NB II: előnyről bukott Pintér csapata; tovább száguld a Budaörs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.20. 14:02
Szombaton hét mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II tavaszi nyitányán. Délután a Vác hátrányból nyert 2–1-re a feljutásért küzdő Mezőkövesd ellen, míg a szintén kieső helyen álló Soroksár 3–0-ra győzött a Szolnok vendégeként. A ZTE magabiztosan verte meg az SZTK-Erimát, a Siófok pedig Dunaújvárosban tudott felülkerekedni. A kora esti mérkőzéseken a Csákvár 3–3-as döntetlent játszott a Kisvárdával úgy, hogy a szabolcsiak negyven percen keresztül emberhátrányban futballoztak. Tovább folytatja remek szereplését a Budaörs, amely Balmazújvárosban diadalmaskodott 4–0-ra, míg a Sopron otthon győzte le az Ajkát.
A labdáért harcoló Hegedűs Csaba szerezte a Vác első gólját a Mezőkövesd ellen. (Fotó: Földi Imre)

 

A labdarúgó NB II 16. fordulójában menekülőre fogta a Soroksár, amely tekintélyt parancsoló 3–0-s győzelmet aratott a Szolnok otthonában. A szolnokiak honlapjának tudósítása szerint a gólgyártást a télen érkezett Gengeliczki Gergő kezdte meg, aki egy beadás után a jobb felső sarokba fejelt, majd a szünet után Vermes Krisztián buktatta a tizenhatoson belül Szilágyi Pétert, a büntetőt pedig Gyepes Gábor értékesítette. A kegyelemdöfést a csereként beálló Gárdos András adta meg, aki a 82. percben a kifutó kapus mellett 15 méterről a kapu közepébe lőtt.

A forduló másik meglepetését a Vác szolgáltatta, amely fordított és győzött hazai pályán a Mezőkövesd ellen. Az első félidő visszafogottabb játéka után a vendégek az 53. percben megszerezték a vezetést, Molnár Gábor emelt félig ollózó mozdulattal a hálóba. A vezető találat után Frőhlich Roland és Szatmári Lóránd is gólt szerezhetett volna, de ezek a helyzetek kimaradtak, a Vác pedig hét percen belül fordított: előbb Zsolnai Richárd sarkazása után lőtt Hegedűs Csaba a hosszúba, majd ismét Zsolnai indította remekül a bal oldalon induló Magos Mátyást, aki kapura tört, és lövése Szeles Tamásról a kapuba pattant. Nem sikerült tehát Pintér Attila bemutatkozása a Mezőkövesd kispadján, a Vác nagyon fontos pontokat szerzett.

Fölényes, négygólos győzelmet aratott a Budaörs a Balmazújváros otthonában. A gólgyártást Tóth Patrik kezdte meg, aki Bogáti Péter jobb oldali beadását fejelte a hosszú sarokba, majd – még szintén az első félidőben – Tányéros Ádám csúsztatása után került ismét Tóth elé a labda, aki jobbal a bal alsó sarokba lőtt. A szünet után sem állt le Miskei Attila együttese, a 76. percben Papp Máté adta be laposan a labdát, amit Szabó Viktor továbbított és a csereként beállt Menyhárt Attila értékesítette a ziccert. A 94. percben aztán Menyhárt egy kényszerítőt követően a félpályától kilépve egyedül vezette a kapusra a labdát és 11 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott. A Balmaznak ezen a mérkőzésen semmi nem jött össze, hiszen vagy a léc, vagy Szentpéteri Viktor állta útjukat, így súlyos vereséggel ért véget a csapat első villanyfényes mérkőzése.

Kissé döcögésen indult az ideiglenesen a város peremén fekvő Andráshidára „költöző” ZTE számára az SZTK-Erima elleni találkozón, de az első találat a legjobbkor jött, hiszen a 45. percben Szalkai Róbert szabadrúgását középen Forgács András a hálóba fejelte. A Pest megyeiek a szünet után ritmust váltottak, egy nagy lehetőségig el is jutottak, de Szappanos Péter a helyén volt. A góllövőlistát vezető Daru Bence aztán megnyugtatta a zalai szurkolókat, 14 méterről a hálóba lőve, a hajrában pedig Városi Viktor tette magabiztossá a sikert, akinek az élete első NB II-es meccsét játszó Gottfried Dániel passza után már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Hatgólos döntetlennel ért véget a Csákvár és a Kisvárda összecsapása. A csákváriak a tavaszi nyitó fordulóban is a szokásos támadófutballal rukkoltak ki, és már 2–0-ra, illetve 3–2-re is vezettek, sőt a harmadik gólt megelőző tizenegyes-szituációnál Kulcsár Kornélt kiállította a játékvezető. A győzelem mégsem jött össze, hiszen a 67. percben Cseri Tamás beadását Bagi István a hálóba fejelte, és hiába jutott el a hajrában újabb gólhelyzetekig a Fejér megyei együttes, nem tudta kiharcolni a győzelmet.

Deme Imre mindkét gólban benne volt a Sopron–Ajka mérkőzésen: az első találatnál tőle indult a támadás, amelynek végén a 42. percben Szabó László 16 méterről a jobb sarokba bombázott, míg a 73. percben ő maga lőtt 12 méterről a hálóba. Az ajkaiak a folytatásban sem tudtak igazán felpörögni, így az idény eleji, gyenge színvonalú találkozót az ismét saját stadionjukban játszó soproniak nyerték meg.

Az ifjúsági csapatát versenyeztető Dunaújváros PASE jól helytállt a Siófok ellen, de pontot nem tudott szerezni. A Balaton-partiak Berki István és Gréczi Gábor találatával 28 percen belül kétgólos előnybe kerültek, a hajrában pedig Lorentz Márton gólja már csak a szépítésre volt elegendő.

LABDARÚGÓ NB II
16. FORDULÓ

SZOMBAT

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD 3–3 (2–2)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Lovas László (Medovarszky János, Kovács II Gábor)
CSÁKVÁR: Gróf – Dulló (Domján, a szünetben), Racskó, Spandler, Baranyai Á. – Fényes, Bakos Sz. – Oldal (Pintér B., 68.), Kocsis G. (Molnár T., 60.), Molnár Cs. – Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor
KISVÁRDA: Ribánszky – Vári, Graszl K., Papucsek, Fodor A. – Bagi, Kulcsár K., Lucas – Délczeg (Molnár R., 79.), Rajczi (Koszta, 83.), Cseri (Eszlátyi, 71.). Vezetőedző: Soós Imre
Gólszerző: Molnár Cs. (1–0) a 30., Makrai (2–0) a 32., Cseri (2–1) a 36., Rajczi (2–2) a 45., Molnár Cs. (11-esből, 3–2) az 53., Bagi (3–3) a 67. percben
Kiállítva: Kulcsár K. (buktatta a gólhelyzetben lévő Bakost) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor: – Kétgólos vezetésünk után sajnos nem diktáltuk a tempót, a Kisvárda pedig élt a lehetőséggel. Ennek ellenére három–három után többször is eldönthettük volna a meccset.
Soós Imre: – Erőnket dicséri, hogy kétgólos hátrányból is felálltunk, és emberhátrányban játszva pontot tudtunk szerezni.

SOPRONI VSE–FC AJKA 2–0 (1–0)
Sopron, 1200
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kulmann Tamás, Mayer Gábor)
SVSE: Heinrich – Fazakas, Sifter, Jancsó, Szabó L. – Baracskai (Tóth M., 84.), Deme (Kapacina V., 86.), Holdampf, Rácz B. – Zamostny, Grabant B. (Batizi-Pócsi, 62.). Szakmai igazgató: Supka Attila
AJKA: Jánosa – Pákai, Fodor M., Zámbó, Csehi T. (Sóron, 68.) – Hajba, Horváth A., Lattestein (Sowunmi, 59.), Stieber A. – Kollega, Major N. (Czár, 30.). Vezetőedző: Székely Tibor
Gólszerző: Szabó L. (1–0) a 42., Deme (2–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Fontos mérkőzés volt a mai, mivel csak három pont volt a két csapat között a különbség. Az első félidőben jól futballoztunk, a másodikban az Ajka szerkezetet változtatott, nehezebben vettük fel a ritmust.
Székely Tibor: – Csalódott vagyok, nehezen találtuk a meccs ritmusát, a második játékrészben voltak ugyan lehetőségeink, de kimaradtak. A Sopron jobb volt, az eredmény ránk nézve hízelgő.

VÁC FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY 2–1 (0–0)
Vác, 350
néző. Vezette: Pintér Csaba (Mohos Milán, Aradi József)
VÁC: Palásthy D. – Hegedűs Cs., Tóth F., Tóth G., Németh G. – Rusvay, Tóth Barnabás, Sipeki (Magos, a szünetben), Zsolnai R. – Kószás (Majoros, 74.), Tóth Barna (Frank, 64.) Vezetőedző: Nagy Tibor
MEZŐKÖVESD: Horváth T. – Szeles, Hegedűs D., Fótyik, Sós – Vági A., Nicorec (Orosz M., 82.), Tajthy (Frőhlich, a szünetben) – Molnár G. (Rácz F., 64.), Heffler N., Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Molnár G. (0–1) az 52., Hegedűs Cs. (1–1) a 73., Magos (2–1) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
– Megmutattuk, hogy hittel, akarattal és óriási munkával sikert lehet elérni, gratulálok a fiúknak, hogy nulla–egyről tudtak fordítani.
Pintér Attila: – A Vác megmutatta, hogy lelkesedéssel is sikeresek lehetnek, mi egy–nullás vezetésünknél három ajtó-ablak helyzetet is kihagytuk, és amelyik csapat ezeket nem lövi be, az nem érdemel mást, mint vereséget.

BALMAZÚJVÁROS–BUDAÖRSI SC 0–4 (0–2)
Balmazújváros, 1500
néző. Vezette: Radványi Ádám (Pápai Zoltán, Galán Roland)
BALMAZÚJVÁROS: Gazsi – Karikás, Bokros, Kónya, Németh Á.– Hadházi – Vajda S., Bódis (Sigér, a szünetben), Zsiga (Bor, a szünetben) – Pintér N. (Fekete N., 62.), Kovács Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás
BUDAÖRS: Szentpéteri – Horváth L., Tányéros Á., Hegedűs J., Ódé – Nagy T. – Csillag D., Csobánki (Sajbán Miklós, 40.) Bogáti (Menyhárt, 66.) – Tóth P. (Szabó V., 55.), Papp M. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Tóth P. (0–1) a 22., Tóth P. (0–2) a 30., Menyhárt (0–3) a 76., Menyhárt (0–4) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás
: – Aki nem látta a mérkőzést, nem hiszi el, hogy kétszer annyi helyzetünk volt, mint a Budaörsnek. Az üres kapuba sem sikerült gólt szereznünk. Megéreztük a belső védők hiányát.
Miskei Attila: – Taktikusan, jól futballoztunk, büszke vagyok játékosaimra. Megyünk tovább.

ZTE FC–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 3–0 (1–0)
Zalaegerszeg, Andráshida, 600
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
ZTE: Szappanos – Króner, Gyagya, Forgács, Szalkai – Patvaros, Szakály A. (Koller, 58.), Nagy T. – Ecker (Városi, a szünetben), Daru (Gottfried, a 80.), Horváth R. Vezetőedző: Csank János
SZTK: Sánta – Benkő-Bíró (Szabó B., 55.), Vágó, Kovács J., Sváb – Barna Zs. (Szepessy R., 65.) – Irmes (Vólent, a szünetben), Nagy O., Hevesi-Tóth, Horváth P. – Kokenszky. Vezetőedző: Vágó Attila
Gólszerző: Forgács (1–0) a 45., Daru (2–0) a 69., Városi (3–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Csank János:
– Az előzetes hírek alapján jóval erősebb Szigetszentmiklóssal találkoztuk, mint ahogy azt vártuk. Abban, hogy nem játszottunk igazán jól, főszereplő volt az eső áztatta „szivacsos" talaj. Az első félidőben kapkodtunk, idegesek voltunk, a szünet után eldöntöttük a meccset, de előtte kellett két nagy Szappanos Péter-bravúr is.
Vágó Attila: – A ZTE otthon az ősszel remekelt, de most albérletben volt, azért bíztunk a döntetlenben. Ám fegyelmezetlenek voltunk, és NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosok is rendre taktikai hibákat követtek el. A ZTE megérdemelten győzött.

SZOLNOKI MÁV–SOROKSÁR SC 0–3 (0–1)
Szolnok, 800
néző. Vezette: Takács Tamás (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
SZOLNOK: Somogyi – Villám, Papp Sz., Vermes, Fritz – Burány (Lengyel B., 75.) Kenderes – Lőrinczy (Nagy I., 60.), Gajdos, Rokszin – Urbin (Balajti, a szünetben). Vezetőedző: Csábi József
SOROKSÁR: Holczer – Fülöp N., Gyepes, Gengeliczki, Gohér – Sándor I., Csilus Á. (Gárdos, 77.), Peszmeg, Pál A., (Papp M., 65.) – Korozmán (Mihály D., 52.), Szilágyi P. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Gengeliczki (0–1) a 15., Gyepes (11–esből, 0–2) az 50., Gárdos (0–3) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Nem erre készültünk, a meccs fordulópontjait jól kihasználta a Soroksár. A második félidőben már voltak olyan biztató jelek, melyekre lehet építeni. Úgy érzem, túlzó a különbség.
Lucsánszky Tamás: – Nagyon értékes három pontot szereztünk. Remélem, a mostani akarat jellemez majd bennünket egész tavasszal.

DUNAÚJVÁROS PASE–SIÓFOK 1–2 (0–2)
Dunaújváros, 300
néző. Vezette: Botló Béla (Iványi István, Kis Zoltán)
DUNAÚJVÁROS: Dániel – Tamaskó, Lorentz, Hajdók, Vitos (Bartucz, 60.) – Kercsó (Szellák, a szünetben), Koval, Huszárik – Tóth T , Maka, Keglovics. Vezetőedző: Dobos Barna
SIÓFOK: Filipánics – Mogyorósi, Czingráber, Tamás L., Farkas N. – Futó (Ivancsics G., 71.), Gál M. – Nagy D., Berki I., Gréczi (Kozma R., 87.) – Paudits (Elek B., 77.) Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Berki I. (0–1) a 7., Gréczi (0–2) a 35., Lorentz (1–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– A hajrában talán benne volt, hogy a döntetlent elérhetjük, de kevés időnk maradt már, és nem tudtunk megfelelő helyzetet kialakítani.
Goran Kopunovics: – Vegyesek az érzéseim. Természetesen örülök a győzelemnek, ám szomorú vagyok a kihagyott helyzeteink miatt. Nagyon téved, aki azt hiszi, könnyű lesz tavasszal pontokat elvinni Dunaújvárosból. Bízom benne, hogy a fiatal csapat jövőre is a másodosztályban játszhat.

VASÁRNAP
15.00: Gyirmót–Szeged 2011-Grosics Akadémia (Tv: M4 Sport)

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 15 10 3 2 24–10 +14 33
2. ZTE FC 16 9 3 4 26–14 +12 30
3. Budaörs 16 9 2 5 27–19 +8 29
4. Szeged 2011 15 7 2 6 20–23 –3 23
5. Kisvárda 16 6 5 5 32–23 +9 23
6. Mezőkövesd Zsóry FC 16 6 5 5 22–20 +2 23
7. Soproni VSE-GYSEV 16 7 1 8 25–21 +4 22
8. Aqvital FC Csákvár 16 7 1 8 28–33 –5 22
9. BFC Siófok 16 6 4 6 21–21 0 22
10. Dunaújváros PASE 16 5 6 5 22–23 –1 21
11. Szolnoki MÁV FC 16 6 2 8 22–25 –3 20
12. Balmazújváros 16 5 5 6 18–24 –6 20
13. Szigetszentmiklósi TK 16 4 6 6 22–31 –9 18
14. FC Ajka 16 4 4 8 16–25 –9 16
15. Vác FC 16 4 3 9 14–22 –8 15
16. Soroksár SC 16 3 6 7 15–20 –5 15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik