Győzött, ezzel bajnoki aranyérmes lett a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.14. 17:23
null
Nagy az öröm Gyirmóton (szemben Bene Ferenc vezetőedző), bajnok a csapat! (Fotó: Tóth Zsombor)
A labdarúgó NB II 27. fordulójában a Gyirmót az utolsó percekben harcolta ki a győzelmet a Sopron otthonában, ezzel eldőlt, hogy megnyeri a másodosztály 2015–2016-os küzdelmeit. Üldözői közül botlott a Zalaegerszeg, amely csak egy pontot szerzett a Szeged ellen, míg a Mezőkövesd 2–0-ra legyűrte a Szigetszentmiklóst. A 19 órás meccseken nyert a Budaörs és a Csákvár is, délután pedig a Soroksár 4–0-ra kiütötte a Vácot.

 

Baracskai Roland a 26. percben remek összjáték után szerezte meg a vezetést a Sopronnak a Gyirmót ellen, tíz perccel később azonban már a vendégek örülhettek, Vass Patrik jobb alsóba lőtt labdájával egyenlített a Gyirmót. A mérkőzés utolsó perceiben beindult a listavezető, előbb Völgyi talált be, majd a 93. percben Simon András bebiztosította a győzelmet és ezzel a bajnoki címet is.

A vasárnap lejátszott Balmazújváros–Kisvárda mérkőzésről ide kattintva olvashat!

A kieső helyen álló Szigetszentmiklós Mezőkövesden igyekezett feljebb lépni a tabellán, amit jócskán megnehezített, hogy már a 44. percben emberhátrányba került Barna Zsolt kiállítása miatt. A második játékrészben nagyon beszorította ellenfelét a Mezőkövesd, aminek meg is lett az eredménye, a hajrában ugyanis Onisor-Mihai Nicorec és Fótyik Dominik is betalált, így a vendégek értékes három ponthoz jutottak.

Az Ajka játékosa, Czár Richárd már a 13. percben vezetést szerzett idegenben a Dunaújváros ellen, ám a hazaiak a második félidőben három perc leforgása alatt megfordították az állást. A 76. percben megint az első gól szerzője köszönt be, 22 méteres lövéssel a jobb alsóba talált be, ezzel döntetlenre mentette a találkozót. Az Ajka egyre reménytelenebb helyzetbe kerül, szinte biztosra vehető, hogy búcsút is int majd a második vonalnak.

A Zalaegerszeg támadó szellemben kezdte a mérkőzést, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítania a Szeged elleni hazai bajnoki első félidejében. A 60. percben aztán megszerezte a vezetést a zalai együttes. Forgács András harcolt ki büntetőt, amelyet Daru Bence értékesített. A Szeged ráadásul emberhátrányba is került az utolsó tíz percre, de ez nem törte meg, mert Denis Samuel Obot révén sikerült gólt elérnie a lefújás előtt, így tulajdonképpen bravúros döntetlent mondhat magáénak.

A Siófok remek formában várhatta a Budaörs elleni hazai bajnokit, négy forduló óta veretlen volt. A forma azonban mit sem ért, mert a 33. percben Sajbán Mátét a hazaiak kapusa csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Szabó Viktor magabiztosan értékesítette. A folytatásban Sajbán Miklós megduplázta a vendégek előnyét, erre csak a 92. percben volt válasza Ivancsics Gellértnek tizenegyesből, ami csupán a szépítéshez volt elegendő – a Budaörs ismét nyert, és megerősítette helyét a tabella középmezőnyében.

A tavasszal összesen egy győzelmet arató Szolnok a feljutásért még versenyben lévő Csákvárt fogadta. A hazaiak rengeteget veszélyeztettek az első félidőben, és folyamatos védekezésre késztették a Csákvárt. A 78. percében kiállították Kovács Olivért, amit a 91. percben használt ki a vendégegyüttes, Horváth Tibor találatával meg is nyerte a mérkőzést. A csákváriak megtartották hárompontos hátrányukat a Kövesddel szemben, és ötödikek a tabellán.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

SZOLNOKI MÁV–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (0–0)
Szolnok, 500 néző. Vezette: Takács János (Márkus Tamás, Szilágyi Norbert)
SZOLNOK: Somogyi Cs. – Zsdrál, Vermes, Kovács O., Fritz – Kenderes, Lőrinczy (Zvara, 83.), Nagy I., Lengyel B. (Urbin, 71.) – Balajti, Gajdos. Vezetőedző: Csábi József
CSÁKVÁR: Gróf – Karacs R., Racskó, Dulló, Baranyai Á. – Domján – Lőrincz (Szalai T., 80.), Bartos (Lázár M., 74.), Kocsis G., Oldal (Molnár T., 52.) – Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Molnár T. (0–1) a 91. percben
Kiállítva: Kovács Olivér (a második sárga lap után) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – A rossz helyzetkihasználásunk miatt veszítettük el a mérkőzést, nem a játék, hanem az eredmény miatt szégyellem magam.
Toldi Gábor: – Az első félidőben sok helyzetet hibázott el a Szolnok, de megúsztuk kapott gól nélkül. A második félidőben feljavultunk, és mi irányítottuk a játékot. Nem volt egy látványos mérkőzés, de a sok hiányzónk ellenére is értékes győzelmet arattunk.

DUNAÚJVÁROS–FC AJKA 2–2 (0–1)
Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Farkas Balázs, Kiss Balázs)
DUNAÚJVÁROS: Dániel – Tamaskó, Lorentz, Koval, Huszárik – Kercsó (Rosta, 72.), Vajda D., Keresztúri (Abért, a szünetben), Kozma (Szellák, a szünetben) – Keglovich, Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna
AJKA: Gőcze – Pál D., Jagodics B., Pákai, Zámbó – Horváth A. (Szöllősi, 87.), Czár – Stieber A., Petneházi, Kollega (Sowunmi, 62.) – Lattenstein (Sóron, 74.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Gólszerző: Czár (0–1) a 13., Lorentz (1–1) az 50., Koval (2–1) az 52., Czár (2–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Egy jobb képességű, fizikailag erősebb csapat ellen tudtunk pontot szerezni. Különösen a második félidőben még az is benne volt, hogy megnyerjük a találkozót.
Lengyel Ferenc: – Öngyilkos játékot mutattunk be a második félidőben, egyébként úgy gondolom, ezen a meccsen is bebizonyítottuk, hogy tudtunk előrelépni.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SZTK-ERIMA 2–0 (0–0)
Mezőkövesd, 1500
néző. Vezette: Farkas Ádám (Bozó Zoltán, Szert Balázs)
MEZŐKÖVESD: Dombó – Vági, Devecseri, Szilvási, Fótyik – Tajthy (Nicorec, a szünetben), Hegedűs D. – Molnár G. (Sós B., 80.), Tóth B., Heffler N. (Frőhlich, a szünetben) – Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila
SZIGETSZENTMIKLÓS: Czuczi – Puskás G., Kovács J., Bora, Sváb – Benkő-Bíró, Barna Zs., Gulyás M., Horváth P. (Lévai, 57.) – Nagy O. (Vólent, 59.), Kokenszky (Gyökér, 85.). Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gólszerző: Nicorec (1–0) a 75., Fótyik (2–0) a 76. percben
Kiállítva: Barna Zsolt (második sárga lap után) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila: – Helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk. Nagyon sok lehetőségünkből kettőt használtunk ki a fegyelmezetten játszó ellenféllel szemben.
Tamási Zoltán: – Nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy tizenegy emberrel mit csináltunk volna. Szerintem nem érdemelt kiállítást Barna Zsolt, aki kétszer szabálytalankodott összesen. A második félidőben ha nulla nullánál bemegy Kovács János lövése, másként alakul a találkozó.

SOPRONI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–3 (1–1)
Sopron, 760
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Jovetics, Jancsó, Szabó L. – Holdampf, Kapacina V., Rácz B. – Pető (Grabant B., 45.), Zamostny (Deme, 62.), Baracskai (Pados, 86.). Szakmai igazgató: Supka Attila
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Nagy S., Szekeres A., Balogh B., Völgyi – Vass P. (Lázár P., 90.), Horváth A., Kiss M. – Beliczky (Paku, 54.), Simon András, Simon Attila (Gyurján, 66.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Baracskai (1–0) a 26., Vass P. (1–1) a 36., Völgyi (1–2) a 89., Simon András (1–3) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – A Gyirmót megérdemelten lett bajnok, kiegyensúlyozott, jó csapat. Ki-ki-meccset játszottunk nyolcvanöt percig, sajnos a kapott gólunk egy–egynél fordulópont volt. A lehetőségeink megvoltak, de gólt továbbra sem tudunk rúgni.
Bene Ferenc: – Köszönöm a gratulációkat, nagyon jó futballt játszó csapatot győztünk le. A Sopron nyílt és modern futballt mutatott be, nagyon erős meccset játszottunk, az egy–egy fordulópont volt számunkra. Gratulálok a csapatomnak és az egész stábnak.

ZTE–SZEGED 2011 1–1 (0–0)
Zalaegerszeg, 1570 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Szalai Dániel, Kovács II Gábor)
ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Nagy T. (Horváth R., 89.), Forgács, Bedi – Szakály A. (Wittrédi, 56.), Patvaros – Babati, Koller (Szalkai, 73.), Városi – Daru. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István
SZEGED: Molnár F. T. – Achim, Tóth G., Balogh M., Zabari – Zselenyánszki, Oláh G. (Veszelinov, 71.) – Szabó P., Germán T., Pászka (Király P., 80.) – Andorka (Obot, 59.). Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Daru (11-esből, 1–0) a 61., Obot (1–1) a 88. percben
Kiállítva: Zelenyánszki (második sárga lap után) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Ifj. Mihalecz István: – Egy kicsit lassabb tempóban kezdtük, mint terveztem. Fél óra után gyorsabb lett a játékunk, de továbbra is sok volt a hiba. Vezetésünk után viszonylag jól fociztunk, helyzeteink voltak, nem rúgtuk be, hátul hibáztunk, gólt kaptunk, és most kesereghetünk. Sajnos a hajrában egy egyértelmű tizenegyest nem kaptunk meg, de igaz az is, hogy tíz emberrel egyenlítettek a vendégek.
Klausz László: – Ilyen meccsre számítottam. A rúgott gól miatt nem akarok túlzottan a játékvezetéssel foglalkozni, de olyan érzésem van, mintha bizonyos esetekben mérlegeltek volna. A csapategységnek köszönhetően értékes döntetlennel gazdagodtunk.

SIÓFOK–BUDAÖRSI SC 1–2 (0–1)
Siófok, 300
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Horváth Zoltán, Márton Zsolt)
SIÓFOK: Filipánics – Rusvai (Paudits, a szünetben), Mogyorósi, Tamás L., Körmendy (Baksa, 75.) – Gál M., Futó – Nagy D., Ivancsics, Nagy J. – Murka (Elek B., a szünetben). Megbízott edző: Szlezák Zoltán
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L., Gál Sz., Hegedűs J., Ódé N. (Lajer, a szünetben) – Csobánki, Sajbán Miklós – Csillag, Sajbán Máté (Menyhárt, 73.), Papp M. (Marques-Airosa, 88.) – Szabó V. Megbízott edző: Márkus Tibor
Gólszerző: Szabó V. (11-esből, 0–1) a 34., Sajbán Miklós (0–2) a 77., Ivancsics (11-esből, 1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Szlezák Zoltán:
– Az eltiltások miatt az új felállásban rutintalanabbak voltunk. Az első félidőben mezőnyfölényünk volt, de egy elkerülhető, buta gólt kaptunk tizenegyesből, ami aztán átírta a játék képét és végleg felhozta az ellenfelet.
Márkus Tibor: – Rendkívül taktikusan és szervezetten játszottunk, akaratban is az ellenfelünk fölé tudtunk nőni, s megérdemelten nyertünk.

VÁC FC–SOROKSÁR SC 0–4 (0–2)
Vác, 250
néző. Vezette: Radványi Ádám (Galán Roland, Punyi Gyula)
VÁC:
Czirjék – Tóth G., Tányéros G., Dlusztus, Hegedűs Cs. – Tóth Barnabás (Rása, 83.), Tóth F. (Kószás, 65.) – Rusvay, Sipeki, Zsolnai R. – Tóth Barna (Majoros, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor
SOROKSÁR:
Holczer – Fülöp N., Gyepes (Valencsik, 42.), Gengeliczki, Gohér – Peszmeg – Mihály (Kákonyi, 82.), Sándor I. (Papp M., 58.), Huszák, Pál A. – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző:
Gyepes (0–1) a 6., Pál A. (0–2) a 45., Huszák (0–3) a 67., Bajzát (0–4) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
Ismét magunkat vertük meg, mert arra nem tudunk felkészülni, hogy éppen melyik játékosom hibázik a védelemben.
Lucsánszky Tamás:
– Hétről hétre ragyogó teljesítményt nyújtunk, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek. A szervezetten játszó Vác ellen ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
18.15: Balmazújváros–Kisvárda

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 27 18 5 4 48–22 +26 59
2. Mezőkövesd Zsóry FC 27 14 6 7 36–25 +11 48
3. ZTE FC 27 14 4 9 46–29 +17 46
4. Kisvárda 26 13 7 6 54–28 +26 46
5. Aqvital FC Csákvár 27 14 3 10 53–45 +8 45
6. Balmazújváros 26 12 6 8 35–31 +4 42
7. Soroksár SC 27 11 8 8 37–26 +11 41
8. BFC Siófok 27 11 5 11 32–39 –7 38
9. Budaörs 27 11 4 12 37–42 –5 37
10. Szeged 2011 27 10 5 12 35–39 –4 35
11. Soproni VSE-GYSEV 27 9 5 13 36–35 +1 32
12. Szolnoki MÁV FC 27 7 9 11 31–35 –4 30
13. Vác FC 27 8 3 16 26–47 –21 27
14. Dunaújváros PASE 27 6 9 12 31–52 –21 27
15. Szigetszentmiklósi TK 27 5 9 13 29–53 –24 24
16. FC Ajka 27 4 8 15 22–40 –18 20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik