Otthon botlott a Szpari; őrületes meccsen ikszelt a PAFC

Vágólapra másolva!
2016.09.18. 15:52
null
Otthon botlott a Szpari (Fotó: Földi D. Attila, archív)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 10. fordulóját. A listavezető Nyíregyháza a hazai pályán 3–1-re kikapott a Balmazújvárostól, így a Balmaz egy pontra megközelítette a Szparit a tabellán. A Szolnok 2–0-s hátrányból állt fel a ZTE vendégeként, ám Bobál Gergely góljának köszönhetően a zalai együttes otthon tartotta a három pontot. A Kisvárda Csákváron játszott gól nélküli döntetlent, míg a Siófok hazai pályán nyert 2–0-ra a Budaörs ellen, ezzel fellépett a dobogó harmadik fokára. A Puskás Akadémia egy rendkívül fordulatos mérkőzésen játszott 3–3-as döntetlent a Vác ellen Dunaújvárosban. A Békéscsaba háromgólos győzelmet aratott a parázs hangulatú dél-alföldi rangadón a SZEOL vendégeként. A Sopron a hajrában gyűrte le a sereghajtó Cigándot, a Soroksár pedig a Mosonmagyaróvár otthonában nyert 1–0-ra. A Dorog otthon győzött a Cegléd ellen, míg a Szeged 2011 hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott az utolsó fél órát emberhátrányban töltő Kozármisleny ellen.

 

ÖSSZEFOGLALÓK

A forduló rangadóján a Nyíregyháza hazai pályán fogadta a Balmazújvárost. A találkozó a vendégeknek indult jobban, egy eladott labda után Fekete Ádám értékesítette a ziccerét. A második félidő 56. percében Feczkó Tamás becserélte Vólent Rolandot, ez pedig nyerő húzásnak bizonyult. A támadó két perccel beállítása után rögtön bevette a Szapri kapuját, majd Ur László révén hiába szépített a Szpari, Vólent újabb találata megpecsételte a hazaiak sorsát. A 3–1-es Balmaz-sikerrel a vendégek egy pontra megközelítették az éllovas pozícióját megtartó Nyíregyházát.

A Puskás Akadémia a Vác vendégeként lépett pályára Dunaújvárosban. Az első félidőben Tóth Gergely szerzett vezetést a váciaknak, ám a 34. percben becserélt Lencse László hat perccel a pályára lépése után egalizált. A második félidőben beindult a gólfesztivál: Óvári Zsolt három perccel a beállása után fordított, majd Tóth Barnabás szinte azonnal egalizált. Sőt, egy újabb csereember, Rusvay Gergely révén visszavette a vezetést a Vác a negyed órával a vége előtt, Lencse második gólja azonban másodszor is egyenlítést ért a vendégeknek. A hajrában a győzelmet is kicsikarhatta volna a Vác, újabb gól azonban már nem esett, így maradt a 3–3-as döntetlen, ami egyben azt is jelenti, hogy a Vác öt, a PAFC pedig négy meccse veretlen.

A Zalaegerszeg Patvaros Zsolt bombagóljával szerzett vezetést a Szolnok ellen, majd Végh Gábor találatának köszönhetően fél óra után kétgólos előnyre tett szert. A második negyvenöt percben a Szolnok felállt a padlóról és Tóth László, valamint Kovács Olivér góljával tizenöt perc alatt egalizált. A pontszerzéshez ez sem volt, Bobál Gergely szemfüles góljával a ZTE 3–2-re nyert és otthon tartotta a három pontot. A Szolnok sorozatban hatodik meccsén maradt nyeretlen.

Dél-alföldi rangadót rendeztek Szegeden: a SZEOL a Békéscsabát fogadta. A rendkívül parázs hangulatú mérkőzésen – a delmagyar.hu és a szegedma.hu egyaránt beszámolt róla, hogy a meccs előtt békéscsabai táborból székek és pirotechnikai eszközök is repültek a pálya és a hazaiak felé, a mérkőzés lefújása után pedig a szegediek is viszonozták csabaiak dobálózását – Bagi István szabadrúgásból szerzett gólja révén a 21. percben előnybe kerültek a vendégek, sőt negyed órával később Bagi közelről megduplázta saját maga és csapata góljainak számát is. A második félidő elején Birtalan Botond is bevette a szegediek kapuját, a háromgólos előnyét pedig rutinosan megőrizte a Békéscsaba, amely így sorozatban ötödik bajnokiját nyerte meg, míg a SZEOL egymás után második hazai vereségét könyvelhette el.

Az egyre jobb formába lendülő Siófok sorozatban harmadik győzelmét aratta a másodosztályban, ezt pedig a Budaörs bánta. A Balaton-parti együttes negyed óra után tizenegyeshez jutott, a büntetőt pedig Petneházi Márk váltotta gólra. A második félidőben jött a menetrend szerinti Kozma Richárd-gól (sorozatban harmadszor talált be a támadó), így a Siófok 2–0-ra győzött, és fellépett a dobogó harmadik fokára. A Budaörs egymás után második bajnokiján maradt gól és pont nélkül.

A sereghajtó Cigánd balmazújvárosi pályaválasztása mellet törte meg rossz sorozatát a Sopron. A Supka Attila irányította vendégek sokáig nem tudták feltörni a hazaiak jól záró védelmét, a 86. percben azonban a csereként beálló Erdélyi László – a kapufa segítségével – megtörte a gólcsendet, így a Sopron öt nyeretlen bajnoki után szerzett újra három pontot, míg a Cigánd egymás után hatodik meccsén maradt gól és győzelem nélkül a másodosztályban.

A Szeged 2011 gyulai otthonában jól kezdett a Kozármisleny ellen, a 6. percben Andorka Péter távoli lövése máris a lécen csattant. Mint később kiderült, a gólhoz itt járt a legközelebb a sokat támadó hazai együttes, amely az utolsó fél órában úgy sem tudott betalálni, hogy Beke Péter kiállítása miatt a Kozármisleny emberhátrányban volt kénytelen játszani (Beke mellett a pályára sem lépő, éppen melegítő Wittrédi Dávid is piros lapot kapott). A gól nélküli döntetlennel véget érő találkozó végén a rendkívül szervezetten vendégek örülhettek jobban az egy pontnak.

A Soroksárnak továbbra is jól megy idegenben – ötből negyedik meccsén szerzett pontot vagy pontokat –, ezt ezúttal a Mosonmagyaróvár bánta. A fővárosiak Lovrencsics Gergő révén szereztek vezetést fél óra után, előnyükkel pedig jól sáfárkodtak, így 1–0-ra győztek. A Mosonmagyaróvár „igazi” otthonában még nyeretlen, hiszen egyetlen hazai győzelmét – az 1. fordulóban a ZTE ellen – Gyirmóton aratta.

A Dorog hazai pályán Medgyes Zoltán góljával szerzett vezetést az első félidőben, ám erre Asztalos Dávid fejes góljának köszönhetően még volt válasza a Ceglédnek. A hazaiak azonban a hajrában újra betaláltak – Bora György kotort a hálóba egy lepattanó labdát –, így a Dorog otthon tartotta a három pontot.

A Kisvárda annak ellenére is jó meccset játszott a Csákvár ellen, hogy a találkozó végül gól nélküli döntetlennel ért véget: mindkét csapat előtt több lehetőség is adódott a gólszerzése, az irányzékkal azonban gondok adódtak. A 0–0-val a Kisvárda egymás után a harmadik meccsén maradt veretlen, míg a Csákvár sorozatban negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

JEGYZŐKÖNYVEK

LABDARÚGÓ NB II
10. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BALMAZÚJVÁROS 1–3 (0–1)
Nyíregyháza, 2100 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Galán Roland)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik – Rezes (Szécsi M., 76.), Tisza, Rudolf, Harsányi Z. (Heffler N., a szünetben) – Pálinkás (Dragóner F., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Németh Á. (Bokros, 55.), Rus, Tamás L., Virág A. – Bódis, Sigér – Kovács Á. (Farkas B., 78.), Belényesi, Zsiga E. – Fekete Á. (Vólent, 56.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Fekete Á. (0–1) a 19., Vólent (0–2) az 58., Ur (1–2) a 66., Vólent (1–3) a 71. percben
Kiállítva: Rubus (belerúgott Sigér Dávidba) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – A mérkőzés előtt is mondtam, hogy a tabella ilyenkor még csalóka, mert nagyon szép az, hogy az élen álltunk, és még ott is maradtunk, de korántsem mi vagyunk a liga legjobb csapata. Ez a mostani mérkőzésen is látszott, miként az is, rengeteget kell még dolgoznunk ahhoz, hogy a feljutásra esélyesek legyünk. Nincs más dolgunk, mint gratulálni a jobban játszó Balmazújvárosnak!
Feczkó Tamás: – Két jól játszó csapat remek mérkőzésén, nagyszerű szurkolók előtt az első félidőben jól kombináltunk, és akár el is dönthettük volna a mérkőzés sorsát. Szünet után ült a taktikánk, nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

VÁC FC–PUSKÁS AKADÉMIA 3–3 (1–1)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Lovas László (Kepe Arnold, Kiss Balázs)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Gulyás (Rusvay, 66.), Tóth B. – Kákonyi, Tóth G., Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Balajti, 66.). Vezetőedző: Nagy Tibor
PAFC: Hegedűs L. – Heffler T., Tar, Spandler, Forró – Sándor Gy. – Pekár, Márkvárt, Szabó B. (Óvári, 60.), Nagy Zs. (Lencse, 34.) – Tischler (Gajdos, 81.). Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Tóth G. (1–0) a 19., Lencse (1–1) a 40., Óvári (1–2) A 63., Tóth B. (2–2) a 65., Rusvay (3–2) a 74., Lencse (3–3) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Sokszor elmondtam már, hogy rendkívül büszke vagyok a srácokra. Nagyon fegyelmezettek, odateszik magukat, és az eredmények is azt mutatják, hogy csapatunknak, játékosainknak van jövője. Csak gratulálni tudok nekik a mai teljesítményükhöz.
Szijjártó István: – Úgy néz ki, hogy bármikor tudunk gólt szerezni, de kapni is egy mérkőzésen. A védelmünk sajnos ma sem állt a helyzet magaslatán. Csodálkozom rajta, mert ilyen játékhelyzetek, felívelt labdák mint ma, minden mérkőzésen előfordulnak.

SZEOL SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–3 (0–2)
Szeged, Vasutas Stadion, 1600 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Iványi István, Szvetnyik Bence)
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünwald – Forró A. (Németh L., 77.) – Lévai (Harsányi I., a szünetben), Rácz L., Puskás Cs., Beretka (Tomisics, 61.) – Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál N. (Pilán, 79.), Fabio – Viczián – Szalai D., Nagy I., Juhász Gy. – Birtalan B. (Spitzmüller, 80.), Urbin (Gránicz, 69.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Bagi (0–1) a 21., Bagi (0–2) a 37., Birtalan B. (0–3) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Ákos: – Felvállaltuk a nyílt játékot, és ez lett a vesztünk, mert ellenfelünk könyörtelenül kihasználta hibáinkat. Az egyéni képességek közötti különbség döntött a Békéscsaba javára.
Zoran Szpisljak: – Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után előnyünk birtokában hátrébb vontuk állásainkat, és a gyors kontrákra építettünk. A rutin és a tapasztalat döntött a javunkra.

MOSONMAGYARÓVÁR–SOROKSÁR 0–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Bogár Gergő (Aradi József, Mohos Milán)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Koszó, Deák, Baranyai N. (Laki B., 69.), Czár – Zsirai, Schmatovich, Kószás (Szabó B., 53.) – Bohner, Mayer (Darázs, a szünetben), Bartos. Vezetőedző: Király József
SOROKSÁR: Holczer – Csilus T., Gyepes, Gengeliczki, Silye – Haris (Csilus Á., 57.), Peszmeg, Sándor I. (Papp M., 75.) – Huszák, Pál M. (Szilágyi, 83.), Lovrencsics B. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Lovrencsics B. (0–1) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Király József: – Mérges vagyok mert egy kapura lövéssel el tudták vinni a vendégek a három pontot. Hazai pályán illene pontot, de inkább pontokat szerezni. Két-három alapemberünk kiesett a héten, és a csapat hiányukat nem tudta elviselni.
Lucsánszky Tamás: – Fontos mérkőzést nyertünk meg fegyelmezett, szervezett játékkal, úgy érzem, megérdemelten győztünk.

ZTE FC–SZOLNOKI MÁV 3–2 (2–0)
Zalaegerszeg, 1594 néző. Vezette: Barna Gábor (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
ZTE: Szappanos – Villám, Króner, Forgács, Deutsch – Kretz (Hegedűs T., 55.), Patvaros – Babati, Végh (Ecker, 63.) Jakab (Szakály A., 63.) – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
SZOLNOK: Molnár F. – Hajba, Balogh M., Papp Sz. (Pintér N., 52.), Dedics – Kenderes, Kovács O. (Tóth B., 64.) – Tóth L., Török M. (Tóth P., 24.), Csirmaz – Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Patvaros (1–0) a 23., Végh (2–0) a 27., Tóth L. (2–1) a 48., Kovács O. (2–2) a 61., Bobál G. (3–2) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Az első játékrészben jól fociztunk. Térfélcsere után sajnos visszaestünk, aztán sikerült rendezni a sorokat és kiszenvedtük a győzelmet. Döntetlen állásnál nagyon sokat köszönhetünk szurkolóinknak, átsegítettek bennünket a holtponton.
Balogh Pál: – Itt hagytunk egy pontot Zalaegerszegen. Egy perc alatt kaptunk két gólt, aztán futhattunk az eredmény után. A második félidőben fölényben futballoztunk, döntetlenre hoztuk az állást, majd kaptunk egy olyan gólt, amelyet előbb visszanézünk s csak utána minősítjük.

SIÓFOK–BUDAÖRS 2–0 (1–0)
Siófok, 400 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Szalai V., Czingráber, Farkas N. – Gál M., Elek B. – Kozma (Kovács D., 81.), Petneházi (Pendl, 75.), Gréczi – Berki P. (Berde, 63.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
BUDAÖRS: Ordasi – Horváth L. (Menyhárt, a szünetben), Gál Sz., Kinyik, Ódé – Csobánki, Ferkó – Bogáti (Csillag, 56.), Sajbán M., Deli M. J. – Bata (Stieber A., 68.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Petneházi (11-esből, 1–0) a 14., Kozma (2–0) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics: – Ezt a győzelmet a csapat Futó Zsombornak ajánlotta és ajándékozta, s reméljük minél gyorsabban felgyógyul a súlyos sérüléséből.
Miskei Attila: – Az ellenfelünk kitűnően használta ki a helyzeteit, három nagy lehetőségéből két gól is született. Koncentrációban, figyelemben tovább kell javulnunk, mert ezen a mérkőzésen is ez volt a legnagyobb hibánk.

CIGÁND SE–SOPRON VSE 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 100 néző. Vezette: Oláh Gábor (Csatári Tibor, Kovács II Gábor)
CIGÁND: Egyed – Kinczel, Raducu, Olteán, Szilágyi L. – Barcsay, Kasza, Baksa (Kis Sz., 56.), Lehel (Katona Gy., 63.), Varga K. (Roszel, 80.) – Csicsvári. Szakmai igazgató: Szénay Péter
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Kovács G., Sifter, Szabó L. – Eszlátyi, Nagy P., Gyürki (Horváth P., 70.), Kapacina, Garda (Soós, 50.) – Popin (Erdélyi, 50.). Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Erdélyi (0–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter: – Végig problémánk volt a védekezéssel, de a legnagyobb gond az volt, hogy nem tudtuk megtartani a labdát. Félünk játszani, szerzett gól nélkül nem tudunk mérkőzést nyerni.
Supka Attila: – Nagyon nehéz mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk egy olyan csapat ellen, amely főleg a védekezésre összpontosított.

SZEGED 2011-GA–KOZÁRMISLENY 0–0
Gyula, 250 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
SZEGED: Szántai – Áchim (Povázsai, 71.), Jagodics B., Tóth G., Mészáros M. – Horváth A., Király P., Zabari – Germán T. – Andorka (Ivancsics, 62.), Zádori. Vezetőedző: Klausz László
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M. (Kirchner, 78.), Gubacsi, Lantos, Dinjan (Csábi, 90.) – Pajor (Sinanovics, 56.), Nagy E., Causic, Szekszárdi – Városi, Beke. Vezetőedző: Kovács Zoltán
Kiállítva: Beke (második sárga lap után) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – Összességében pozitívan értékelem a csapat teljesítményét. Nyolcvanöt percen keresztül több szép támadást vezettünk, sajnos a kapufánál tovább nem jutottunk. Minden pontot meg kell becsülnünk egy olyan csapattal szemben, amelyik idegenben is négy gólt tudott rúgni a Nyíregyházának.
Kovács Zoltán: – Izgalmas, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben fegyelmezetten védekeztünk, a kiállítás után mindent megtettünk az egy pontért.

DOROGI FC–CEGLÉDI VSE 2–1 (1–0)
Dorog, 550 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Máyer Gábor, Bertalan Dávid)
DOROG: Vajda G. – Hauser (Füredi P., 72.), Berkó, Bora D. – Grabant B. (Grabant P., 60.), Kővári, Tóth M., Bora Gy. – Sitku – Medgyes, Vígh Á. (Csák, 68.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
CEGLÉD: Verebélyi – Valkovszki, Nánási, Farkas V., Farkas A. (Horváth B., 87.), Szkunc – Asztalos, Popovics (Albert Á., 57.), Markó – Pozsár, Tóth L. (Peres, 57.). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Medgyes Z. (1–0) a 33., Asztalos (1–1) az 59., Bora Gy. (2–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – A mai meccsen a három pont megszerzése volt a legfőbb célkitűzés. Gratulálok a csapatomnak, hiszen ez sikerült. Ugyan nem játszottunk úgy, mint az előző hetekben, de ez kit érdekel.
Varga Attila: – Ez a találkozó nem ütötte meg az NB II-es szintet. A Dorog három helyzetéből kettőt értékesített, míg a mi három helyzetünkből egy ment be.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0
Csákvár, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Póti, Dulló, Baranyai Á. – Kiprich D. – Mészáros D. (Péter B., 92.), Nyilasi B., Bakos Sz., Kocsis G. (Horváth R., 62.) – Paudits (Oldal, 79.). Vezetőedző: Toldi Gábor
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Hei, Fodor F., Papucsek, Talabér – Lucas, Minczér – Gosztonyi (Vári, 65.), Erős G., Cseri (Szabó P., 78.) – Rajczi (Grumics, 12.). Szakmai igazgató: Révész Attila
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor: – A gól nélküli döntetlen ellenére is kimondottan élvezetes, jó meccset játszottunk. Az első félidőben két százszázalékos ziccerünk volt, melyet sajnos elhibáztunk. Az egész mérkőzés alapján igazságos a döntetlen.
Révész Attila: – A két bátor játékot felvállaló csapat összecsapásán az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek. A második felvonásban kétszer is a lábunkban volt a győztes gól, de sajnos benne is maradt.

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus FC 10 6 2 2 13–11 +2 20
2. Balmazújváros 10 6 1 3 14–9 +5 19
3. BFC Siófok 10 6 4 15–12 +3 18
4. Kisvárda 10 5 3 2 16–8 +8 18
5. ZTE FC 10 5 3 2 16–9 +7 18
6. Puskás Akadémia FC 10 5 3 2 21–20 +1 18
7. Békéscsaba Előre 10 5 1 4 14–8 +6 16
8. Szeged 2011 10 4 3 3 12–6 +6 15
9. Vác FC 10 4 3 3 14–12 +2 15
10. Soroksár SC 10 4 3 3 15–14 +1 15
11. Soproni VSE 10 4 2 4 12–10 +2 14
12. Kozármisleny FC 10 4 2 4 11–11 0 14
13. Dorogi FC 10 4 1 5 11–13 –2 13
14. FC Csákvár 10 3 4 3 9–14 –5 13
15. Szolnoki MÁV FC 10 3 2 5 15–17 –2 11
16. Ceglédi VSE 10 3 1 6 16–20 –4 10
17. Budaörs 10 3 1 6 6–10 –4 10
18. SZEOL SC 10 3 1 6 7–14 –7 10
19. Mosonmagyaróvári TE 10 2 2 6 10–13 –3 8
20. Cigánd SE 10 1 2 7 4–20 –16 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik