár vezetőedzője: – Az első perctől érvényesült az akaratunk, kiválóan futballoztak játékosaim. Igazi sportemberek, a múlt heti pofon után talpra álltak. Idegenben négy gólt szereztünk, ez nem szorul magyarázatra.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1–1 (1–0)
Kaposvár, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Kovács II Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
KAPOSVÁR: Somodi – Kiss M., Kovács O., Bank, Hadaró – Kovács T., Albert Á. (Házi, 57.) – Karacs, Nagy K., Zsdrál (Király V., 63.; Fejős, 85.) – Rajczi
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Hegedűs Cs. (Engel, a szünetben), Izing, Balogh B., Burány – Takács P., Szeles – George (Molnár G., 65.), Kulcsár K., Balajti – Máté J. (Pantovics, 81.)
Gólszerző: Rajczi (11-esből, 1–0) a 44., Engel (1–1) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
TAKÁCS LAJOS
, a Kaposvár másodedzője: – A két együttes jó mérkőzést játszott, látszik, ellenfelünk előrébb tart a csapatépítésben. Éppen ezért elégedett vagyok a látottakkal, a jó ellenfél ellen igazságos eredmény született.
TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Idegenben értékesnek tartom a döntetlent, bár nehéz megemészteni, hogy ellenfelünk fél gólhelyzetet sem tudott kialakítani, ám egy kétes szituáció után büntetőből mégis vezetést szerezhetett.

SZEGED 2011–CEGLÉDI VSE 2–2 (0–2)
Gyula, 350 néző. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Szvetnyik Bence)
SZEGED: Molnár F. T. – Kéri, Farkas M., Tímár, Mészáros M. – Szabó P. (Fitos, 54.), Markovics, Máté P. – Oláh G. (Zelenyánszki, 62.), Oláh L., Zabari (Manga, 77.)
CEGLÉD: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Pesti – Füle Á. (Nagy V., 54.), Koncz Zs. – Szabó D. (Markó, 42.), Koós, Dóczi – Elek B. (Kormos, 78.)
Gólszerző: Koós (0–1) a 12., Dóczi (0–2) a 33., Markovics (1–2) az 51., Markovics (2–2) a 88. percben
Kiállítva: Tímár (második sárga lap után) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
NYILAS ELEK
, a Szeged vezetőedzője: – Némileg csalódott vagyok, mert az első félidőben pontatlanok voltunk, a két kapott gól sokkolta a csapatot, de a második félidőben hatalmas mentális erőről tettek játékosaim tanúbizonyságot. Erre lehet építeni a továbbiakban.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Megnyert mérkőzést adtunk döntetlenre, kettő egyes vezetésünknél is voltak helyzeteink, de kimaradtak, így a futball büntetett. A játék alapján nekünk kellett volna nyernünk.

SZOLNOKI MÁV–FC CSÁKVÁR 2–1 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit)
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek, Fritz – Kenderes, Mile (Zvara, 78.) – Kállai I. (Tóth D., 55.), Lengyel B., Rokszin – Bohner (Hamar Á., 86.)
CSÁKVÁR: Szabó B. – Ambrus, Hajdú S. (Mihály D., a szünetben), Dulló, Köntös – Sötét, Domján – Molnár Cs. (Varga Z., 58.), Bakos Sz., Molnár T. (Domokos, 73.) – Gajdos
Gólszerző: Lengyel B. (1–0) a 14., Lengyel B. (2–0) a 69., Mihály D. (2–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY
, a Szolnok vezetőedzője: – Örülök, mert Lengyel Béla vezérletével nagyszerű győzelmet arattunk a rendkívül szervezetten futballozó Csákvár ellen.
BOGNÁR GYÖRGY, a Csákvár vezetőedzője: – Gratulálok a Szolnok győzelméhez, a hazaiak igazi célfutballt játszottak. Már megszoktam, hogy a futballban nem mindig a játékra törekvő csapat diadalmaskodik.

FC AJKA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–1 (0–1)
Ajka, 400
néző. Vezette: Barna Gábor (Kis Zoltán, Majer Gábor)
AJKA: Jánosa – Mogyorósi, Asztalos, Zámbó, Köles – Németh L., Lattenstein (Csordás S., 67.), Weitner – Szabó Zs. (Matetits, 60.), Sowunmi, Major N. (Mihalecz P., 67.)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Hajba, Balog Z., Lázár, Présinger – Papp K. (Kiss M., 78.), Magasföldi, Madarász – Kákonyi (Beliczky, 57.), Oross (Andokra, 70.), Cseri T.
Gólszerző: Présinger Á. (0–1) a 28. percben
MESTERMÉRLEG
KLEMENT ISTVÁN
, az FC Ajka vezetőedzője: – Szerettünk volna ismét a mumus szerepébe lépni hosszú idő után, azt gondolom, hogy kevés hiányzott ahhoz, hogy ez sikerüljön. Egy pillanatnyi védelmi kihagyást kihasznált a Gyirmót, pedig sokat tettünk legalább az egy pontért, sajnos ez ma nem jött össze.
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője: – Ajkán mindig élet-halál mérkőzést játszottunk, úgy néz ki, régen is ez volt és most is. Hála Istennek, eddig sikerült győznünk, a múlt évben és most is. Gratulálok a csapatnak, mert nagyon taktikusan és okosan tudta hozni ezt a mérkőzést.

SZTK-ERIMA–ZALAEGERSZEG 3–1 (1–1)
Szigetszentmiklós, 400 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Zoltán, Tőkés Róbert)
SZTK: Horváth L. – Osváth (Puskás G., 27.), Tóth F., Vágó L., Pollák – Kállai – Jasarevic (Bonifert, 70.), Hevesi-Tóth, Szepessy, Kvekveskiri – Szabó B. (Barna Zs., 66.)
ZTE: Czirjék – Króner, Fodor M., Forgács, Farkas N. – Horváth A., Melczer – Simonfalvi (Szöllősi, 75.), Délczeg, Babati (Bailo, 64.) – Vitmann (Grbic, 64.)
Gólszerző: Délczeg (11-esből, 0–1) a 8., Szepessy (1–1) a 40., Tóth F. (2–1) a 47., Szabó B. (3–1) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
VÁGÓ ATTILA
, az SZTK vezetőedzője: – Ismét bebizonyítottuk, hogy a szabad- és szögletrúgások az erősségeink. A második félidőben különösen jól játszottunk, így megérdemelten nyertünk.
LŐRINCZ EMIL, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Két dologra készültünk a mérkőzés előtt, az egyiket az első félidőben megoldottuk, míg a másikkal megvert minket a Szigetszentmiklós.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOPRONI VSE­-GYSEV 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Nagy Róbert (Demeter János, Galán Roland)
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Balog Zs., Balogh M., Juhász Gy. – Bagi, Király P. – Prasler (Balázs R., 53.), Berki P., Lőrinczy (Kertész T., 71.) – Szilágyi P. (Vólent, 90.)
SOPRON: Halasi – Fazakas (Nagy Z., 44.), Baranyai N., Jovetics, Pados – Horváth A. (Szabó L., 79.), Pintér A., Erdélyi (Deme, 46.), Eszlátyi – Horváth P., Kovács Á.
Gólszerző: Kertész T. (1–0) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPISLJAK
, a Békéscsaba vezetőedzője: – Nagyon jól felkészült csapat ellen léptünk pályára, a Sopron tudta, mit akar játszani ellenünk. A második félidőben a cserék után megérdemelten jutottunk vezetéshez, és így itthon tartottuk a három pontot.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Egyenlő ellenfele voltunk a Békéscsabának, sőt néha fölényben is játszottunk, de a helyzeteink kimaradtak. Egy óriási egyéni hiba miatt vesztettünk, pedig a csapat többi tagja mindent megtett a győzelemért.

VASÁRNAP
BALMAZÚJVÁROS–VASAS 2–4 (0–3)
Balmazújváros, 1000 néző. V:
Lovas
BALMAZÚJVÁROS:
Szalma – Vachtler, Bakos, Papp F., Németh Á. – Batizi Pócsi, Kónya – Demjén, Kiss L. (Kállai, 73.), Virágh A. (Angyal, 81.) – Belényesi (Sigér, a szünetben)
VASAS:
Németh G. Görgényi, Grúz, Tamás, Hajdú (Polényi, 72.)– Berecz, Vida – Nagy D. (Menyhárt, 76.), Ádám, Remili (Takács K., 82.) – Ferenczi
GÓLSZERZŐ:
Ferenczi (0–1) a 16., Remili (0–2) a 23., Ferencz (0–3) a 33., Batizi Pócsi (1–3) a 47., Virágh A. (2–3) az 53., Ádám (2–4) a 62. percben
KIÁLLLÍTVA:
Demjén (második sárga lap után) a 38., Takács K. (felrúgta Németh Ádámot) és Vachtler (második sárga lap után) mindkettő a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó János: –
Túl nagy előnyt adtunk a Vasasnak az első félidőben, de le a kalappal a srácok előtt a folyatatásban, ha így játszunk a közeljövőben, akkor idő kérdése első győzelmünk.
Szanyó Károly:
– Egy megnyert mérkőzést tettünk magunknak nehézzé, gratulálok az ellenfélnek, mert emberhátrányban sikerült majdnem egyenlítenie, nagyon kellett a második félidőben a gól, a győzelem érdekében.

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC3311–3+89
2. Mezőkövesd Zsóry FC3217–4+37
3. Soroksár SC3217–4+36
4. Gyirmót FC Győr3215–2+36
5. Szigetszentmiklósi TK3215–4+16
6. Békéscsaba Előre3213–4–16
7. Szeged 20113126–3+35
8. Kaposvári Rákóczi FC3124–3+15
9. Szolnoki MÁV FC31113–5–24
10. Aqvital FC Csákvár3125–3+23
11. ZTE FC3124–5–13
11. FC Ajka3124–5–13
13. Ceglédi VSE3213–4–12
14. Soproni VSE-GYSEV3123–6–31
15. FGSZ Siófok3122–10–81
16. Balmazújváros334–11–70
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik